Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość berenika_sand

Ile jest płatny macierzyński?

Polecane posty

Gość berenika_sand

Ile jest płatny macierzyński?? chodzi o umowe na cały etat na czas nieokreslony.

Gość a ja mam cały etat
i na macierzyńskim miałam płacone 600zł a w umoowie mam 1020 na rękę

Gość ertyuio
zalezy od firmy ja dostalam dokladnie tyle samo co normalnie czyli podstawa+premia ale u nas ta premia była zawsze i zasze taka sama

macierzynski jest przeciez wyplacany przez zus. jesli zaklad liczy ponad 100 os to placi ci pracodawca a zus ponoc mu potem zwraca. premie i dodatki pewnie wylacaja panstwowe instytucje. najlepiej zadzwon do zusu i powiedz ze ci wyplacono mniej niz na umowie. a moze ty mowiesz o pierwszej wyplacie? a ktorego urodzilas? czy co miesiac ci wplywa mniej?

Gość pingwinnn
jeśli mialas płacone 600, a w umowie ma ok 1000 na rekę, to moze pracowałas krócej niż rok?

Gość nie ja pracowałam
tam 5 lat i tak dostałam 600zł na reke na macieżyńskim nie wiem czemu wypłacane oczywiscie przez zus

Gość ertyuio
mnie wypłacała maciezynski firma-prywatna zatrudniajaca cos 35 osob

ile masz na umowie?powinnas miec dokladnie tyle ile na umowie,bez premii i dodatkow.... płace na umowiach podawane sa zawsze w kwocie brutto wiec nie piszcie ile macie na umowie na reke bo w ogole nie ma takiego pojecia w prawie pracy

Gość ojj wiesz co nie ma sensu
liczy sie srednia z ostatnich 12 miesiecy

Gość ertyuio
powedzie mi dlaczego ja dostawalam tyle samo ? z tego wynika ze to zalezy od firmy mialam umowe na stale, podstawa +25% premi i tyle samo dostawalam na maciezynskim przed porodem liczyklam sie ze dostane mniej wlasnie przez brak tej premi a potem sie dziwilam zee mam na koncie przelane tyle co zawsze

wszystko zalezy od tego jek jest zdefiniowana na umowie sprawa premii i dodatkow,bo czesto sa to tak skonstruowane zapisy, ktore pozwalaja traktowac premie jaka stala czesc skladowa wyplaty -moze dlatego dostawalas podstawe plus tzw"premie"

Gość 158
a jak jest w przypadku wlasnej dzialalnosci? Planuje ciążę i chcę też rozpoczać wlasną działalność