Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gbhyjy

SKĄD MACIE RECEPTY NA TABLETKI ANTY ?

Polecane posty

Gość gbhyjy

J.w. Chodzę do gin prywatnie, bierze sporo za wizytę, ale to dobry lekarz, na państwową wizytę musiałabym się chyba zapisać z pół roku wcześniej. Kończę opakowanie tabletek, mam jeszcze jedno w zapasie - dopiero niedawno zaczęłam je brać, dobrze się czuję, jest ok. Czy za każdym razem idziecie do gina po receptę ? Wiem, że od czasu do czasu należy się badać i nie chcę się od tego migać. Niemniej mogłabym iść na wizytę za jakieś 2-3 miesiące, teraz dostałam receptę na 3 opakowania, kończę drugie. Jak sobie z tym radzicie ? Dostajecie od lekarza receptę na większą ilość opakowań, czy może jest możliwość aby gdzieś udać tylko po nową receptę bez wizyty ?

Gość LittleMe
Ja dostaję receptę na 3 opakowania od razu. Idę wtedy, kiedy przyjmuje na fundusz, zazwyczaj nie czekam w kolejce (chyba że są wredne baby które nie chcą mnie przepuścić) i mówię, że chcę tylko receptę. Po minucie wychodzę. U innego ginekologa tylko dzwoniłam do recepcji i mówiłam, że chcę receptę, a oni mówili mi kiedy mam po nią przyjść. Wystarczy zapytać lekarza jak to rozwiązać.

Gość gbhyjy
Ten lekarz nie przyjmuje na fundusz. Obawiam się, że będzie jak się tam pojawię u niego w gabinecie to skasuje mnie jak za normalną wizytę :o . Wiedzę facet ma i jest ok, ale kasa - kasa -kasa.

Gość Hehehehe:)
Zadzwoń do rejestracji i zapytaj czy zapłacisz za wypisanie recepty. Ewentualnie zapytaj lekarza rodzinnego.

U pierwszego ginekologa musialam chodzic na normane wizyty, ale ze byly na fundusz, to nie placilam. U drugiego bylo cos takiego jak wizyta recepturowa - polegala na tym, ze przychodzisz mowisz, ze jest ok i mialas recepty, tyle, ze to bylo juz prywatnie i placilas za taka wizyte (ok 1/4 ceny zwyklej wizyty). Pozniej wypisywal mi lekarz rodzinny, a teraz dostaje recepty na 6 opakowan, a pozniej normalna wizyta.

Ja dzwonię do recepcji i proszę o wypisanie recepty na tabletki i tak co 3 miesiące (na nfz). Czekam zazwyczaj 2 dni, żeby podejść i odebrać. Może zapisz się do tego ginekologa na nfz, a później też o ile jest możliwość podchodz sobie tylko po recepty. Po co tracić kasę?