Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DORADZCIE BO ZWARIUJE

POMOCYYYYYYYYYYYYYYYYYYY BŁAGAM POMOCYYYYYYYYYYYYY

Polecane posty

Błagam poradzcie! Od 7 lat mam przewlekłą pokrzywkę idiopatyczną. Muszę brać co 1-2 dni coś na alergie - Amertil, Claritine itp. Jestem w 5 tygodniu ciąży, internistka powiedziała że nie mogę już brać tych tabletek i że w ciąży minie mi pokrzywka. Minął tydzien od wizyty u niej i ostatniej tabsy. Od 3 dni nie wyrabiam. Swędzi mnie całe ciało, leże prawie nago i cala sie drapie, jestem cala czerwona w plamach itd. nie wiem co robic, to nie minie bez tabletek ;( Co moze sie stac dziecku jak bede co kilka dni brała ten Amertil? Juz nie moge a jak tu sie ubrac i isc do pracy we wtorek ;(

Gość mamamama27
może idź do alergologa niech ci coś da bezpiecznego w ciąży? - ja bym niebrała leków zwłaszcza w 1 trymestrze bo wtedy kształtuja sie wszystkie narządy malestwa o poźniej jakby coś było nie tak to byś miała pretensje do siebie - szukaj info o twoim przypadku ale może na czymś ambitniejszym niż kafe...

Gość poziomkaaaaaa
pij wapn

Gość wisienka na torcie2
nie wapn tylko wapno jakjuz:O:O nie bierz nic bez konsultacji z ginem i alergologiem

wapno nie pomaga alergologa nie ma w moim miescie, do innego zapisy na kilka mcy od tygodnia przeczytalam chyba caly net w tej sprawie, kilka osob pisalo ze bralo bo to lek z grupy B ale nie wiem co dalej bylo z ich ciążą...

Gość wisienka na torcie2
skad jestes? moze prywatna wizyta?

Gość A może... By tak
Jakieś maści albo kremy? Wiesz ja ci powiem że jak mnie swedzi skóra po komarach to nacieram się kiszka (czyli zsiadlym mlekiem) i pomaga zaraz. Może spróbuj może na ten świad pomoże i tobie

Gość nie no....
kuzwa kobieto wyzej..autorka pisze ze choruje na pokrzywke idiopatyczna,wiesz co to za choroba w ogole? chyba nie skoro bredzisz o jakims mleku:O

Gość A może... By tak
Nie nie wiem co to za choroba, i nie każe jej brać konkretnych leków ale wiem że to "jakieś" mleko łagodzi świad, więc się odczep

Gość nie no....
no to jak nie wiesz to sie dowiedz kretynko

Gość A może... By tak
A ty co mądralo? Wiesz? To dawaj. Chętnie się dowiem co masz do powiedzenia bo widzę że w temacie jakoś milczysz. Gdzie twe rady ekspercie? Do mnie się przyczepilas a sama nic ciekawego nie napisałas

Gość nie no....
spierdalaj i zamknij morde debilu do potegi

Gość A może... By tak
He tak myślałam dziecku się kończą wakacje i musi się wyżyć. Ciao

Gość hmmmmm......
Mam alergię na pyłki, w ciąży było koooooszmarnie, ale alergolog pozwalała brać tylko leki miejscowe do nosa, oczu i gardła... Nie wiem, jak bedzie u ciebie. jak nie masz alergologa, to pytaj ginekologa. Życzę mało swędzenia :)

Znalazłam wczoraj wpisy kilku osob chorych na to co ja, kazdy lekarz pozwolił w tym wypadku brac Claritine (ma inny skład niz np. amertil), wczoraj wzielam i odżyłam. Modlę się by dziecku nic sie nie stalo, ale bez tej pomocy nie moglabym przez kolejne miesiące ubrac sie, pracowac, egzystowac itd...