Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takie mam pytanie

czy ginekolog mogl by sie pomylic?

Polecane posty

Gość takie mam pytanie

Jakos specjalnie c iazy nie planuje ale 2tyg temu podejrzewalam ze jestem bo okres spoznial mi sie 10dni, gin mnie zbadala, zrobila usg i powiedziala ze jestem zdrowa i wszystko ok. PO 2 ty okresu nie ma nadal a rano wymiotuje i cala twarz mam w syfach;(Jak nigdy... Tylko nie mowcie zebym zrobila test bo zamierzam go jutro kupic;)

Gość takie mam pytanie
dopochwowe, sama chcialam bo podejrzewalam ze moze na cos chora nawet jestem;( jajniki czyste, macica tez..to dobry lekarz, poprzednia ciaze mi prowadzila i bylo ok

Gość DO mamadzieci
skąd wiesz, że teraz będzie syn?

Idź do innego lekarza. Być może było za wcześnie żeby mógł coś zobaczyć. Jak mi spóźniał się okres (a miałam regularnie od kilku lat) parę dni wcześniej pękła nam gumka i ja już wiedziałam że jestem w ciąż. Poszłam do lekarza ale nic nie było widać na usg dopochwowym, objawy ciąży miałam normalne gdyż była to moja druga ciążą to wiedziałam co i jak. Po dwóch tyg na tym samym usg dalej nic nie było widać. Dopiero po przeszło 3 tyg, powiedział mi że jestem w ciąży.

Gość DO mamadzieci
no właśnie, to tylko przeczucie bo wczoraj tak upierałaś się, że dziecko poczęte kilka dni przed owulacją i będzie chłopak

Gość amr2
bardzo ciezko jest wykryc wczesna ciaze podczas badania usg. moze doswiadczony lekarz, do ktorego chodzilas wczesniej i ktory zna twoj organizm moze cos wykryc przy badaniu palpacyjnym, ale z tym tez roznie bywa zwlaszcza w pierwszym tygodniu, dwoch. ja np mam caly czas ropzulchniona szyjke macicy, taka moja uroda i to nigdy nie bylo u mnie wyznacznikiem ciazy. kiedy poszlam do lekarza potwierdzic ciaze (bylo to w dzien spodziewanej miesiaczki) wiedzialam, ze jestem w ciazy (zrobilam bete) ale na usg nic nie bylo jeszcze widac. takze mowienie o pomylce lekarza w tym przypadku raczej nie wchodzi w gre, czasem jest to poporstu nie do wykryvcia. nie pozostaje Ci nic innego jak tylko test domowy lub beta hcg, ktora teraz powinna dac Ci 100% prawdziwy wynik. pozdrawiam.

Gość amr2
teraz doczytalam, ze kiedy bylas u gin bylo to 10 dni po spodziewanej miesiaczce. hmm mozna polemizowac czy juz wtedy cos widac na usg, wydaje mi sie, ze powinien byc pecherzyk ciazowy, ale kazdy organizm jest inny i wiele zalezy od sprzetu. w cyklu w ktorym zaszlam w ciaze mialam monitoring owulacji. jednego dnia pecherzyk byl a za kilka dni moja gin nie umiala stwierdzic czy to co zostalo po nim na jajniku to cialko zolte to moze on sie wchlonal (podobno cialko zolte bardzo przylegalo do jajnika i przybralo jego ksztalt) wiec nie bylam pewna czy owulacja byla. a jednak byla bo zaszlam w ciaze. kazdy organizm jest inny i nie mozna generalizowac. zrob bete i skonczysz sie dreczyc. jedyne co mozna zarzucic lekarzowi to to, ze nie powiedzial, ze to moze byc jednak ciaza i nie kazal uwazac na siebie. skoro mialas podejrzenie to on nie mogl tego poporstu wykluczyc. powinien Cie skierowac na bete.

bo jest przed owolucja i będzie chłopak ! córe miałam w owolucji i jest córa ale nei powiedziała że musi być chłopak bo jest przed owolucją! :) pozatym każda matka ma przeczucie a mi sie nie pomyliło w 1 ciąży i teraz wątpie by mi sie pomyliło :)

Gość ******OMG****
mama dzieci ja tez mialam przeczucie ze bedzie corka i przeczucie bylo chujowe doslownie:D

no ja przy córce wiedziałam od początku ze będzie córa i jest :) teraz czuje ze będzie chłopak ale okaże sie póżniej :) jak znowu będzie córa to spoko ale po prostu mam przeczucie ze to będzie syn bo wgl. jest inaczej :) ......