Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ?????????????????????????????

czy to nie za szybko???

Polecane posty

nasza pani alergolog kazała pomału wprowadzac mleko modyfikowane zamiast pepti oraz produkty mleczne typu serki, jogurty... syn jada 3 posiłki mleczne wiec 2 zrobione na pepti i 1 na bebiko...i tak było przez tydz teraz aamierzam podawac 2 razy bebiko i raz pepti tylko nie wiem czy to nie za szybko... do tego dostał juz z 3 małe serki... czy to dobre tempo czy za szybko??? dziecko ma 22 m-ce i na nie ma żadnych objawów alergii...

Gość poczekaj aż skończy 10 lat
😡

Gość piczkaxxxxxxxxx
:classic_cool:

ja zaczęłam zastępować pepti zwykłym bebilonem w wieku 13 miesiecy i było wszystko ok nie przesadzasz troszeczkę?

Gość knfdkjdfdfg
nie za szybko :) moj byl na nutramigenie a do 2 lat moga wypisywac na recepte pozniej musisz testy robic i nam wyszlo ze juz nie ma alergii i tez musze mu wprowadzic zwykle jakies mleko jeszcze sie nie zdecydowalam ktore ale powiem ci ze Kacper zjada jogurty serki z usmiechem na twarzy i nic mu nie jest zjada 2 dziennie

super ze jestescie tacy wrazliwi:( syn od urodzenia ma brzydka skórę zwłaszcza twarzy... bez masci sterydowych dzieciak by miał kroste na kroście i podrapane całe ciałko a ty takimi komentarzami lecisz!!! juz nie raz próba przejścia na inne mleko kończyła sie fiaskiem:( teraz nie chce niczego robić na sile zeby organizm znów sie nie zbuntował...jak nie jestes zainteresowana mądrą odp to lepiej milcz

mieliśmy już testy które wskazały ze niby alergii nie ma ale jakaś tak reakcja na skórze była...tak bym chciała żeby jadał serki, jogurty...

Gość wrrrrrrrrech
skoro lekarz proponuje wprowadzić, to czemu się boisz. Dziecko ma już 22 miesiące, alergie tego typu utrzymują się z reguły maksymalnie do 2 - 3 roku życia,więc zgodzę się z co niektórymi,ze troszkę chyba przesadzasz z tym baniem się. Spróbujesz, a najwyżej jak wyskoczy alergia, zrezygnujesz jeszcze na jakiś czas.

to nasza juz chyba 5 proba dlatego tak sie boje:(

no piszesz, ze nie ma żadnych objawów alergii, to mogłoby się wydawać, ze przesadzasz, ale sama wiesz najlepiej jak dziecko reaguje na różne pokarmy

Gość wrrrrrrrrech
No to tym bardziej, skoro testy potwierdziły, to czego się boisz ? A każdym małym wykwitem na skórze nie należy się aż tak przejmować, no chyba że syn będzie zalany potokiem krost i całe ciało czy twarz miał w czerwonych plackach alergicznych.

Gość knfdkjdfdfg
zrob mu testy ze krwi .pobieraja krew i za kilka dni masz wyniki czy jest jeszcze uczulony na mleko czy nie.Nam pomogl atopiclair czy jak to sie pisze masc bez sterydów do twarzy i balsam do ciala super sprawa i bardzo wydajny

wyszłą nam alergia inhalacyjna i lekarka mówi ze to moze byc winowajca ciągłych wyprysków na skórze:(

Gość wrrrrrrrrech
Niestety próbować trzeba wprowadzać ten nabiał, wiecznie nie będzie syn uczulony.A jak sprawdzisz, czy nie jest uczulony, jak nie wprowadzisz nabiału ? Tym bardziej, jak dziecko ma już prawie 2 lata.

Gość Mia Mia Mua
serki i jogurty to ja zaczelam dawac mojej corci jak miala 8 miesiecy. Teraz ma rok i rano robie jej sniadanko na krowim mleku. Poza tym pije modyfikowane dla dzieci powyzej roku, bo to mleko ma witaminy. Nie mam zadnych problemow z uczuleniami. Moim zdaniem to czekanie za dlugo prowadzi do uczulen. Trzeba przyzwyczajac od malego i malymi porcjami, a nie jak ma 3 lata od razu pozwolic jesc wszystko, skoro wczesniej nei mialo tego nawet w buzi.

Gość knfdkjdfdfg
sluchaj moj jest tez uczulony tylko nie wiem na co jak mu jogurty ,,serduszko daje" to nic po nich a jak np.gratke to zaraz cos mu wyskoczy za duzo chemii jest w jedzeniu i nie bedziesz miala 100% pewnosci ze to mleko moim zdaniem jesli testy pokazaly ze na mleko nie jest uczulony to tak jest musi cos innego go uczulac

Gość wrrrrrrrrech
Tyle że czasem niektóre dzieci mają naprawdę okropną skórę po nabiale , nawet po paru łyżeczkach serka. Tyle że trzeba odróżnić prawdziwą alergię od domysłów , że to alergia, bo parę krost na twarzy wcale nie jest nakazem do tego, by zerwac całkowicie z nabiałem,zerwać to trzeba, jak jest wyraźna alergia, mocne wykwity na twarzy czy problemy z trawieniem, biegunki itd.

powiem Ci tak nam też kazała alergolog wprowadzać serki itd. ,ale ja z ostroznosci najpierw przez dłuzszy czas ok 2 miesięcy mieszął pepti ze zwykłym bebilonem, a dopiero po tym czasie widzac, ze jest dobrze ostrożnie podałam serek po miesiącu wyszło prawie atopowe zapalenie skóry (podałam w tym czasie sok z winogron i coś tam jeszcze) i po leczeniu podałam znowu ten serek i było już wsio ok

atopclair, elidel itp na nic nie pomogły:( teraz ma pimafukort co 2-3 dni na noc a w miedzy czasie cataphil...do kapieli emolim i do smarowania ciała robione maści(zrogowacenie skóry:( )...wogóel dopiero jakis 1m-c temu okazało sie ze krostki na raczkach i nogach to zrogowacenie a na buzi ASZ:( a ta buzia to zcasem tak wygada jakby miał ospe:(i swedzi go okropnie:(

oj to współczuję małamu ja jeszcze kąpię synia w balneum lub emolium i też smarowaąłm 5 dni pimafucortem jak miał to nieszczęsne uczulenie, ale mam nadzieję, ze wiesz, ze nie można nadużywać tego leku, bo zmienia skórę dziecka nieodwracalnie

u nas z ta alergia było tak ze jak miał 2 m-ce to całe ciałko w czerwonych plamach było:( bo pepti ta skora sie polepszyła ale na policzkach miłą takie czerwone plamy jakby go ktoś żelazkiem przysmażył:( drapał je wiec sie robiła rana:( i tak po roku męczarni tarfiliśmy do alergologa... i jak mu podawałam np zupe na maśle to nic nie było potem po ilku dniach nagle buzia w wykwitach....wiec znów odstawiamy masło i za jakis czas próbujemy mleko modyfikowane i znów to samo 2-3 dni ok a potem znów krosty-i to nie takie malutkie i nie liczne a wielkie i na całej buzi(dzieci na placu zbaw pytały co mu jest ze ma taka buzie:( - serce mi pękało) i tak po testach niby te wykwity były zbiegiem okoliczności bo uczulony jest bardzo mocno na roztocza a nie mleko:( ale jednak strach jest

wiem ze pimafukort jest silnym lekiem ale my go uzywamy co 3 dni i dodatkowo mamy aerius...na razie jest ok ale strach pozostał:( nie che żeby wszystko było tak na raz tylko stopniowo i jak nam zaleciła lekarka to mamy odstawic jaby cos wyskoczyło i odczekać pare dni i znów próbować bo organizm sie przyzwyczai...oby miała racje...

kurcze, to rzeczywiscie nie wygląda dobrze jeśli ma uczulenie na mleko, a może mieć, bo testy robione tak wcześnie najczęściej nic nie wykażą, a dziecko moze być uczulone jak ta lala, to moze nie dawaj mu serków i nabiałowych rzeczy serki to tylko kupa chemii i cukru

na razie podaje bebiko i jak pisałam po 3-4 łyżeczki serka bo wiecej sie boje... testy miał robione niedawno i właśnie niby wyszło ze na mleko nie jest uczulony ale delikatny odczyn sie pojawił...lekarka mówi ze jest zbyt mały zeby to uznac za alergie ale właśnie czyt ze takie testy u tak małych dzieci nie zbyt dokładne...

no właśnie, może właśnie jest uczulony i dlatego skóra tak wygląda po co mu te serki mleko może mieszaj, ale ostrożnie i wolno, ja wprowadzałam bebilon przez 2 miesiące i obserwuj, bo na raz moze zaszkodzić, przy tym stanie rzeczy

asiamt dziekuje ze odp... wiem ze musze to robic powoli i stad moje pyt czy temp jakie narzuciłam ze jest zbyt szybkie... jeszcze raz dziekuje!!!