Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomorzankaa30

czy Wasze roczniaki piją z kubka? jak je nauczyłyście?

Polecane posty

Gość pomorzankaa30

mam z tym pewne trudności i boję się, że mała się zachłyśnie, a wszędzie czytam, że roczne dzieci powinny pić już kubeczka (moja na razie przez słomkę)

Gość pomorzankaa30
?

Gość rerwqr
mój ma 5 miesięcy i narazie pije sam z kubka niekapka chce byc samodzielny to mu pozwalam

Gość pomorzankaa30
chodzi mi oczywiscie o zwykly kubek

Gość krejzi its maj lajf
kup dziecku kubek-niekapek LOVI 360, rewelacja do nauki samodzielnego picia, dziecko pije z tego jak z normalnego kubka z tym że jest w tym taki mechanizm że nic sie nie wylewa. Napój/woda leci tylko w tym kierunku w którym dziecko przyłoży usta do kubka. Polecam :)

Gość jhsydgvs
do kitu ten kubek lovi trzeba z niego ssac, jak z butelki, co z tego, że nie ma smoczka jak nie uczy prawidłowego picia i trzymania normalnie nalewasz trochę wody do plastikowego kubeczka z uchwytami i dajesz dziecku : z 50 razy wyleje, 100 razy się obleje, a za 318 razem się napije :) mój ma 1,5 roku i normalnie pije sam z kubka zwyklego, jak się napije kubek zabieram i nie pozwalam z nim biegac po mieszkaniu nigdy się nie zakrztusił

Gość a mój nie umiał pić
Kupiłam kubek ze słomką-załapał po kilku łykach, przynajmniej bezpieczniej:)z normalnego kubka pije tylko pod moją opieką.

Mój też pije sam z kubka a ma pół roku :) ale on od samego początku był taki że sam sobie musiał trzymać butelkę :) jak je zupkę to też trzyma swoją łyżeczkę i grzebie w talerzu a ja go drugą karmię :)