Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak mysle

Mrowki jak sie ich pozbyc

Polecane posty

Gość tak mysle

sa takie malutkie czerwone. Mam jes w kuchni i w lazience i kur*** zaczely lazic po lozeczku synka...pomocy...

faraonki ? moze jakis sasiad ma jak mieszkalam z rodzicami to kiedys w bloku byla inwazja faraonek,kazdy walczyl jednym srodkiem. nie pamietam nazwy,ale to takie malutkie pudeleczka z takimi brązowo-bordowymi kamyczkami,one wchodzą do tego pudełka,które nacina się od góry i żrą to a potem zdychają,zapytaj gdzies w jakim sklepie o to,nawet nie wiem gdzie tego szukać ;)poszukaj na necie

Gość ten środek przypuszczalnie
nazywa się borax. Ja też do niedawna miałam mrówki w mieszkaniu , chodziły przy ścianach na podłodze i ich trasy trzymały się tylko listew przy ścianach, im częściej pojedyncze zabijałam tym więcej ich wyłaziło (szły na ratunek) więc jak już wszystkie wylazły (róg ściany był czarny ) to zlaliśmy ten kąt octem spirytusowym , zaczeły na ścianę ucekać ale pospadały bo ocet je wypala , potem zagipsowalismy wszystkie najmniejsze dziurki i spokój. W drugim pokoju chodziły takie malutkie powolne (w poprzednim te zabite octem były duże i szybkie) wysypaliśmy proszek do pieczenia, słyszałam że one go zjadają i padają od tego, ja spróbowałam tej metody na ślepo gdyż wyczytałam o tym na necie i powiem że nie ma już ani jednej mrówki. Doraźnie wystarczy je spryskać octem ( butelka z "spikaczem") .

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaabbbaa
sol

Gość ten środek przypuszczalnie
Autorko musisz utrzymywać bezwzględną czystość w kuchni, nawet butelkę z sokiem dobrze zakręcać bo ja miałam mrówki pod kapslem butelki z sokiem. Trzeba odkurzać i myć podłogi codziennie dopóki się ich nie wytępi. Pamiętam jak rzuciłam na podłogę brudną pieluchę z kaszki i po 30 minutach już chodziła po niej mrówka, także trzeba bardzo dbać a podłogę zmywać wodą z octem (one nienawidzą tego zapachu) i dbać żeby nie było resztek jedzenia , okruchów na podłodze i ladach.

Gość grytyty
Czystość tu nie ma nic do rzeczy, bo mrówki szukają ciepła, jedzenia i wilgoci. Mieliśmy to w nowo kupionym mieszkaniu. Po pierwsze wywiad z sąsiadami czy mają i każdy musi walczyć. Jedyne co u nas pomogło to środek na mrówki firmy EXPEL, rozsypalismy to wszędzie, ale po tygodniu mrówek nie było. A tez miałam w domu noworodka, masakra, właziły wszędzie.

Gość kayamała
Czystość ma tu dużo do rzeczy. Ja miałam przez miesiąc mrówki w domu (nieszczelne wnęki ścian) i doradzono mi to samo co tu jedna z forumowiczek. Zmywać podłogi octem i to porządnie. Na podłogach znajdują się nietylko drobniutkie okruszki z lady ze stołu ale też maleńskie owady, muszki którymi żywią się też mrówki. zystość to po pierwsze , po drugie porządny środek ( u nas pomogło doszczelnienie i zaizolowanie kątów i wnęk i tak jak ktoś tu pisał ocet) Ocet pomaga jeżeli mamyy mrówki na widoku w pokaźnym skupisku ale jest też ten środek borax i on jest rewelacyjny.