Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dgfdsds

Do osób z problemową cerą - tabletki anty.

Polecane posty

Gość dgfdsds

Hej. Czy jest sens brania tabletek hormonalnych na kłopotliwą cerę ? Nic już nie pomaga. Leczę się na wszystkie sposoby i nadal źle. Nie zależy mi na działaniu antykoncepcyjnym. Słyszałam, że hormony mogą być pomocne. Czy macie doświadczenie w tej kwestii?

Ja też się podpinam. Nawet założyłam wątek, ale nikt nie pisze :( Otóż mój provblem polega na tym, że mam na gębie mnóstwo zaskórników, takichg w kolorze skóry, a wygląda to okropnie, te na policzkach najbardziej mnie wkkur****ą.... Nic nie pomaga , a chce się ich pozbyć. Wpadłam na pomysł, że pójdę do ginekologa po tabletki, pani mnie zbadała i wypisała Yasminelle. Teraz trochę się naczytałam na forum, że u niektórych one powodują trądzik i się wystraszyłam. Mam zamiar zacząć brać pod koniec miesiąca jak dostanę okres, mam nadzieję, że mi co dadzą. Będę relacjonować:)

tabletki najczesciej pomagaja przy cerze tradzikowej. ja mam problem z tradzikiem i zawsze jak bralam tlabletki problem znikal, niestety po odstawieniu sprawa wraca...

Gość moniqs1991
hejka mam pytanko... Od niedawna biorę tabletki anty Rigevidon (czy jakoś tak) to są moje 2 tabletki po pierwszych źle się czułam a i po tych nie jest najlepiej... Od pierwszej tabletki zaczął mnie boleć brzuch ignorowałam to bo myślałam że to od czegoś innego a zresztą był to lekki ból a ostatnio po 7 talbetce ból tak się nasiłił że w nocy zwijam się ;( wczoraj wieczorem aż wymiotowałam i to jest jakiś dziwny ból bo takiego jeszcze nie miałam. Boli mnie nad pępkiem a pod żebrami taki gwałtowny piekący ból aż do przełyku czasami no i wczoraj wymiotowałam ale i tak mi nie pomogło;(. Moje pytanie co mam zrobić z tym? iść do lekarza? nie mam zabardzo czasu bo pracuje i nie mogę sobie pozwolić na chorobowe czy urlop bo nie mam ;( Co zrobić?

Gość moniqs1991
hejka mam pytanko... Od niedawna biorę tabletki anty Rigevidon (czy jakoś tak) to są moje 2 tabletki po pierwszych źle się czułam a i po tych nie jest najlepiej... Od pierwszej tabletki zaczął mnie boleć brzuch ignorowałam to bo myślałam że to od czegoś innego a zresztą był to lekki ból a ostatnio po 7 talbetce ból tak się nasiłił że w nocy zwijam się ;( wczoraj wieczorem aż wymiotowałam i to jest jakiś dziwny ból bo takiego jeszcze nie miałam. Boli mnie nad pępkiem a pod żebrami taki gwałtowny piekący ból aż do przełyku czasami no i wczoraj wymiotowałam ale i tak mi nie pomogło;(. Moje pytanie co mam zrobić z tym? iść do lekarza? nie mam zabardzo czasu bo pracuje i nie mogę sobie pozwolić na chorobowe czy urlop bo nie mam ;( Co zrobić?

To może zadzwoń do swojego ginekologa i zapytaj. W sumie to ja bym na Twoim miejscu natychmiast je odstawiła,,,

Gość moniqs1991
ostatniej nocy było najgorzej tak że naprawdę się zwijałam a wcześniej tylko trochę bolało i piekło... stan przedzawałowy? niee jestem młoda, uprawiam sport i nie żyje w dużym stresie xD

No, ale takie są objawy przed zawałem- pieczenie w klatce piersiowej. Wiesz, że tabletki maja wpłym na krew- krążenie, ciśnienie itp. Niektóre laski mają straszne powikłania po tabletkach z tym związane. Powinnaś natychmiast zgłosić się do lekarza, lub zadzwonić chociaż. Albo odstaw je.

Gość mrow7654
ja po cilescie nie mialam wiekszych problemow, ale juz diane35 spowodowaly, ze na linii zuchwy powyskakiwaly mi podskorne gule. koszmar. a mialy byc wlasnie na tradzik. heh... ostatnio zauwazylam, ze fajnie mi cere wygladzaja kosmetyki z aloesem - to znaczy hydrolat aloesowy (mazidla.com) i taki zel, ktory kupilam kiedys w hiszpanii do ciala, Aloe Vera biogel (Ingredients: aloe barbadiensis, aqua, rosa moschata oil, i dalej jakies chemiczne nazwy). do tego mycie twarzy glinka zielona (po normalnym umyciu zelem jakims, na mokra dlon nasypuje troche glinki, i wmasowuje w mokra twarz - tak, zeby sie calkowicie "rozmaslila", nie byla sucha. troche pomasuje i splukuje. daje mila satynowa w dotyku buzie). nietstey, ja jeszcze swojego cudu nie znalazlam, jesli chodzi o likwidacje zaskornikow i ogolnie zanieczyszczona cere. pomagaja wszelkie pilingi i mikrodermabrazja.

Gość moniqs1991
brać już ich napewno nie będę... nie będe marnować zdrowia dla tabletek... a do gina nie wiem czy się teraz dodzwonie. eH ;(

Gość taka jedna kobitka31
ja walcze z tradzikiem od 17 roku zycia i tylko hormony mi pomagały stosowałam antybiotyki, masci kremy toniki i nic w koncu dermatolog mnei skierował do ginekologa po DIANE 35 i dopeiro po nich tradzik minął Ale tlyko na cas stosowania tabletek, po odstawieniu w przeciagu kilku miesiecy tradzik powrocil wiec znowu stosowałam hormony dzis mam 31 lat, urodzilam dziecko i biore DIANE bo znowu mam problemy z cera brałam tez sylvie 20-trez dobra na cere ale troche słabsza i przy duzym tradzik lepiej na poczatek diane-przez 3 miesiace a potem słąbsze sylvie20