Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

rybenka29

MAMA OBIECALA PRZEPIS kawalka DOMU

Polecane posty

A potem sie wycofala.po prostu mnie wykorzystala .wyremontowalam wydalam kupe kasy a jak bylo juz zrobione nagle kochana mamusia wyslala mi smsa ze przepisze dom na 2 rodzenstwa na nikogo innego jest nas 6 rodzenstwa.gdyby mi nie obiecywala nie remontowalabym tego .co ja mam teraz zrobic nie chce jej juz widziec nawet nie miala odwagi powiedziec prosto w oczy tylko wyslala smsa.

Gość oms
zażądaj zwrotu kosztów remontu. Jak masz faktury, to możesz dać sprawę do sądu i wygrasz. Swoją drogą, fajne macie układy w rodzinie....

faktury mam.czuje sie delikatnie mowiac zrobiona w konia.najgorsze jest to ze w rodzinie mamwe wrzesniu wesele i ona tez tam bedzie a ja przed reszta rodziny co mam udawac ze wszystko jest okej?

Gość rld'
a spłacic rozdestwo to niełaska?

naprawde nie wiem co mam zrobic???moze ktoras z was miala podobny problem.jak mam sie zachowac na weselu czy moze lepiej nie isc?

Gość jmaLDLKSA
ja bym na wesele nie szła na twoim miejscu, u mnie w rodzinie są podobne "relacje", ja staram sie trzymać jak najdalej od nich, moja matka też mnie wiele razy wychujała...

bo najpierw trzeba było dom przepisac a potem remontowac....powiedz zeby ci zwrócila kase za remont jak nie będzie chciala to zabierz to co idzie....ja jestem złosliwa więc jakby mnie tak matka w konia zrobila to bym zabrala to co idzie a reszte zniszczyła

chyba nie pojde nie bede udawac ze wszystko gra.tata nie zyje 12 lat i zostal mi tylko maz z ktorym jestem juz 11 lat a rok po slubie.skrzywdzila mnie ukochana mama dla ktorej wszystko robilam.moze wplyw na nia ma jej facet?

tak tez mysle ze zabiore co sie da .nie martwilam sie ze przepisu nie bedzie bo obiecala mi to na prezent slubny i nie sadzilam ze wlasna mama mnie okradnie

Gość jaka ty jesteś głupia
tak cie załatwiła a ty ją jeszcze nazywasz kochaną mamą, sama jesteś sobie winna

Gość ee tam zdrada
hahaha jak jestes taka glpia to plac teraz.:D:D:D:D inni zyja kosztem takich downow:D:D

20 tysiecy kominek i rozne takie bo to jest pokoj aneks kuchenny i mala lazienka musielismy tak zrobic wlasnie do przepisu.podejrzewam ze jej facet ja buntuje ale nie zmieni juz nic faktu ze nie mam matki.dodam jeszcze ze jestem w dalszym ciagu tam zameldowana

Gość SadadD
Po pierwsze ja nigdy nie robie remontów w nie swoim domu. A po drugie chciałabys mieszkac z taką mamuśką - współczuje. Po trzecie sąd. !!!!

dzieki dziewczyny juz wiem co musze zrobic.nie zycze nikomu takich przezyc.moze ktoras z was miala podobny problem?

Twoja mama jest bardzo nie sprawiedliwa jak może podzielić dom na 2 osoby skoro ma 6 dzieci,.U mojego męża jest podobna sytuacja, rodzice są zamożni ,maja 3 dzieci i cały czas szantazuja ze przepisza na jedno i tak obiecują wszystko mojemu mężowi , za naszymi plecami obiecują to męża siostrze itd. My i tak podzielimy to na resztę rodzeństwa jeśli przepisza to mojemu mężowi, nie wyobrażam sobie reszty rodzeństwa oszukać, co za głupi rodzice. Słyszałam ze nawet jak dom jest prze udany na jedno dziecko a dzieci jest wiecej wtedy reszta może wystąpić do sadu i sad podzieli majątek, ale nie wiem tego na pewno, trzeba by pogadać z prawnikiem.

dziekuje ci bardzo BADDEL za slowa otuchy .tak to jest ze rodzina cie oleje a obcy czlowiek pomoze!!!!a poszlabys na to wesele bo ja mam metlik w glowie.........................

Gość matacz...,.,.,.,.,.
zaraz zaraz , takie sprawy reguluje polskie prawo i mamusia sobie moze w prawdzie robic co chce , ale nie do konca , ma jak domniemam 6 dzieci i cała 6 dziedziczy w roznych czesciach majatek po rodzicach . Tylko jezeli matka , rodzice wydziedziczą któres z dzieci inny podział majatku a tym wypadku domu jest mozliwe ! a i tak pozostaje prawo do zachowku . to tak w skrucie , ty nie marudz tylko idz do prawnika

Gość matacz...,.,.,.,.,.
w równych czesciach

Gość matacz...,.,.,.,.,.
Jednak ... uwaga ! majatek jest matki i to ona nim wlada ! za zycia moze wiec go sprzedać ! i wtedy guzik dostaną ci w lini dziedziczenia - co innego jednak sprzedać , a co innego przepisać ! jesli go sprzeda np dwojga swoim dzieciom , reszta ma prawo tylko do zachowku

Gość matacz...,.,.,.,.,.
jezeli masz zatem taka matkę - nawet testament niczego tu nie rozwiaze , bo ten mozna zawsze zmienic .

Gość el;d'
Zgodnie z prawem powinnaś spłacic rodzeństwo. Mieszkasz wiec remontujesz. Ludzie wynajmuja mieszkania i tez je najpierw remonyują. Pewnie zapisze Ci część, w której mieszkasz w testamencie i odziedziczysz po jej śmierci. Poza tym darowizny nie mozna cofnąć, więc w pełni ją rozumiem. Róznie to później bywa.

wlasnie o to chodzi ze rodzenstwo juz mialo ode mnie kaske zreszta mam to na pismie matka mnie oszukala nie mam juz sily

Gość Moja matka też dobra...
mówi, że wszystko przepisze po równo na mnie i na brata ale wiem, że brat dostanie wszystko również od dziadków ziemię a ja nic. Mało tego matka nawet fantazjując, że np. wygra w totka to zawsze bratu daje milion a mi np. na spłatę kredytu 200tys. - rozumiecie? W fantazjach nawet! A to wszystko dlatego, że: ja mam fantastycznego męża i jestem szczęśliwa a ona całe życie mówiła, że jestem podła i zmarnowałam jej życie (wpadła). Myślę, że moje obecne życie to taka nagroda dla mnie a jej no cóż... Pan Bóg nierychliwy ale... Autorko moja rada: odzyskaj co Twoje, nie miej sentymentów, Twoja matka ich widać nie ma.