Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość "NIE"

Mam problem z odmawianiem...

Polecane posty

Gość "NIE"

Moja znajoma ciągle chce coś ode mnie pożyczyc, nie potrafie jej odmowic, dwoje się i troje i ciągle wymyślam jakies wymówki. Najchętniej zerwałabym z nią znajomosc, nie robie tego, gdyz ze względu na moją fobie społczną mam niewielu znajomych i czasem miło się z kimś spotkac. Jej charakter tez mi nie odpowiada, uwielbia krytykowac, ale do tego zdązylam sie juz przyzwyczaic. Najbardziej irytuje mnie fakt, ze ciagle czegoś ode mnie chce. Rozumiem, raz mozna komus cos pożyczyc ale ona ciągle czegoś potrzebuje. Nie chce jej pożyczac wartosciowych przedmiotów, bo po prostu moze je zniszczyc. Jeśli jej odmówie, nazwie mnie egoistką. Jak mam z nią postępowac?

Gość Nieee llllll
Czy moze ktoś potrafi doradzic, jak zachowac sie w takiej sytuacji?

Gość o taaaaaaaaaaaaak
skoro jej nie lubisz, to dlaczego zalezy Ci na jej opini?

Ta osoba poprostu Cie wykorzystuje!! Delikatnie zaczelabym odmawiac pozyczki czegokolwiek, zeby kolezanka wiedziaal, ze nie moze miec wszystkiego czego sobie zazyczy. Czy Ty pozyczasz tez cos od tej kolezanki, czy jest to pozyczka z jednej ze stron? Pozdrawiam

Gość sorrki ale nikt nie odpowiedz
Odamawiam wynajdując rozne powody ale ona spowrotem o coś prosi... Ja od niej niczego nie pożyczam, chyba, ze sama mi coś zaproponuje ale zwykle to są małowartosciowe rzeczy. "NIE" - ten nick to Ja, ten sam topic jest pod roznymi tematami, nikt nie reagowal na ten problem, wiec stworzylam kolejny topic.

Gość powiemtak
zapoznaj się z terminem ASERTYWNOść to nie sztuka na wszystko się zgadzać, sztuką jest umieć powiedzieć NIE

Gość sorrki ale nikt nie odpowiedz
wiem, czym jest asretywnosc.

Gość hahaha haha
boze mam ten sam problem tylko nie z pozyczaniem ale jak ktos mnie namawia na jakies wyjscie nie wiem co mam powiedziec i sie zgadazam niestety