Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 2772

DZIURY BLIZNY po trądziku jak zapobiegać nowym

Polecane posty

Gość 2772

Hej Mam taką wspaniałą pamiątkę po trądziku w postaci blizn, chociaż trądzik mam od 15 lat ( teraz oczywiście dużo mniejszy) to dopiero teraz dopadł mnie ten problem , zaczęło się to około 3 lat temu. Na twarzy zaczęły mi się robić wgłębienia niektóre nawet dość duże zaczyna to wyglądać koszmarnie. Zdaje sobie sprawę z tego że z tymi które mam nie wiele da się zrobić, ALE CO MOŻNA ZROBIĆ żeby zapobiegać pojawianiu się kolejnych. Może ktoś zna jakieś maści kremy a najlepiej żel żeby nie przetłuszczała za bardzo skóry. W internecie jest mnóstwo informacji o kremach ale to są kremy które pomagają spłycać blizny przebarwienia ścierają naskórek a nie o to mi chodzi. Mam namyśli preparat który Zapobiegał By PRZY GOJENIU SIĘ ÓWCZESNEGO TRĄDZIKU przed tworzeniem się kolejnych dziurek. Boję się że za kilka lat będę musiała nosić 1 cm tapety ŻEBY JAKOŚ WYGLĄDAĆ

Gość kak
Blizny po trądziku pojawiają się najczęściej z tego powodu, że niezbyt dobrze schorzenie jest leczone (czasem nawet wcale). Co więcej nieestetyczne wgłębienia to wynik rozdrapywania kolejnych pryszczy. By zatem zapobiec pojawianiu się następnych blizn warto odpowiednio zadbać o swą skórę z trądzikiem. Zwalczanie trądziku i tym samym blizn po nim jest skuteczne w przypadku stosowania preparatu Acnezine. Jest to specyfik, który składa się z tabletek oraz kremu. Dzięki temu walka z trądzikiem jest wzmocniona, a co za tym idzie przynosi lepsze efekty. Skład tego specyfiku jest dobrany w taki sposób, by substancje wzajemnie się uzupełniały, potęgując jednocześnie swoje działanie. Skuteczność Acnezine została potwierdzona nie tylko badaniami, ale przede wszystkim opiniami użytkowników, którzy od lat zmagają się z trądzikiem. Co ważne ich zdaniem walka z trądzikiem jest na tyle owocna, że dodatkowo zapobiega powstawaniu blizn potrądzikowych. A więcej informacji na ten temat znajdziesz na http://tradzikmlodzienczy.info.pl/2010/06/13/by-pozbyc-sie-blizn-potradzikowych/

Gość 2772
znam, stosowałam ten preparat jednak w moim przypadku nic nie pomógł, mimo wszystko dziękuję za odpowiedź

teraz mozna sie pozzbyc starych blizn po tradziku - wybierz sie do dobrego dermatologa i Ci dobierze odpowiedni zabieg - dobre efekty daje mikrodermabrazja albo kwasy - potrzebne jest kilka zabiegow. poszukaj sobie w necie zdjec przed i po serii zabiegow