Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gnls

Auschwitzkie i inne obozowe fantazje.

Polecane posty

Gość gnls

Witam. Mowi się, ze w Polsce nie ma ciekawych miejsc, ludzie wyjezdaja za granice, aby cos zobaczyc. Bzdura! Gdyby tylko 'wladza' zatroszczyla sie o turystykę zapewne sytuacja ta by sie zmienila. Skoro jest np taka kolej transsyberyska jezdzaca po polowie Rosji, albo np Szlach Orlich Gniaz w Polsce, to czemu by tak nie zrobic "Szlak Obozow Zaglady" ? W Oświęcimiu biznes się tam kręci. Codziennie odwiedza to miejsce setki Azjatów, Semitów, czy chociazby szwabów (sku*wiele maja drozej za wstep hehe ;p), Hiszpancow, Rosjan, czy Czechow. Gydyby tak polaczyc razem Oswiecim, Brzezinke, Treblinke, Majdanek, Belzec i inne obozowe miejscowosci to naprwade bylo by niezle. No i tez transport by się rozwinał :d. A Wy co o tym myslicie? Mozna by bylo np wykupywac karnety na wstep do wszystkich obozow zaglady w Polsce :D. Pieniadze zdobyte mozna by przeznaczyc na odnawianie, odrestaurowanie i konserowanie obozow, bo kto wie, ale przeciez moga sie jeszcze kiedys w przyszlosci przydac ; ).

Gość thyjuki
tak dla twojej waidomosci wstep do aushwitz jest darmowy

Gość mięsa nie kupuje
darmowy po godzinie 15:00, a przed trzeba płacić

Gość thyjuki
ciekawe od kiedy wstep jest bezpłaty tylko wycieczki płąca za przewodnika nie pierdol jak nie wiesz

Gość mięsa nie kupuje
pojebana jesteś, byliśmy o 14:30 to babka w kasie powiedziała, że mamy poczekać do 15 i za darmo wejśc i spierdalaj :classic_cool:

Gość thyjuki
sam spierdalaj nie masz o niczym pojcia i chcesz zabłysnąć tez bym cie tam nie wpuscila

Gość mięsa nie kupuje
kafe się popsuło :(

Gość kwartnik
niestety ale w Oświęcimiu nie kręci się żaden biznes, owszem, wielu obcokrajowców zwiedza obozy zaglady w Oświęcimiu i Brzezince ale gdy zapytasz jakiegoś francuza albo hiszpana czy wie, że tu jest miasto Oświęcim to będzie zaskoczony i powie, jakie miasto , Auschwitz to jest obóz , tyle wiedzą a w mieście Oświęcim jest stary zamek na wzgórzu odnowiony i pachnący po remoncie i stary rynek a na ulicach można usłyszeć język romski , miasto Oświęcim niestety podupada, przyjeżdżają zwiedzać obozy zagłady a miasto dla nich nie istnieje ale to też wina władz a może nawet gminy żydowskiej , powiedzmy że Żydom nie zależy na tym aby turyści miasto zwiedzali

w auschwitz i birkenau się nie płaci, byłam m-c temu. do 15tej płaci się jeśli chcesz przewodnika, jak samemu to za free

Gość mięsa nie kupuje
to coś się musiało zmienić, faktycznie byłam tam kilka lat temu :P spadam stad, bo kafe się popsuło

Gość turystyczna piosenka
warto zobaczyć to muzeum czy można odpuścić?

Gość
reflektuje, interesuje sie obozami, czytam ksiazki, jezdze itp.

Gość thyjuki
aa sory coś mi sie pomyliło - Polaki mają wstep na bilet ja zawsze wchodze za darmo bo mam pejsy i gwiazde Dawdia na szyi :D

Gość Rebe Szlangbaum
wykurviać psy:classic_cool:

Gość taka.sobie.osoba.na.forum..
mysle ze bardzo dobry pomysl, lecz ciezki do zrealizowania, ludzie wola "obozy atrakcji i przyjemnosci" niz obozy zaglady typu auszwitz wola zaplacic za wesole miesteczko niz wycieczke po obozach pracy smutne ale prawdziwe, takie czasy, ludzie klada wiekszy nacisk na zaspakajanie potrzeb fizycznych i materialnych anizeli duchowych i moralnych

Gość elloo
jakos nie za bardzo usmiecha mi sie zwiedzac obuz pracy na wakacje jak mam ochote odpoczac