Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wrednamalpa26

kolonoskopia z znieczuleniem ogólnym czy miejscowym?

Polecane posty

Gość wrednamalpa26

boję się tego badania strasznie sama myśl że będę musiała pić to świństwo mnie przeraża, bo ja po syropie na kaszel mam odruch wymiotny a co dopiero po tym, badanie odkładam już z dwa miesiące, dlatego napiszcie czy badanie te da się przejść bez narkozy, nie przelewa mi się z kasą a u mnie w szpitalu jeśli się chce znieczulenie ogólne do tego badania trzeba zapłacić za nie

Gość *liliann
Nie taki diabeł straszny. Mój tata ostatnio miał to badanie. Bał się jak cholera, bo lekarzy zawsze omijał szerokim łukiem, ale wszystko poszło bardzo dobrze. Nie bój się :) Zdrowie ważniejsze.

Gość da się przejść
bez narkozy ale jednak POLECAM w narkozie.

Gość da się przejść
a jak musisz to przejśc to się nie ma nad czym zastanawiać. bo im później tym gorzej dla zdrowia. picie tego świństwa może nie jest rewelacyjne ale da się przeżyć. po prostu pijesz szklanke tego i popijasz jakimś sokiem. byle KLAROWNYM

Gość vanillasky..
moja siostra i babcia mialy kolonoskopie i obie mialy znieczulenie ogolne. spaly po tym przez reszte dnia,ale wolaly to niz na znieczuleniu miejscowym

Gość nareszcie lato
Od kiedy to kolonoskopie robi się w znieczuleniu miejscowym ??????????? W ogólnym albo bez jak ktoś nie chce.

Gość Krysia, lat 76
daj spokój dostaniesz głupiego jasia i jedyne co poczujesz to jak Ci będzie brzuch rósł jak powietrze będzie pompował; żeby ustawić odpowiednio jelito.

Gość możesz mieć na narkozę
lub na żywca ból nie ma tylko jesli masz skurczone jelita to bedzie ci pompował powietrze i moze byc dramat

Gość robi się robi
w znieczuleniu miejscowym. ale nie polecam.

Gość rak nieborak
na Twoim miejscu zdecydowałabym się na kolonoskopię ze znieczuleniem ogólnym, miałam już tak dwa razy robioną prywatnie w centrum medycznym Certus i przynajmniej masz pewność, że będzie bezboleśnie :) Na głupiego jasia ból może być nie do zniesienia :/