Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takajednanadukanie

dukan faza 1 chyba cos pokrecilam :/

Polecane posty

Gość takajednanadukanie

czy czasem nie jem za duzo lub nieodpowiednio na fazie 1 dukana? waga nie spada... moje dzisiejsze menu: 1. nalesniki ( 2 jaja, lyzka serka homo waniliowego, plaska lyzeczka proszku do pieczenia, slodzik, kakao) +nadzienie (serek homo waniliowy) 2. serek wiejski 0% 3. jajecznica z 2 jaj z pomidorem doprawiona sola i pieprzem 4. muffinki( 4 jaja, 8 lyzek otrebow owsianych, 4 lyzki pszennych, 4 lyzki twarozku 0%, slodzik, aromat migdalowy) z serkiem homo straciatella 5. galaretka (herbata richmont + slodzik + kwasek cytrynowy + zelatyna) do tego caly dzien pije cole light, wode i zuje gumy :/ co robie nie tak?

Gość takajednanadukanie
prosze o pomoc up up :(

Gość takajednanadukanie
jest ktos jeszcze o tej porze na kafe znajacy sie na dukanie? pomocy :

Gość odstaw te cole
przeczytałaś książkę? odstaw cole... nic zdrowego w niej nie ma...

Gość takajednanadukanie
tak czytalam, jednak ciagle mam watpliwosci co do kakao i tych serkow homo :/

Gość takajednanadukanie
up

Gość wwrrr
Trujesz sie slodzikami i do tego trzymasz organizm w uzaleznieniu od slodkiego smaku, wiec po diecie przytyjesz nieodzownie. Zjedz czasem cos bez slodzika, jeszcze rozumiem jeden posilek dziennie (choc dla mnie to i tak bez sensu), ale nie piec! Cos mi sie obilo o uszy, ze tych otrab jest ograniczona ilosc, nie przeginasz czasem? No i te serki, wszystkie serki smakowe jakie ja znam maja dodatek cukru. Nie znam sie na Dukanie i jestem jemu przeciwna, ale jesli nikt Ci nie odpoiwada, to moze to Ci pomoze co wiem.

Gość *liliann
@ takajednanadukanie 1. serek waniliowy. / serek straciatella Jaki? One mają dużo węgli. 2. pomidory. Od 2 fazy. Na 1 nie ma warzyw, chyba, że minimalnie i w postaci przyprawy. Ale pomidor niet :) 3. muffiny Zjadłaś na raz 12 łyżek otrąb? To porcja na 4 dni. Dziennie dopuszczalna dawka to 3 łyż. 4. kakao W 1 fazie też lepiej dać sobie z nim spokój. Znawcą Dukana nie jestem, ale na tyle czytania to coś tam ogarniam :)

Gość takajednanadukanie
czytalam, ze te serki homo straciatella i waniliowy maja 3,5% tluszczu, kakao uzywalam o obnizonej zawartosci tluszczu czyli 10-12%

Gość *liliann
Może mają mało tłuszczu, ale zwracaj uwagę na ilość węglowodanów. Co z tego, że tłuszczu zjesz mniej, jak najesz się cukru. Kakao też trzeba ograniczać.

Gość ale 3,5% tłuszczu
to bardzo dużo :O

Lilian jak zwykle ma rację:) Serek homo ale tyko naturalny!!!!Warzywa dopiero w II fazie,kakao też.Otręby-nie więcej niż 3 łyżki dziennie.