Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jajjajajjjiiiee___

Na którym palcu nosicie pierścionek zaręczynowy? Czy zmniejszyłybyście pierścion

Polecane posty

Gość jajjajajjjiiiee___

pierścionek, aby można było nosić go na palcu serdecznym? Mój facet jest zielony w tej kwestii i otrzymałam pierścionek na środkowy palec. Szczerze to nie lubię pierścionków na tym palcu a poza tym za rok ślub no i na ślubie wypadałoby, aby pierścionek zaręczynowy był jednak na palcu serdecznym a nie na środkowym. A Wy jakie macie zdanie? Pytam, bo mój pierścionek jest w stylu obrączkowym i ma trochę kamieni tak rozłożonych, że nie wszyscy jubilerzy chcą podjąć się zmniejszania go. Ale znalazłam kilku, którzy zmniejszą, ale mam wątpliwości dlaczego oni się zgodzili, skoro inni nie.

Gość wredna-zolza
Pierścionek zaręczynowy nosi sie na prawej ręce na palcu serdecznym. Mój wtedy jeszcze przyszły mąż, zrobił mi totalną niespodziankę z oświadczynami, także tylko on wybierał mi pierścionek :P Efekt był taki, że owszem pasował ale na palec wskazujący. Poszliśmy i wymieniliśmy na mniejszy :)) Aha teraz po ślubie na prawej ręce nosza obrączkę, a pierścionek przełożyłam na ten sam palec ale lewej ręki. Nie wiem czy tak to sie robi, ale nie wyobrażam sobie, nie nosić po ślubie tego pierscionka. Przypomina mi on cudowne chwile :)

Gość jajjajajjjiiiee___
No właśnie. Ale nie wiem, czy ryzykować to, że kamienie wypadną. Tzn mówili, że jak wypadną to je włożą ponownie, ale boję się, że mnie oszukają tam ;)

A ja noszę na środkowym lewej ręki, nie chce zmniejszać, bo i tak po ślubie na tej ręce będe nosić:) A slub już niebawem:)