Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lepperniepopelnilsamobojstwa

co sądzicie o wykolejeniu się pociągu Katowice-Warszawa?

Polecane posty

macie jakieś przemyślenia?

Gość ja zastanawiam się
Czy była mgła.

Gość mmmmmmmmmmmmmmm
nic

Gość Mam przemyślenia
Tusk tam się pojawił ok. 20.30 (śmigłowcem). Punktualnie o 21.00 m.in. stwierdził że ma informacje od PKP, że pociąg nie był przepełniony, nikt nie stał. Świadkowie mówią co innego: ludzie stali na korytarzach. Pociąg miał tylko 4 wagony i był z tych tanich TLK. Widać jak Tusk już broni dupy Grabarczyka i nowego szefostwa PKP. Po tej katastrofie, na Centralnym w W-wie nastąpił chaos, wszystkie pociągi miały opóźnienia.

Gość Mam przemyślenia
Był to pociąg Warszawa-Katowice.

Wiecie co ta Warszawwa miała się poprawić - tyle wam napiszę. Ten wykolejony pociąg to moje życie. Ja też kiedyś tak jechałam i mogłam być wśród tych 4 pasażerów, którzy zginęli. Coś strasznego powiem wam i to jaki ja mam humor. Może wy macie lepszy - w sumie tego wam zyczę. Ja zaraz idę pisać ogłoszenia o pracę, ale powiem wam - nie miejcie żadnych złudzeń, że Polska jest coś warta. Angliki was rozkradną i koniec. Własnie oni. NIemcy nawet nie. Przez moją matkę. I tyle. I wszyscy się będą znowu z was śmiali, ale czemu nie Niemcy to tego nikt nie będzie rozumiał. To zawsze było niemieckie - a teraz Angliki, żeby się do tego dobrały? To za Hitlera kara boska się będa śmiali, a może i ten Bóg istnieje bo nawet otwarli granicę i gówno z tego i tyle. I Niemcy się z tym muszą pogodzić , ze nic w Polsce nie znaczą. Ale to sami sobie są winni. Po co mi szpital psychiatryczny z życia zrobili. Angliki to tam jeszcze - II wojny światowej nie rozpętali. Teraz ich doceńcie - tych "chuliganów" ich. III wojny światowej nie ma od nich i tyle. Poniszczyli, poniszczyli - opowiedzieli się po stronie "swoich" i tyle. A Niemcy niech sobie robią co chcą wiecie. Amazon w Wielkiej Brytani też jest i do widzenia :( A ci moi rodzice to samo wiecie - ciekawe dzięki czemu ten sukces - dzięki WYKSZTAŁCENIU. Bo mi do ryja przestał stary wsadzać to się dorobił i tyle. Nic nie robi tylko sieWYKOLEJA w pociągu tyle lat, ale wszystko na mnie wiecie. Wszystko. A co? Ja dojeżdżałam do pracy i gwałciłam tam? Ale wy jesteście. A mógł mnie gwałcić do dziś, ciekawe czy by dostał ten medal za służbę PRLowi. Bo wiecie jak już są takimi Polakami ci rodzice tu to do PRL się mieli naprawdę zapisać bo mają poziom umysłowy RAZEM Karola Kota, ale ... do PRL nie należeli. A czemu? Bo by ich Zachód potępił. Bo ludzie się nimi łudzą. Bo wzięli dzieci na kasę - KONKRETNIE - nie było ŻADNYCH SZANS na nią bo by ją dostali wiecie bo dziecko z zachodu, a jednak w komunie dziecko czyli mnie przyszanowali - bo ja miałam pieniądze i mam do dziś a mój brat nie. Bo teraz się dowiem czemu ten brat niby miał mnie słuchać - bo miałam pieniądze i zdałam maturę bez kasy. Jedyny powód. To se je pobierz mi powie i leje ze śmiechu. Nie wiem czy jest to możliwe, ale ja napisałam 15 lat temu samobójstwo gdybym wiedziała jaka jest przyszłość przede mną. Także nie wiem z czego się śmiejecie - z tego, że rodzice musieli na mnie tyle lat płacić. Ale ta moja matka wiecie - to jest tylko samochód i w tym 2007 miała mi powiedzieć, że nauczyciel historii mnie nienawidzi - ona go UWIELBIAŁA - tak mówiła - i bym sobie poszła , wyjechała I CO BY MI SIĘ STAŁO? CO? Tylko musiałabym wiedzieć o matce to co teraz. A ten KK. Czy ja im coś zrobiłam? Zabiłam im jakiegoś Popiuełuszkę? To by był kanonizowany jakbym ja go zabiła. Naprawdę. Jacy oni są. A wiecie - ze Stanisławem Augustem Poniatowskim nie poszło wcale o kasę na kościół. To ja tak z nimi przegrałam. Ale on nie. Ale i tak nie mieli racji. Właśnie on miał rację, ale... i tyle wam napiszę. No nie do końca też i tyle. Ale o kasę na kościół nie poszło i tyle. Pocieszyć się możecie tylko tym już , że w Niemczech to samo wiecie TO SAMO i tyle. Od czasu mojej matki nie działa tam już to co zawsze. Przez to się muszą poddawać. Jedynie co tam działa to imię Otton. Czujecie to , nie ? I wiecie teraz się dowiem, że Kraków i bez legendy coś znaczy - ja jestem nienormalna. Ale wiecie - w domu - to mieli sie tam wynieść. Nie muszą - wystarczy, że stoją o Kraków. No dobrze - myślałam, że stoją o las. I tyle. W takim razie co weekend niech sobie jadą do Krakowa. A zarobili bo komuna padła to mieli się zapisać do PZPR i akurat tak by było jak jest bo ojciec by poszedł siedzieć za morderstwo bo se za dużo myślał, a NAWET GO DALI do liceum. To matka DZIĘKI ICH ZARADNOŚCI I POCZUCIU SPRAWIEDLIWOŚCI I KRZYWDY LUDZKIEJ dała mnie też mnie do liceum żeby to ograć wiecie. Tak księża o dzieci stoją w Polsce. Obejszczali mnie na początek, ta w żółtej suknie zejszczanej do I komuni mnie NA NICH posłała - a co ten jej mąż sobą WTEDY prezentował? Wsadzanie do ryja dziecku i tyle. I koniec. I gwałty w pracy. I JEDYNIE że nie należeli do PZPR się dowiem. No i to jest prawda. To mieli należeć i zaprezentować się wszystkim - mnie też bo bym ich potępiła, a tak wyszłam na kretynkę bo mi wsadzał jak byłam malutka, w nocy, ja tego nie pamiętam nawet, tylko zawsze, że się czegoś nieokreślonego bałam, nienormalna byłam z tego, po jego stronie stałam z jakiegoś dziwnego strachu, coś takiego to było i tyle. I niech dalej tak robi to zarobi ten zboczeniec i wykoleniejec z Polski i tyle. Z polskiej wsi mógł być co najwyżej po rolnictwie normalnie powie mu Lepper, a w ogóle za morderstwo powinien siedzieć, ale kościół go nie umiał złapać i jeszcze mu dali ślub kościelny. Mordercy, który nawet dziecka nie zrobił. Bo Krawczyk 2 razy zaszła a on. A ten nauczyciel historii to sie nie cieszcie bo to też morderca jest - matkobójca to jest. A ten nie wiem kogo zabił, całe życie gwałcił w pracy - ja szans na pracę - koleżankę tak zabiłam z takim samym starym, brata nie mam, na zachodzie braci też nie uznaję i tyle. I jeszcze maturę ma tu dzięki mnie w sumie bo stałam po jego stronie - a nie stałabym i matury DO DZIŚ by SŁUSZNIE ten brat nie zrobił bo taki był tępy. Za mnie się matka modliła to maturę miałam bo by było na nia, że nie. Tylko dlatego. Bo mnie dali do liceum - tam mieszkania idż załatw siostrom, co ty tu w ogóle chcesz żreć - to oni nie wiedzą. Najważniejsze że komuna się skończyła bo... się nie zapisali do partill. Bo sie bali. Ze strachu PRZED KOŚCIOŁEM. I jedyny powód. A ja myślałam, że są bezpartyjni i tyle. Z przekonania politycznego. Ze komuna nie i tyle. To są 2 rózne rzeczy. No miałam to wykryć , ale jak? To nie jest takie proste. Musiałabym być z rodziny inteligenckiej żeby to rozumieć albo z rodziny jakiejś wielkiej, a z takiej rodziny się nie wywodzę. Nie musiałam tego rozumieć i tyle. Jak dla mnie i tyle. Ktoś zapyta - ile sie będę mścić na rodzicach co się mną dorobili. Do końca życia, świata i zawsze. I koniec. Bo mi zrobili piekło z życia i wręcz PRZEZ NICH wyglądam daremnie, ze żyję, że mieszkam z nimi to mój horror. I wiecie życie to są 2 filozofie - jedna to się zabić, a druga to przeżyć to i zlewać ze śmiechu z takich zer za jakiś czas. I mamy 2 opcje. Ja mam 35 lat i JESZCZE zaryzykuję, że spróbuję to zmienić, po 40stce się spróbuję hajtnąć, dzieci nie będzie - no ale jak można mieć dzieci jak starzy też nie mieli dzieci. Z gwałtu jedynie i tyle. I dlatego stoję po stronie Leppera i zawsze tak będzie bo W SUMIE jedyny błąd jaki w życiu popełnił, żeby normalnie żyć to nie zapytał się pewnego dnia gdzie jest fiolka z jego nasieniem. A wiecie czemu? Myślał, że dali do banku spermy i tyle. Po prostu i tyle :( A że jest człowiekiem to...zapomniał. A dziwicie sie? Ale nie ma takiego przykazania - pamiętaj abyś był człowiekiem. Ale pamiętaj abyś dzień święty święcił to jest. I wiecie - czego życzę ojcu. ŻEBY SIĘ WYKOLEIŁ bo taki jest pobożny i święty. Bo ksiądz się mnie zapyta - co jest warta ta jego kariera? Na pewno wykolejenia pociągu z nim bo gdyby był normalny to by autem jeździł. A całe życie ograł mi papierosem i tyle. I to wszystko. I wiecie - ja nikomu nic w Polsce nie zrobiłam, żeby mnie tak potraktowano. Krowim łańcuchem na szyi - nie wsadzałby mi ojciec do ryja jak byłam malutka to by pieniądze dostał, ale wsadzał mi do buzi, żeby pieniądze dostał on ZA ZDJĘCIA z dziećmi bo jak tu było - zdjęcia były, aparat fotograficzny i tyle. Bo żreć co w komunie nie miał, ale komuna nadawała się na kościół. Ale teraz to się już do PO mogą zapisać. Bo co o nich sądzę - PO i tyle. Ja coż... bezpartyjna i koniec :(

Relacja Warszawa-Katowice? Nie - na odwrót. I tyle :(

Wiecie bo ja nie chcę wyjeżdżać na zachód bo zachodu NIENAWIDZĘ i tyle. Ale jeśli sobie tak życzyycie to PROSZĘ BARDZO tylko jak niszczę ojca żeby ZDECHŁ Z GŁODU JAK W DZIECIŃSTWIE było tak niszcze was wszystkich za oszustwa, za to, ze nikt nie stanął po stronie PIS - PISS OFF sie dowiedziałam - proszę bardzo PISS OFF i róbcie sobie z tym Lepperem co chcecie. A chyba rozumiecie, ze NAWET ŚLUBU KOŚCIELNEGO NIE MIAŁ. Stanisław August Poniatowski - czy on tu w ogóle będzie? Nie wiem. W sumie tylko on wam zostaje po mnie, ale KK też na niego i tyle :( Szkołę wam niszczę bo śmieją się ze mnie DAREMNIE. Gdzieś trzeba ciąć - zaczną od szkoły i tyle. Nie ma szkoły i koniec. Mnie wiecie moje wykształcenie po nic. Ja miałam mieć srednie i rodzinę i tyle. Wszystko wam zniszczę - całą WIelką Brytanię za to co przeszłam w tej szkole od roku 2006 TYLKO DLATEGO ŻE ZA MĄŻ NIE WYSZŁAM!!! Dowiecie się co to znaczę i jakie mam o was zdanie. Jedyny błąd, że wrogów nie niszczyłam i zostałam OGŁUPIONA przez rodziców - psycholi. Ale teraz idźcie sobie z nimi na dno i tyle. A oni? DO KICIA i tyle na 10 lat za mnie co najmniej. A takie pieniądze jak mojej matki to też jest przestępstwo I CZYN KARALNY zeby takie rzeczy komuś robić i też jej zniszczyli tym życie jak mojemu bratu - bo go dalej niszczą, i jednego i drugiego także wiecie... czasem coś zyskacie , a to są pozory i tyle. Zaledwie pozory i koniec. I na amazon. de ja nie musiałam mówić po niemiecku, ale po angielsku też i koniec. I co tym zyskała ta grupa? Ten amazon i tak jest MÓJ i koniec. I mogą tam jeżdzić do końca świata, stałej pracy i tak nie dostaną, a za to, że JA MUSZĘ OPUŚCIĆ PANSTWO NIEMIECKIE przez tę grupę to oni powinni zrobić to samo bo im się już nawet imię Otto nie będzie liczyło jak przyjadę i ich zdemoluję jak ten Hitler - po co mi zrobili z życia szpital psychiatryczny i koniec. Dowiem się - jak sobie to wyobrażałam dalej - musiałabym szukać pracy przez kompa dalej, a do szkoły wiecie to sobie mogłam wrócić i tyle. Tak bym do szkoły mogła wrócić jakby coś było i tyle. A tak? I niech sobie wiecie Niemcy zjedzą tę bezzębnmą, chorą umysłowo i SPITĄ JAK BELĘ Ilonę. Proszę bardzo. Angliki też piją sie dowiem. No piją - a najbardziej piją Niemcy. I koniec. Bo jaką mają opinię - największych pijusów na świecie, a np. mój ojciec w Polsce w ogóle nie pije. Matka tylko sie puszcza - PRZEZE MNIE PODOBNO - ja uważam, że puszcza się bo lubi i tyle co najwyżej. A najważniejsza w tym domu od 35 lat co najmniej jest...niemiecka matura wiecie. Niemiecka matura - no to ja jak ja ale brat rozumiem, że w tym świętym Józefie ma niemiecką maturę bo nie zamierzam z nim rozmawiać NIGDY. I tyle. Bo nie ma pieniędzy po puszczalskiej matce, a ja jednak mam i tyle :(

Rzeczywiście Warszawa- Katowice się wykoleiło. A no to mieli nie wracać. Mieli tam zostać ci pasażerowie, nie? Po co wracać do Katowic. No ale mogłam tam zginąć i sie nie dam. Dziś nie ale kiedyś. I zawsze podkreślałam, że pojechałam tam za swoje pieniądze i tyle. I jeden błąd w życiu - nie ograłam kasy matki na amerykańską szkołe. Dziś to ogrywam i niech se tę kasę zeżre wiecie. W dupie ją mam. Bo mam USA za darmo i mam ją gdzieś. Ale USA to kupka kasy i tyle. ps. a ten jej MĄŻ czemu nie ma niemieckiej matury? Kiedyś miał ją zrobić. A studiów w Niemczech? Wiecie - wystarczyło mi, żebym matmę umiała po moim liceum. Tyle. Czy nauczycielka matmy była do kitu? NIe byłaby dobrą dyrektorką i tyle. Nauczyciem nie musiała wiecie być. Ona miała być tam dyrektorką i byłoby dobrze. A reszta sobie mogła działać. I tego jej życzę. Bo dyrektorką byłaby OK, a nauczycielka to chyba siły już nie miała - taka prawda bo umarła i tyle. I koniec. Nie wiem co jeszcze napisać. Róbcie to co w Anglii - Londyn cała Anglia. Ale to jest port i tyle. Zostaje wam jeszcze Gdańsk, ale co tam? Tam jest tylko Lech Wałęsa, którego nie rozumie nikt. No chyba, zeby... ale jak spotkam kogoś z Pomorza to niszczę. Bo komuna miała być do dziś , a że się nie opłacała? To miała się opłacać i tyle, nie? Kogo to obchodzi. Miało być tak jak w Chinach i koniec. Co - żle tam jest? Co jest żle w Chinach? I wiecie jaki jest KK teraz? 1 dziecko mi zrobią. No to niech dadzą na to dziecko a pózniej mogą je robić. Bo ja się urodziłam bo były pieniądze na koncie. Normalnie byłaby skrobanka BEZ LEKARZA i tyle. Dziecko z gwałtu. A jak były te pieniądze? Czysto? Moja matka uważała, że czysto - poczuwała się do tych pieniędzy, ba - zapłaciła za nie życiem, a ja się przez nie urodziłam. Rozumiecie? I też mieli być mądrzejsi bo już są kolonią USA i tyle :( Po prostu nie należy puszczać się z policją. Pierwszy raz powinien być z ...księdzem. Jedyny wniosek z całości. Z policjantem to marny koniec i tyle. I i tak wolą USA bo język, a Niemców nie - Niemcy tez są sami - zostaje im 3 wojna światowa. Lekko nie ma :(

Wiecie gdyby ten Stanisław August Poniatowski nie płacił na kościół to bym tego Kościołowi rację przyznała. Bo wystarczy że się płaci na kościól i jest się maryjnym. Ale tam nie poszło wcale o to. Poszło o coś wiele gorszego. i to TYLE LAT. Poszło o to co sie stało w Niemczech jak moja matka zobaczyła ducha Elzbiety I w kaplicy Miłosierdzia Bożego. TO SAMO. No i wiecie - z perspektywy ogólnej ten St. August miał rację. Jednej rzeczy nie umiał wymyślić i nie po nim, a tak po nim i tyle. No ale ja przepadłam na zachodzie przez to samo. PRZEZ TO SAMO! I wiecie w Polsce przez kasę, tam przez to. No nie wiem... załamana jestem i tyle. Postawcie więc na Boga bez kościoła skoro takie mają uczynki. Bo na co w zyciu postawić - na Boga bez kościoła. Nic więcej nie zostaje. I wiecie - wcześniej chyba ten Rzym mieli, ale od Stanisława Augusta PO RZYMIE i tyle. I teraz zobaczcie że mam rację. Nasz papież - jest rzymski? Jest - od od Stanisława Augusta Poniatowskiego - TERAZ JEST RZYMSKI, a tak on nawet tego nie rozumiał że tego Rzymu w Polsce NIE MÓGŁ MIEĆ i tyle. I nikt go tu nie ma. Chyba że od niego i tyle. Od naszego papieża poprzez Poniatowskiego - bo czemu nie trzymam z kościołem. BO NIKT NIE MA RZYMU przez Augusta Poniatowskiego, a mam rzymski rodowód od dziecka. Wschodni teraz - a zachodni dostałam. Jak? To jest kwestia też do pierdla ojca, ale dostałam - żeby nie było że nie stałam o rodowód, a jak to udowodnić? Tylko tak. I teraz jaki jest ten August - zobaczcie? Co jest od niego? WSZYSTKO i taka prawda. Ale wszyscy na niego - jak za życia. Bo mu rady nie umieli dać. Oni go po prostu mieli ożenić lecz cóz... wiele mu wymyślili. I tyle wam napiszę :( A wiecie za co się obrazili? Za MONACHOMACHIĘ. To wiecie - weżcie i sobie to poczytajcie. CO TAM W SUMIE W TEJ MONACHOMACHII jest? Wielkie gówno i taka prawda. I o to poszło i o obiady w czwartek. Bo rozbiorów Polski wcale nie musiało być - za to obraził sie na Stanisława kościół. Znaczy to tam było skomplikowane, ale tak nie musiało być jak się stało i tyle :(

Wiecie był królem i dobrze wiedzieli jak rządzi. I tylko tak padł. TACY TO BYLI PATRIOCI, ale na nich nic BO MIELI RZYm, a na zachodzie ilu księży nie ma Rzymu. I potraktowali tego Augusta jak mnie i był koniec. I TACY TO BYLI PATRIOCI, a on był dobrym królem i dobrze rządził. I napisał im SŁUSZNIE monachomachię bo na kościół płacił i tyle. A oni? I tyle :( I wiecie - nie chcielibyście wiedzieć jak to wszystko było. Naprawdę. On miał być po prostu PROTESTANTEM. Taki był. I was KK wykończył. Taka prawda, a jest na złych zaborców. Dobrze to wymyślili wiecie. Żli zaborcy. Niezle :( To oni!!!

Wiecie nie wiem czy miał rację wyśmiewając szkoły katolickie. Nie chodziłam do szkoły katolickiej. Może wiedział coś więcej? I skąd wy macie te szkoły tak zakodowane - stąd. Gdzie indziej tego nie ma. Jakis kod na szkołę. Bo się śmiał z tych szkół - że POZIOM straszny - o to mu chodziło. Nic tam nie robią. On nie rozumiał 1 rzeczy i tak przegrał, że poziom to nie wszystko choć pewnie rzeczywiście był niski jak dziś, wychodzili z tych szkół, co sobą prezentowali? Monachomachię i tyle. No to takie coś i tyle... nie za dużo mu tam zarzucicie. Może że Chin nie docenił? Ale rodowód na Polskę ma. Ja nie mam - on se ma rodowód na Polskę i tyle. I se tu łazi w tej mojej okolicy skąd jestem wiecie. Po co? Po coś tam łazi... i tyle :(

Ale patrzcie jaki ten kościół jest NIEREALNY - skąd on się taki zrobił ten August Poniatowski? Kościół stał o Elzbietę I, że to była królowa. A wiecie to był LEPSZY KRÓL OD NIEJ i oni dalej stali o Anglię i Elzbietę I i chyba tak mieli zawsze Rzym. Bo powinni mieć wiecie od Niemców - nie. I tyle. Bo czemu Elzbieta I nie chce Polski - ona tam coś w tej Polsce widziała - las wiecie i katolicyzm, a oni ja wykorzystywali,żeby z niej mieć Rzym. A Niemcy? I tyle :( Bo czemu teraz wszyscy na was. Za to? A od Augusta Poniatowskiego nie było Rzymu? Nie było? Pomyślcie. I o co w sumie poszło? O kasę. A najwyżej o to mogło iść. O kasę poszło?

Gość PO banda
rozyeebała koleje - zrobili tysiąc spółek z których każda ma oczywiście "kolesiowskI" zarząd i radę nadzorczą. Tym samaym kasa zamiast na infrastrukturę idzie do kieszeni "zarządzających" Do tego minister infrastruktury w rządzie Donalda Tuska, niejaki Grabarczyk za zimowy burdel na kolejach zamiast dymisji dostał potężną premię... więc teraz pracuje na kolejną extra dotację :O

Po co ja to piszę - bo jak jesteście w Warszawie i nie zamierzacie się Kościołem przejmować W POLSCE bo jesteście patriotami to się stoi o króla Augusta, ze był lepszy od Elzbiety I ale kościół i koniec. No ale co zrobiła Elzbieta I i tyle. I koniec :(

Kolej i tak była niemiecka więc mnie PKP w ogóle nie obchodzi, a inne sprawy no to cóz... nie wiem - najeść sie ten Kościół nie umiał bez tego króla Augusta? Naprawdę? I rozbiory są przez kościół bo się nie chciał poddawać królowi. Bo miał Rzym od Elzbiety I. I teraz słuchajcie - tak to powinno być? Bo TYm z nimi przegrał - do piekła trafić nie chciał. Ale mogli mu to powiedzieć i by se wyjechał z Polski, a tak? Za bardzo nie mógł. Bo by go nie było - jakiś tam wyjechał, ktoś inny niech rządzi. Bez cienia skruchy - to zobaczcie jacy byli. A POWINIEN BYŁ WYJECHAĆ, ale władza i tyle. W końcu był tym królem, do tego się poczuwał. A powinien był wyjechać, ale by Polsce szkodził i tyle :(

Gość fhjbgkfhgjffhnjkn
Parę lat temu byłam świadkiem jak 2 smarkaczy układało kamienie na torach tramwajowych w Zabrzu. Robili wszystko, żeby tramwaj musiał się wykoleić. Przepędziłam ich chociaż sama się bałam (było po zmroku) i osobiście usunęłam te kamienie. Kto wie, czy tym razem nie wydarzyło sie coś podobnego.

I wiecie ODE MNIE??? rządzi sobie Anglią ten Poniatowski i NIE TYLKo Z RODOWODEM na Polskę bo to jest CHLEW I BYDŁO - wyjechać nie mógł bo po nim musiał tu siedzieć. A wiecie - jego poglądy to Lepper i tyle. Ale czy rozumiał morderstwa? Trochę pewnie i tyle. I te rozbiory to NIE JEST JEGO WINA - w końcu były szkoły katolickie. Czego się tam uczyło? Bo on przegrał wiecie w sumie z Bogiem - ale jakie były realia? Kto co umiał po katolickiej szkole? No on nic. Dalej?

Gość bo według mnie
ta cała katastrofa to sprężyna owieczki :o

Rodowód na Warszawę tez ma. A czemu nie dał rady temu kościołowi w sumie? No te szkoły, ale stał o medycynę to rade powinien dać. Nie dał. No czemu? Zostało jeszcze jedno. Pan Jezus - przypowieści - no to miał przypowieści, medycyna i jeszcze to trzecie. No to nie dał rady, ale ONI DALI im powie... 150 lat okupacji. To jest ICH POLITYKA. I pózniej wiecie MUSIELI walczyć, zebyście ich nie żałowali jaki wysiłek podjęli.STRASZNY. I wiecie - za czasów zaborów -ile tu było księży męczenników za wiarę, coś strasznego się działo i tyle. I wiecie - o tym też zapomniał - męczeństwo za wiarę. No to on im powie bo oni to nic z tego i tyle. I jak widzieli co robi a widzieli to mieli robić to samo, a oni? I tyle. A skąd on to wiedział? Bo po co on jeździł do tej Rosji... no to się byle czego dowiedział, a oni zamiast sobie to przemyśleć to na niego i tyle. Choć to też było żle bo tak, ale to się mieli pochwalić jak mieli Rzym bo Rzymu nie miał, ale dobrze rządził. Bo do ROsji się nie jeżdziło bo Rzymu nie było - na przykład temu. Ale od Elzbiety I to Rzym był im powie i im ciepnie monachomachię i gdzieś ich ma. Bo wiecie dawali kasę dawali, ale na co. I jednej rzeczy nie wiedział bo by tę kasę dał. Na co? I się śmiali po co to daje. I MIELI RACJĘ, ale... niech to wytłumaczą że nie warto było. Bo wszystko jest na niego, ale dzieci nie miał to i tak mu to zwisa i powiewa niemniej? Zaprosiłby ich na ucztę - uczonych w Piśmie - proszę mu to wytłumaczyć czemu nie miał że na te klasztory dawał. Może i chciał być mnichem. A Rosji i tak nie miał sie dowiem. No tak - ale to jest znowu ich wykształcenie wielkie bo POWINIEN MIEĆ i też go olali bo nie miał Rosji a powinien. No to wiecie jakby to wiedzieli to by im żarcie dał. I tyle. A tak? Nie i tyle :( Nie zasłużyli :(

Gość fhjbgkfhgjffhnjkn
Owca czy jak ci tam - idź gdzie indziej z tym strumieniem świadomości, jak już bardzo musisz to założ swój wątek :(

Wiecie gdyby wyjechał za granicę to czy łożyłby na kościół? Ale był królem czyli co robi KRÓL to jest CAŁE PAŃSTWO. A jakby tak nie płacił. Bo sie z niego śmiali bo na kościół łozył - na takie coś? I wiecie - pózniej już chyba nie płacił. Ale gdzie oni siedzieli i tyle. I dalszy ciąg był bo NIE PŁACIŁ NA KOŚCIÓŁ i tyle. No ale co się stało. No to walczyć o niepodległość musieli oni. A czy od tego oni byli? I tyle. Oni są od walki o niepodległość? No w Polsce... :(

Bo wiecie ja jestem po jego stronie - po co im te budy? No to miały stać budy czy nie i tyle :( I jest dziś jak WTEDY - jak chcą Rzym od niego to tak, a nie to nie. Bo czemu on zaczął jeżdzić do Rosji a nie do Anglii na przykład? Jak uważacie? I tyle :(

Bo wiecie teraz będzie na niego, że Rosja jest od niego. ON BYŁ CZŁOWIEKIEM WIERZĄCYM - co robił to robił, ale wierzący był. - Jego szatan opętał - tak uważali. No ... nie wiem. Największy szatan DLA MNIE to KK. I nawet Pan Jezus do św. Piotra ZEJDŻ MI Z OCZU SZATANIE. I przez co on taki był - przez nich i tyle. Zejdż mi z oczu szatanie. A Pan Jezus radził sobie ZASADNICZO bez budy i tyle. Chyba tak go ograli - kazaniami sejmowymi Piotra Skargi. I kto wie czy go nie zeżarli? Co oni z nim na koniec zrobili. Pasuje - spalili na stosie nie? Bo ich nie docenił, że stosa nie mieli i tyle :( Taki jest KK. Po prostu go spalili a nie pochowali i ...po nim. Tak mu życzyli całe życie bo się im poddać nie chciał. A dziś? Czemu ten Lepper nie mógł mieć slubu kościelnego? Czemu go nie gonili? Pytanie retoryczne... :(

Wiecie to wykolejenie to wyczyn diabelski i powinien sie wykoleić KATOWICE-WARSZAWA bo tam NIE MA PO CO JECHAĆ. A w drugą stronę, że się tam siedzi i tyle. A to jest kłamstwo i tyle. No i teraz przejdziemy do tematu spowiedzi świętej Stanisława Augusta Poniatowskiego. Ale uczynimy to za chwilę i tyle. :(

I wiecie do dzś ten Kościół polski woli Elzbietę I niż Stanisława Augusta Poniatowskiego. CZY ONI SĄ NORMALNI? Przeciez to nie była katoliczka. Ona była anglikanką i tyle :( Czemu? To nie jest ich historia i nie powinni tak myśleć bo NIE I JUŻ. I tyle :( I ich rozwalą wiecie - lasy im wytną za to Angliki bo mieli postawić na Augusta i wiecie wszystko będzie na kogo innego, ale prawda jest, że całość jest przez Elzbietę I bo co to jest Elzbieta I? Wyciety las. I zawsze tak jest i tyle. I teraz Angliki chcą wyciąć Niemcom, a ci nie. No to Polska zostaje i tyle. Bo wy myślicie, ze oni coś z rolnictwem zrobia - bo oni się nazywają Andrzej Lepper - im tylko chodzi o zwierzęta, a w lesie nie ma zwierząt? Jak tu wyciąć ten las i TEORETYCZNIE po was bo kościół to pował. Czemu ten Lepper żył na kocią łapę? Nikt nie rozumie. Stąd ta afera bo bez ślubu. A Ziobro ma ślub kościelny. A czy on w ogóle chodzi do kościoła? Tak jest. I co mu się tu urodzi - chłopczyk czy dziewczynka. I widzicie - już bronia tego Leppera - tak się stało bo on ślubu nie miał - w tej ich budzie. i tyle. I nie jest to prawda? Skąd ta Aneta Krawczyk z 2 dzieci z ksiedzem. ??? :(

Bo wiecie - po co ci moi rodzice poszli po ślub kościelny? Ja tego nie rozumiem. Wiecie czemu? Żeby ich nikt z pracy nie wywalił bo nie należeli do partii a powinni. A czemu? Bo jakby co to se chcieli wziąć dzieci z Zachodu???? CO???? A w Polsce nie ma dzieci???? Nie ma dzieci w sierocińcu tu???? Bo ale na mnie wyszli - A CO MNIE TO OBCHODZI? Moja matka NAPISAŁA LIST POŻEGNALNY - były pieniądze na koncie, 2 mieszkania nawet!!! A jesli to było nieuczciwe to po co to jest? PO CO? I tyle. No to popełniła samobójstwo i BYĆ MOŻE MIELI COŚ Z TYM ZROBIĆ? Kto wie? A ja? Bo wyjechałam w roku 2009. No zrezygnowałam ze szkoły. Ale tak - po pierwsze widziałam diabła i się zaczęłam bać. Po drugie w szkole ściagała mnie uczelnia - PO CO? Ja uważałam, ze po to żeby sie mnie pozbyć i żebym wyleciała z pracy bo już nie jestem doktorantką. A kwalifikacje do pracy? I wiecie dzwonili za mną JAK ZNOWU UCZYŁAM ANGIELSKIEGO!!! JAKIM PRAWEM? Czy oni sa normalni? NIech sobie policzą ile lat uczyłam angielskiego a ile biologii i się ode mnie wiecie RAZ NA ZAWSZE ODWALĄ bo wszystko jest przez nich!!! Skąd ja małam wiedzieć w roku 2000 że ja za 4 lata sie nie obronię. NA PRZYKŁAD. Zostawało mi iść do wrózki. Albo zostawało mi , zeby mi ktoś powiedział, że bez dobrej opini księdza ja tego nie obronię. Bo ja to wyśmiałam - powoływanie się na dobrą opinie księdza. Bo czemu ja nie mam doktoratu z nauk przyrodniczych? Bo KSIĄDZ ŻADEN nie wystawił mi dobrej opini. I tyle. A ja to wyśmiałam. No i to tyle. Żeby nikt mi się nie dziwił czemu jestem taka. Albo czemu nie chcę mieć nic wspólnego z Warszawą - bo St. August Poniatowski chodzi tam z rodowodem na nich i na Polskę za ELZBIETĘ I. Bo na króla go chcieli ale czemu mu tego nie powiedzieli? Bo PASOWAŁO mu stać o Anglię ale cóz... no niestety przy takiej chierachii-anarchii nie miał szans tego wymyślić i tyle. I i tak by byli wszyscy żli, ale by wyglądał. A tak? Co oni mu zrobili tą Elzbietą I i tyle :(

A teraz zobaczcie - taki Ziobro - wystarczy że 1 ksiądz wyrazi o nim DOBRĄ OPINIĘ i... nie po nim. I tyle. Dziennikarz? Ksiądz i tyle. Powinien go jakiś hierarcha w telewizji pochwalić i... nie po nim. A przecież doprowadził do samobójstwa męża stanu. Bo kim jest dla mnie Lepper Andrzej? MĘZEM...STANU CYWILNEGO. Żeby nie było, ze po śmierci znormalniał i tyle. Obecnie jest mężem stanu - jakiego nie wiadomo. A rodzina niech robi co chce moga hodować nawet SŁONIE i tyle. Bo w sumie co im zostało? SŁONINA nie? Boczek mogą se wędzić i tyle. Czemu nie?

Jakby sie w 2 stronę wykoleił to by rządził August, a tak se rządzę w Polsce ja. bez DOBREJ OPINI księdza i tyle. Monachomachią. Żeby nie było, że tam się wyrózniam - jak zwykle papuguję. Choć SŁowacki napisać "PAWIEM NARODÓW byłaś i papugą a teraz jesteś służebnicą cudzą" Ale co miał na myśli jak pisał o PAWIU? Nie wiadomo :( Przecież skąd wiedziec takie rzeczy...

Dokładnie to samo chciałem napisać. Nikt tego nie czyta, a od tego pierdolenia o mało nie zemdlałem.