Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majtki z drutu

Czy to suchy zebodol?

Polecane posty

Gość majtki z drutu

Bylam na ekstrakcji trzech zebow madrosci w poniedzialek. Dwie gorne rany zagoily sie pieknie, a jedna na dole (zab byl czesciowo pokryty dziaslem) wyglada inaczej. Skrzep jest koloru dziasla, czyli jasnorozowy, nitka szwu sie rozplynela dwa dni temu, ujawniajac kieszonke miedzy skrzepem, a dziaslem. W kieszonke wpada mi jedzenie, rana brzydko pachnie. Jestem tylko lekko spuchnieta, nie odczuwam bolu. Dentyste zobacze dopiero w poniedzialek na kontroli, a do tego czasu mam plukac usta oraz wstrzykiwac wode w kieszonke. Czy takie wstrzykiwanie nie powiekszy kieszonki? Czy tak objawia sie suchy zebodol?

Gość oooooooooooy
suchy zebodoł to potworny bol. z reguły cyrk sie zaczyna w 2-3 dobie po wyrwaniu . nie wydaje mi sie zeby to bylo to. przeplukiwanie moglo wypłukac skrzep i faktycznie az dziw ,ze cie nic nie boli. lekko przeplukuj usta czyms antyseptycznym i czekaj do poniedzialku. malo tam grzeb i tyle. mialas w tym zebie rozleglejszy zabieg wiec moze dlatego wyglada to inaczej:)

a nie zalecił Ci specjalnego płynu do płukania ust? 3 zęby mądrości usunięte na raz to jednak poważna sprawa dla dziąseł i jamy ustnej.. w ogóle dziwię się, że nie miałaś założonych szwów na te dziury po zębach, to najlepsze wyjście, wtedy suchy zębodół napewno się nie zrobi

Gość majtki z drutu
Dziekuje za odpowiedzi. Szew mialam zalozony wlasnie na dolna rane, ale nitka rozpuscila sie po paru dniach, wtedy rozciete dziaslo sie otworzylo. Przeplukuje ciepla woda z sola oraz rozcienczonym Dentoseptem. Oddech ma obrzydliwy zapach, niestety, mimo plukania. Ciekawa jestem, czy cos mi tam gnije, czy moze wdala sie infekcja. Mam nadzieje, ze dentysta mi zalozy nowy szew w poniedzialek.