Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość novababka

skąd w kobietach tyle jadu?

Polecane posty

Gość novababka

Przeglądając to forum napotkałam wiele postów bardzo chamskich i wulgarnych . Skąd u was kobiety tyle jadu, złośliwości, chamstwa i prostactwa ? czy naprawdę większość ludzi to takie chamy??I czy takie muszą być kobiety? Najbardziej dziwi mnie to, że w większości wypadków to matki są tak chamskie - jak wy wychowujecie swoje dzieci? Uczycie ich wulgaryzmów , chamstwa - z brakiem kultury? Kim mają być wasze dzieci? Na kim mają sie wzrorować? Na własnych matkach pozbawionych krzty kultury ? Kobieta z natury powinna być delikatna, subtelna , kobieca a jesli jest matką łagodna i opiekuńcza. Jak ma byc u nas w kraju lepiej kiedy same chamy wokół nas i tym samym następne pokolenia nie mają odpowiednich wzorców ? W czasie wojny zamordowano inteligencję - co się wiąże z tym , że w kraju mamy coraz więcej chamów i patologii

Tak juz tutaj jest :) W wiekszosci jest normalnie i ok, ale u jadowitych bab pelno :) Pomijac trzeba! :)

Gość novababka
ale czy chamstwo to jest szczyt możliwości niektórych ? czy nie warto się czasem uśmiechnąć i stać się kobietą ?

Gość *weronikao*
Wlasnie dziś tego tutaj doswiaczylam.... Napisalam ze jestem w ciazy (test sprzed kilku dni) i pytalam kto tez. Nie odzwala sie zadna osoba ktora tez jest, ale dzisiątki innych ktore mi zaczely dogryzac, obrazac itd. temat umarł... nie mialam pojecia ze tak tu jest..... a bylam taka happy znajdując to forum...

Gość novababka
ja tu byłam wielokrotnie świadkiem kobiet, które się próbowały czegoś dowiedzieć lub przyszły po rade ( od tego forum publiczne) i zostały zbluzgane :/ to sie w glowie nie miesci. Tak jak dziś mama szczęśliwa, ze bedzie miala trojaczki a tutaj masa ataków.

jak ja sie dowiedzialam ze jestem w ciazy tez napisalam post, ale mnie zjechali :) ale znalazlam temat z data porodu (na sierpien 2011) i tam sa fajne i normalne babeczki - oczywiscie pisza czasem trolle, ale coz :) weronika, poszukaj tematu z terminem porodu :)

Gość szzz
jak być subtelną i delikatną na takim okropnym świecie?

Gość novababka
fbtdr vgrff - z tego co widze w topiku, który wkleiłaś jesteś jednym z tych chamów z forum :) Współczuje tobie i dzieciom i nie bronie mamy trojaczkow- ale jestescie siebie warte:)

Gość fbtdr vgrff
novababka bo jak widzę, że taka dziewucha napisała, że spodziewa sie trojaków... to aż nóż się w kieszeni otwiera... więc jej to napisalam.

Gość internet to taki wentyl
moim zdaniem... pisze się anonimowo, więc ludzie piszą prosto z mostu, to czego w życiu by się nie odważyli powiedzieć w realu! ... i powiem szczerze, że pomijając wulgaryzmy, mnie się to podoba, bo widać co ludzie tak na pardę o czymś myślą, bez słodko pierdzącego lizidupstwa.

Gość fbtdr vgrff
internet to taki wentyl - zgadzam się w 200% :) też lubię.

Nieststy polskie fora internetowe zazwyczaj zieja nienawiscia i przeklenstwami... my Polacy juz tacy jestesmy. W innych krajach fora intenetowe zazwyczaj maja jedynie na celu wymiane informacji na dany temat. Nic nieststy nie da sie z tym zrobic bo w naszym kraju kazdy jest namadrzejszy, wie wszystko najlepiej i za wszelka cene chce po trupach pokazac ze wlasnie on/ona ma racje. Nie znaczy to ze mozna znalezc milego tematu na kafeterii. Jest takich pelno. Czasem troche trzeba poszukac... ale jezeli ma sie jakies pytanie to najlepiej albo poszukac tematu o podobnej tematyce alebo przylaczyc sie do jakiegos temtu który ma duzo wpisów. Czasem potzreba kilku prób zanim sie uda... ale taka rzeczywistosc i nie ma innedgo spsobu. A co delikatnosci i kultury osobistej to przyklad idzie zawsze z góry no nie? Skoro w naszym karaju, w naszych domach, w pracy takowej sie nie wymaga to nic dziwnego ze mamy takie chamskie i odkulturalnione spoleczenstwo. Którego kafeteria jest nieco skrzywionym odbiciem.

Hormony im szaleją, pewnie...;) A tak serio, sama często się nad tym zastanawiam, strach o cokolwiek zapytać- a po to przecież jest forum, żeby zasięgnąć porady, podzielić się doświadczeniem (tak mi się wydaje....),bo zaraz cię zjadą, obrażą, zwyzywają od kurwe i Bóg wie kogo jeszcze....

Gość internet to taki wentyl
już nie gloryfikujmy tak tej zagranicy, tak samo zdarzają się tam trolle i wyzwiska... dyskusje o niczym... zajmuje się grafika, więc często szukam czegoś na anglojęzycznych forach, to widzę co się dzieje.

Gość oszaleliscie??? bernardyny sa
to ze jestem kobieta, nie znaczy ze mam byc delikatna i subtelna, moj charakter nie ejst taki i nie wychdoze dobrze na graniu miłej. Bo albo g.. z tego wychodzi albo ja sie czuje zle, ze sama siebie oszukuje poza tym zadna z takich bab nie jestw realnym zyciu taka - tu mozemy spuscic z lancucha wszystkie negatyywne emocje ktore na co dzien sa duszone

Ok,zgadzam się, ale po co wyładowywać swoja złość na niczemu nie winnych ludziach? Jakaś babka zaszła w ciąże- mam gorszy dzien, a co tam,dowalę jej! Inna ma problemy z mężem- a co tam, zjadę ją od dziwek, to mi ulży. Bez przesady....Nie bądźmy dziećmi!

i jak np. spytam sie znajomych, czy dobrze wygladam w danej sukience, to kazdy powie "ojj slicznie cudownie, pieknie bla bla bla" nikt nie bedzie szczery. a tu napisza prosto z mostu. Oczywiscie odrzucam ewidentnych trolli typu offerma

Agata, ale to nie tak działa :D np. dajmy na to nienawidze brunetek (tak sobie wymyslam - w rzeczywistosci nic do nich nie mam). Na co dzien tego nie powiem zadnej, bo nie wypada. a na forum wkleja jakas brunetka swoje zdjecie i prosi o ocene swojej słit-foci w klopianym lusterku. No to wale prosto z mostu co mysle. a nie, że mam zly dzien, to szukam okazji zeby dowalic.

No tak, mozna napisać kulturalnie, że nie pasuje i już :) a nie rozwodzić się nad tematem w stylu :" jesteś grubą tępą pipą, żaden cie pewnie nie chce", a spójrzmy prawdzie w oczy, częściej zdarzają się odpowiedzi w tym drugim stylu :P

no tak,to rozumiem :) ale zobacz, ile jest takich, co wyzywają się tu na innych, przelewają swoje frustracje....Tak mi się zdaje, często spotkałam się z tego typu ludźmi na kafe

AgataHav Ty mierzysz ludzi swoja miarą - miłej, grzecznej dziewczynki. widac Cie zycie nie nauczyło byc ostra i twardą, ale tylko gratulowac. No ale Ty myslisz, ze to są rzeczy wymuszone, na siłe ten jad, żeby dopiec. a to nie tak. My takie jestesmy tylko w realu to powsztrzymujemy :D wcale nie mam ochoty kulturalnie kogos komentowac :D

Nie jestem ciągle miła i grzeczna-ale jak nie widze powodu, żeby byc inna, to po co mam kogos zjechac dla samego zjechania :) nie poprawia mi to nastroju :) rozumiem, ze komus moze ulzyc z tego powodu, ale ludzie bywaja wrazliwi (nie mowie tutaj o sobie;) , niektorzy biora wszystko bardzo do siebie mimo,ze to tylko internet....

ale mi n ie uzly jak cie wyzwe, ja mma taki sposob bycia, mowie bez ogrodek i juz kiedys probowalam byc inna, stac sie mila i grzeczna, ale sie nie da, za wiele razy zycie mnie kopnelo w doope

moze odpowiedz na pytanie zawarte w temacie jest taka, ze spotykaja sie tu rozne charaktery i ciezko jest sie im dogadac :) to tak,jakby wszystkie baby z calego krjau wlozyc do jednego kotla...ale by sie działo :)

Oczywiście że na forach anglojęzycznych zdarzają się przekleństwa i wyzwiska. Nie twierdzę że nie. Ale nie na tematach typu 'Jakiego kremu używać na rozstępy'. A u nas właściwie każdy temat potrafi zamienić się w stertę wyzwisk. I nie gloryfikuję zagranicy. Mieszkam poza Polska 7 lat i generalnie uważam że ludzie są w Irlandii o niebo uprzejmiejsi niż w Polsce. Nie twierdzę że Irlandia jest lepsza... bo ma wiele wad i widzę je każdego dnia. Ale ludzie są milsi dla siebie, pogodniejsi, mniej drażliwi na puncie samych siebie i swoich poglądów. Sama udzielam się na irlandzkim forum dla matek i nigdy tam nie spotkałam czegoś takiego jak na kafeterii. Tam sie po prostu gada o kremach, brzuchach i pieluchach... nudno ale bez przekleństw.

w realnym życiu nie maja gdzie się wyżyć, wiec wyładowują swoje emocje tu :/ nie mysląc ile przykrości robia innym, ktorzy czekaja na porade albo jakies wsparcie :/

Gość Moim zdanieem...
siedza takie mamuski w domu z dzieckiem i niektorym juz odbija to chociaz tutaj sie wyrzyją, gdzies trzeba. Nie maja z kim pogadac, mąz pracuje po pracy tez moze gdzies wychodzi a one wiecznie w domu zamknięte a ze tutaj sa anonimowe to co im szkodzi mozna jechac po wszystkich jak po łysej kobyle. Takie sa pewnie fakty. Frustracja frustracja i jeszcze raz frustracja smutne ale prawdziwe

Po za ty jest jeszcze coś takiego że jak człowiek dokopie komuś innemu na kafeterii - oczywiście na czerwono i anonimowo - to do razu czuje się lepszy... nie nie? ;-) Ale myślę że po trochu na tym też polega atrakcyjność kafeterii... Nigdy nie jest tu nudno i zawsze znajdzie sie jakaś prowokacja, jakieś głupie pytanie, głupia odpowiedź, beznadziejny temat. Oczywiście że niektórzy przeginają!!!! Ale taka jest kafe. Jak zagląda się tu przez kilka lat to się człowiek do tego przyzwyczaja.

Gość Kafeterię
można porównać do serialu "tasiemca" - dawno się nie widziało a i tak jest się na bierząco :D