Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kinia maleneczkaaa

co robić? wracać?

Polecane posty

Gość Marilen
Za granica jest latwiej zyc, chociaz nie na poczatku. Jesli teraz wytrzymasz to bedzie coraz lepiej. Ja na poczatku kible mylam, straszne wstydy przechodzilam, a teraz mam dobrze platna i szanowana prace. Ciesze sie ze z Polski wyjechalam.

Gość mi mała z domu
przeczytałam tylko jedną stronę, i śmiech pusty mnie ogarnął;) oczywiście, że papierki i wykształcenie z Polski jak najbardziej się liczą, o ile są rzeczywiste, poparte talentami, wiedzą, osobowoscią i jakimś wartościowym doświadczeniem. mam akurat bliską kolezankę po biotechnologii na UJ, pracuje od kilku lat jako research associate na uniwersytecie w Cambridge, wyjechała zaraz po studiach, zrobiła doktorat, a teraz zarabia naprawdę konkretną kasę, zwłaszcza, że niedawno dostała stypendium fundowane z Unii. druga bliska koleżanka - wlaśnie fryzjerka z polskiego małego miasteczka - bardzo szybko dostała pracę w jednym z najlepszych salonów fryzjerskich na Wyspach, coś w stylu Toni & Guy, bo dziewczyna ma talent po prostu- najpierw pomagała jako asystentka, okazało się, że świetnie ścina i pracowita jest, więc zaoferowano jej stanowisko stylisty. przykłady mogłabym mnożyć, łącznie z własnym doświadczeniem, ale po co - są ludzie, do których nie dociera, że wielu Polaków za granicą wykonuje naprawdę dobre, cenione, popłatne prace i pracuje w zawodzie... tak to jest, jak się sądzi swoją miarą.

wsrod mi znajomych osob z polski ktore wyjechaly do londynu - wszyscy pracuja w swoich zawodach - wiekszosc z nich w polsce maiala rowniez bardzo dobrez platna prace - ale zycie ich umeczylo: wszedzie ten konserwatyzm i jedna sekta panujaca;/ jesli ktos np. w polsce nie potrafi znalezc pracy - moze miec nawet trudniej gdzies indziej, a w polsce jest bardzo duzo pracy - ba sa w pewnych bardzo dobrze platnych zawodach skills shortage , tyle ze w zamian wymaga sie bardzo konkretnej wiedzy i doswiadczenia

Gość ROR jestes
ROR jestes zalosna.. podnieca cie pouczanie innych i wypisywanie postow co godzine? wpadam czasem na kafeterie moze raz na tydzien zobaczyc co ciekawego sie dzieje a ty widze opanowalas go jak kiedys mustafa. zal mi ciebie bo wiem ze twoje zycie musi byc nudne i strasnie do du** skoro przesiadujesz tu calymi dniami. a twoje teksty 'wez gleboki oddech' po prostu mnie rozwalily hahaha. boze jak nisko mozna upasc dowartosciowywujesz sie tutaj

"[zgłoś do usunięcia] ROR jestes ROR jestes zalosna.. podnieca cie pouczanie innych i wypisywanie postow co godzine? wpadam czasem na kafeterie moze raz na tydzien zobaczyc co ciekawego sie dzieje a ty widze opanowalas go jak kiedys mustafa." hahahah - przyganial kociol garnkowi - co druga zapewnia ze raz na jakis czas tu wpada (a cichczem czyta non-stop;-))) a ja mieszkam w kafeterii i juz;-)))) "zal mi ciebie bo wiem ze twoje zycie musi byc nudne i strasnie do du**" pytanie co to kogo obchodzi - twoje odczucia wzgledem mojej osoby?;-) widocznie jakis wewnetrzyny imperatyw karze ci sie dzielic z obcymi swoimi emocjaqmi;/ " a twoje teksty 'wez gleboki oddech' po prostu mnie rozwalily hahaha." no to btlo do przewidzenia akurat;-) " boze jak nisko mozna upasc dowartosciowywujesz sie tutaj" nie mierz wszystkich swoja krotka miarka;-)))))))))))