Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 40stotygodniówka

40 tydzień ciąży - NIC sie nie dzieje ?????

Polecane posty

Gość 40stotygodniówka

Hej dziewczyny, jest tu na forum ktoś w 40 tygodniu ciąży ? Ja mam termin na piątek i NIC zupełnie się u mnie nie dzieje. Oczywiście regularne badania ginekologiczne, KTG przechodzę ale nic nie wskazuje na to, że niebawem urodzę :( Nie obniżył mi się nawet brzusio :( Jak jest u Was ???

jesli to twoje dziecko to nie panikuj dziecko moze urodzic sie nawet w 42tyg ciazy ale po tyg radze zglosic sie do szpitala zostaniesz tam z urzedu:) moja kolezanka urodzila 01.08 a miala termin 24.07 wiec sie nie denerwuj:)

Gość 40stotygodniówka
Najgorsze jest to, że nie mam żadnych symptomów nadchodzącego porodu poza skurczami które są baaardzo nieregularne (twardnienie brzucha gdzie z 15 razy dziennie) ale nawet nie wiem czy to są TE skurcze przepowiadające. Jestem pod stałą kontrolą lekarza oczywiście. Pytam tylko jak jest u Was, czy też taka cisza przed "burzą" ???

ja nie miałam absolutnie żadnych objawów: brzuch był wysoko, żadnych skurczy, żadnego twardnienia brzucha. Po prostu w nocy odeszły mi wody i poród był wywoływany

Była cisza, oj była. Po parę godzin w bibliotece siedziałam, nawet dzień przed porodem. Miałam termin na 21.03 a zaczęło się 31 wieczorem. Nie przejmuj się, jak będzie gotowy to wyjdzie :)

Gość 40stotygodniówka
To fajnie, że tak piszecie dziewczyny :) Miałam nadzieję, na poród w terminie zobaczymy bo z tego co piszecie to niewykluczone, że się uda :)

Gość chlopczykek
JA MIALAM TERMIN NA 7 STYCZNIA A URODZILAM 19;)

ja miałam termin na 27 stycznia a urodziłam 7 lutego - dwa podejścia robili do wywoływania. W niedzielę 6-go lutego dali mi próbę oksytocynową - 6 kroplówek jedna po drugiej, o 16-tej odesłali na oddział bo nic się nie działo, a o 23-ciej się zaczęło. Do dziś się zastanawiam, czy jak by nie pogonili małego, to ile tam by jeszcze siedział.