Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magdaaaa.a.

Fiszki angielski

Polecane posty

Gość magdaaaa.a.

zastanawiam sie nad zakupem fiszek z angielskiego chodzi mi o te z wydawnictwa "cztery głowy". Nie wiem które slówka/poziom wybrac czy pierwszy czy drugi, nigdy nie miałam angielskiego w szkole to był zawsze niemiecki, ale sporo rzeczy z angielskiego rozumie. Boje się że jak kupię słownictwo1 to będą tam słowa typu : jeden, dwa, trzy, kwit, dom, stół, obraz itp a ja takie słowa znam, wiele też rozumiem czytając tekst z angielskiego, ale ciężko przychodzi mi sklecenie złożonego zdania. I stąd moje pytanie czy ktoś może ma te fiszki 1 ? I może mi powiedziec czy słownictwo tam jest takie banalna czy jednak troszkę trudniejsze do tych standardowych słówek ?

Gość magdaaaa.a.
up

Gość fiszki niemiecki
ma ktoś

Gość fiszki niemiecki
znalazłem na chomikuj pl

Gość tomszowianka
ooo ja je mam, w tym roku piszę maturę i już sporo umiem, co do poziomu pierwszego słownictwo jest łatwe, jest go bardzo dużo i bardzo dużo nie umiałam gdy pierwszy raz się z nich uczyłam. myślę że powinnaś uczyć się od 1 poziomu...

Gość gość
Fiszki OK, ale to jeszcze nie wszystko. Polecałbym do fiszek dodać afirmacje mp3, które są naprawdę bardzo skuteczne, stwarzają taki efekt otaczania się językiem obcym. Polecam poczytać co nie co o fiszkach tu: http://forumnauka.pl/sposoby-nauki/fiszki-opinie/ na forum znajdziesz wiele ciekawych opinii.