Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oleofarminkajakie

jak mam ugotować kaszę do 2 dania?

Polecane posty

Gość oleofarminkajakie

mam drobną kaszę jęczmienną. chodzi mi o 2 porcje na dorosłych osób?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dekoldcsx
powiedziala Ewa:) autorko, to w zaleznosci od waszego apetytu :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość eee ja jestem przesądna
dla 2 osob bedzie potrzebne 2 szkl wody, jak sie zagotują, wrzucasz 1 szklanke kaszy i gotujesz, az woda sie calkiem wchłonie - pod koniec musisz czesto mieszac, aby sie nie przypalila.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ja zazwyczaj kasze odcedzam
tak jak makaron, nie lubię "ciapy", tak samo ryż

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość oleofarminkajakie
dzieki kobitki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Do kwiatkowej
Ja najpierw gotuję według wskazówek, jak powyżej tj. około 10 min., potem przekładam kaszę do ogrzanego (!) garnka z podwójnym dnem (taki do mleka), przykrywam i podgrzewam na najmniejszym ogniu aż kasza dojdzie .... do "suchości". Uważać na otwór z gwizdkiem, bo czasem prycha gorącem, dlatego jak się garnek nagrzeje dobrze wyłączam gaz i pozostawiam pod przykryciem, jesli kasza jest twardawa, a garnek troche ostygnie to ponownie włączam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×