Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lady Himena

Zaawansowana grzybica? POMOZCIE

Polecane posty

Gość Lady Himena

Mam duży problem. Jestem nieletnia, nie mam 18 lat i mam kiepskie kontakty z rodzicami. Praktycznie nie mowie im o niczym gdyż nie mam do nich zaufania i jakoś nigdy nie poświęcali mi dość dużo uwagi.. Od długiego czasu miałam objawy typu swędzenie, upławy, zaczerwienienie okolic intymnych. Wtedy nie zdawałam sobie z tego sprawy, że to może być przyczyna choroby i tłumaczyłam sobie, że to jest sprawa dotycząca dojrzewania. Po jakimś roku od tych objawów zaczęłam współżycie ze swoim chłopakiem. Ostatnio dużo czytałam na temat grzybicy i się przestraszyłam bo wszystko wskazuje na to, że mam ją od dawna. Kazałam iść się mojemu chłopakowi zbadać, okazało się, że ma grzybice i ja go zaraziłam.. On się już leczy od tygodnia, ja natomiast szukam pomocy. Boję się, że grzybica jest już mocno zaawansowana, muszę natychmiast zgłosić się do ginekologa, prywatnego. Nie chce mówić o tym rodzicom ani nikomu za bardzo się wstydzę o tym mówić.. Czy ktoś mógłby mi poradzić co mam robić a najlepiej podać mi namiary do ginekologa, który na pewno mnie przyjmie mimo mojego wieku? Mam 16 lat. :( Mieszkam z wielkopolsce.

ależ przecież lekarz ginekolog w takim wypadku przyjmie Cię bez problemu, co z tego, że nie jesteś pełnoletnia? przecież jesteś chora, lekarz ma obowiązek Ci pomóc gdy się do niego zgłosisz. Możesz iść normalnie państwowo do przychodni gdzie gin przyjmuje i założyć sobie kartę, a jeśli wolisz prywatnie to też możesz iść do każdego lekarza, nic to nie ma do rzeczy że nie jesteś pełnoletnia

Gość Lady Himena
Gdzieś czytałam, że państwowo mogą mnie nie przyjąć bez mamy... ;/

Gość Widelcowa panna
Lady Himena, to źle czytałaś. Idź umów się na wizytę do lekarza pierwszego kontaktu, powiedz co się dzieje i powinnaś dostać spokojnie skierowanie do ginekologa. Umawiasz się i już. Do tego czasu stosuj dobry płyn z kwasem mlekowym, możesz stosować krem Clotrimazolum, bardzo dobry jest probiotyk LaciBios femina, który warto stosować w ogóle jak się zaczyna współżycie. Jednak to wszystko środki do profilaktyki a leczyć trzeba leczyć, bo długotrwała grzybica i inne infekcje mogą nawet się przyczynić do niepłodności jeśli zaniedbane...

Gość Lady Himena
DziekI ! Tzn że mogę iść do lekarza rodzinnego, aby wypisał mi skierowanie i nie będzie się domagał obecności rodzica? Ulżyło mi :)

Gość do gina
chodzi sie bez skierowania :) idź poprostu do ginekologa zapisz sie albo poproś o wizytę cito bo źle sie czujesz i koniec

Gość agula8
mnie też się wydaje że ginekolog w przychodni przjmie Cię bez mamy, a juz napewno nie potrzeba skierowania od lekarza rodzinnego. A żeby sobie pomóc do wizyty możesz zakładać na noc lactovaginal, a jeśli czujesz swędzenie i pieczenie to dobra jest maść clotrimazolum. Oba leki są bez recepty.

Ja też na Twoim miejscu bym się nie czaiła tylko poszła do ginekologa powiedziała co jest na rzeczy, wcale nie musisz mieć przy sobie mamy, lekarz zawsze musi Cię przyjąć. Zeby sobie ulżyć możesz zastosować Provag żel do smarowania miejsc intymnych, nawilża, pomaga w rozwoju bakterii kwasu mlekowego.