Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alcia711

Kilka pytań..:)

Polecane posty

Gość Alcia711

Mam do was dziewczyny kilka pytań. Czy w ciąży można farbować włosy? Czy coś się stanie dzidzi jeśli kilka razy pójdę na solarium? Interesuje mnie to, ponieważ niedługo biorę ślub cywilny i chciałam jakoś wyglądać.. :) Mam jeszcze jedno pytanie jak to jest z papierosami? Ja niestety pale, ale przerzuciłam się na najsłabsze no i palę znacznie mniej, mam zamiar rzucić zupełnie ale z tym jak na razie ciężko..

Gość mama z doświadczeniem
farbowanie, malowanie, tapirowanie itd wszystko można, solarium absolutnie nie-niestety:(promieniowanie, mogła bys poronic papierosów lepiej nie rzucaj teraz, ale jesli ograniczyłas to super:)

Gość Alcia711
Dodam, że wg lekarza jestem w 7tyg. :)

Gość mama z doświadczeniem
no to gratulacje:))

Gość Alcia711
Dziękuje :) To nie była planowana ciąża, ale coraz bardziej się cieszę :)

farbować włosy możesz, solarium zdecydowanie NIE. A co do fajek ... ja paliłam w ciąży tak i jak i przed (wiem nie ma się czym chwalić) i obydwoje dzieci mam zdrowe.

wiem że moje ciężarne koleżanki farbowały się, więc widocznie można.Solarium niestety zakazane-teraz jest lato,więc jeśli jest akurat pogoda,idź sobie na spacer,siądź gdzieś na ławce i lekko chociaż złapie buzię i ramiona-oczywiście leżenie plackiem kilka godzin raczej nie wskazane,podczas spaceru też cię troszkę złapie.ja bardzo lubię być opalona,akurat początek mojej ciąży przypadał na sierpnień w zeszłym roku,ale zwykłe wyjście do sklepu czy parku to już buzia miała jakiś kolor,a nie jak kartka papieru.Fajki-fajnie jakbyś rzuciła, ale skoro palisz słabsze i mniej to świetnie,może z czasem uda się całkiem odstawić.Ja paliłam,jak dowiedziałam się o ciąży to też planowałam rzucać stopniowo,ale przyszedł moment, i rzuciłam całkiem,odrazu.

Ja slyszalam, ze do 12 tc lepiej nie farbowac wlosow. Dzecko wtedy sie dopiero formuje, to najbardziej delikatny moment a farbujac zawsze cos sie tam do krwi przez skore przedostaje. Po 1 trymestrze juz jest bezpieczniej.

Gość a ja ci powiem tak ij uz
Cala ciaze farbowalam wlosy i mam dwoje zdrowych i duzych dzieci, na solarium nie chodz, ale kup sobie porzadny krem samoopalajacy i bedzie ok. Co do fajek to ujme to grzecznie (sorki, po prostu mam alergei na przyszle mamy palaczki) rzuc to gowno jak najszybciej! Wiem, ze mozna, bo nie jedna moja kolezanka palila, a w ciazy rzucila...

Gość mamama27
farbować tak - ale ja robiłam to u fryzjera który dawał najłagodniejszą farbe itd solarium - zakazane fajki - rzuć bo jak sie mały urodzi i bedzie miał jakieś problemy to bedziesz mieć straszne wyrzuty że nie przestałaś - zresztą to dopiero początek - za tydzień albo dwa mogą cie najść takie mdłości itd że na fajki niespojrzysz