Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bizneswo26

WCZESNA CIĄŻA I CHOROBA BŁAGAM POMÓŻCIE

Polecane posty

Gość bizneswo26

Jestem w 4 tygodniu ciąży. W dniu w którym się o niej dowiedziałam byłam już przeziębiona. Będąc w ciąży wzięłam 2 gripexy, jakieś krople itd. Potem wszystko odstawiłam i poszłam do lekarza. Ta mi dała tylko rutinoscorbin i tyle :O Kilka dni nic nie przechodziło. Poszłam do apteki, dostałam STODAL (mam okropny, męczący kaszel, katar, ból gardła, 37,5C), krople Euphorbium i do ssania Tantum verde. Trwa to wszystko ok tygodnia, czuje ze nic sie nie polepsza, nie wiem co robic. Boje sie o dziecko :(:(:(

Gość bizneswo26
do tego jem czosnek, piję herbatę z malinami, cytryną itd....

Gość takie pytanie i tyle
no tak tu tylko potrafią obrażać matki i zajmować się niepewnymi czy są w ciaży

chwila chwila nie wiem co jeszcze można zrobić może ponownie do lekarza, bo innych leków raczej nie,a chodzić chora, to jeszcze gorzej dla dziecka

i wiem, ze lepiej zjeść antybiotyk, niz chorować ze szkodą dla malucha

asiamt ma rację, czasami lepiej wziąć antybiotyk niż chorować, chociaż dopóki nie ma gorączki powinno być ok. Wysoka temperatura może być groźna dla maluszka. Najlepiej wybierz się jeszcze raz do lekarza, przed nami długi weekend

Gość bizneswo26
ciągle mam 37,5 to nie jest chyba dużo, tym bardziej że ciąży na początku też gorączka towarzyszy z tego co wiem? a można smarować się np. amolem i pocić?

Gość nie radzcie dziewczynie
glupot!! Antybiotyku sie NIE bierze w 1 trymestrze ciazy madre glowy od 7 bolesci :O I w ogole ilosc lekow powinno sie ograniczyc do minium ze wzgledu na organogeneze w 1 trymestrze!! Na dziecko twoje przeziebienie nie wplywa, chyba, ze masz bardzo wysoka goraczke, bo goraczka jest juz niewskazana (powyzej 38,5, 37, 5 to zadna goraczka, a stan podgoraczkowy, wiec nic strsaznego).Wierz mi, bo sama w obu ciazach chorowalam jak nigdy od samego poczatku. Dzieci zdrowe. Jedz czosnek, pij herbatke z malinami albo z miodem i cytryna i wiedz, ze w ciazy organizm jest oslabiony i wyleczenie sie trwa dwa razy dluzej niz normalnie. jesli masz watpiwlisco zapytaj pierwszego lepszego lekarza, a powie ci to samo co ja i bron Boze nie bierz antybiotyku!!

Gość flow
hm ja gdy byłam w 6 tyg. ciąży zachorowałam tak jak jeszcze nigdy przedtem.. 40 stp. goraczki, kaszel, katar. zadzwonilam do ginekologa i on kazal mi brać pyralginę ( polopieryny w ciązy nie można) przepisał mi tez antybiotyk - amoksiklav ( chyba, nie mam pewnosci) a co do syropów na kaszel w czasie ciązy to byół bardzo ostrożny (podobno nie każdy można) kazał mi robić domowym sposobem taki z cebuli. no i apap jeszcze jest bezpieczny tyle ja mialam zalecen od mojego gina.... polezalam w wyrze chyba z tydzien i jakos przeszlo moja rada- nie rob nic na własną rękę- wszystko konsultuj z ginekologiem

Gość bizneswo26
NIE RADZCIE DZIEWCZYNIE - DZIEKUJE CI!!!! BEDE DALEJ BRAŁA CZOSNEK, PIJA HERBATKI ITD. BO STODAL I WIT C MOZNA TEZ PRAWDA?

nie radzcie dziewczynie- ja miałam zapalenie płuc w I trymestrze, jak sobie wyobrażasz leczenie bez antybiotyku? Czytasz uważnie?Oczywiście, że nie powinno się brać, ale czasami trzeba, bo choroba może być gorsza od leku. Dlatego radzę, skonsultować się z lekarzem, on będzie wiedział najlepiej

poza tym mylisz się, są antybiotyki które można brać w ciąży. Przecież nikt tu nie każe Jej brać na własną rękę

oczywiscie, ze może brać antybiotyk, ale tak jak Minia napisła, ze nie na własną rękę i oczywiście, ze choroba ma wpływ na dziecko, bo u mnie miała jak ktoś nie miał takich doświadczeń, to moze niech się nie wypowiada

Gość sfddsasa
przed chwilą załozyłas temat kwiecien 2012 nie mogłaś tam spytać :o

Gość flow
absolutnie są antybiotyki do brania w czasie ciązy- wiem bo sama to przerobiłam. gorączka mi nie schodziła poniżej 40 stopni ponad tydzien i lekarz mi przepisal antybiotyk- mialam go brac tylko do momentu jak mi gorączka nie spadnie do 37 stopni. kazdy przypadek jest inny