Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj

kto już nie śpi?

Polecane posty

O tej porze?

Gość odpadły mi koła od rowera
ja:classic_cool: ale zaraz sie znów położę:O

Wiecie co siedzę i myślę, że po prostu 11 lat temu ktoś mi miał powiedzieć, że ja ŹLE myślę. Że najważniejszym dokumentem prawa pracy w szkole również jest KODEKS PRACY, a Karta Nauczyciela to jest nie tak bardzo ważne, że miałam mieć stałą umowę o pracę oraz skierowanie na studia ze szkoły - od dyrekcji albo kogoś bo reszta ZUPEŁNIE bez sensu i tyle. I tyle zostawało mi - to egzekwować albo popełnić samobójstwo z powodu bezrobocia choć W KAŻDEJ szkole, W KAŻDEJ SZKOLE słuchajcie był prawie że wakat dla nauczyciela angielskiego. No i tylko miałam iść do wróżki, że to się skończy. A czemu niby? Bo w szkole są PODWYŻKI. I tyle. Jest awans, zarabia się lepiej. Tego nie wzięłam pod uwagę i mogę się wieszać do dziś. Bo gdzie indziej też można zarobić, prawda? Nie tylko w POLSKIEJ SZKOLE.

Gość odpadły mi koła od rowera
o kurwa to ty:O Spiertalam i nie czytam tego nawet:O🖐️

Wiecie po co komu z powołaniem podwyżka - to po pierwsze. Powołania nie przelicza się na forsę i tyle. Powołanie to własnie ZAWSZE tyle a tyle bo powołanie i koniec. Ale to chyba z kościoła te podwyżki mają bo nie wzięłam pod uwagę , że kościół poszedl do szkoły to stąd mają w szkole podwyżki - że każdy klecha uczył i tyle. Mało, mało - i to tam tak wylatali. Bo wiecie - 2 miesiące wakacji, ferie zimowe, 18 godzinny tydzień pracy - i co? To kodeks pracy? L4 tak - chyba o to poszło. Urlop bezpłatny - to jest w KN. Poszło o L4 ale wiecie ja nie łaziłam bez przerwy na L4. To wymyśliły nauczycielki, które bez przerwy mają L4 i tyle. I wiecie - to mieli mi to powiedzieć - jak ja wyglądam teraz. Mordercy na dodatek sami tam zawsze siedzieli, z księdzami sie dogadali i tyle. I kasa TAK w szkole jest - po iluś tam latach , ale jest. Czemu ja nie mam dyplomowania to nie wiem. Albo jeszcze lecieli rządem, ministerstwem wiecie - no ale 40 godzin w pracy to nie jest 18 i tyle. Drugie tyle w domu. No ale to nie jest to samo. Plus 2 miesiące wakacji. To jest to samo? I tyle :( A np. kształcenie się ustawiczne - wręcz OBOWIĄZEK mam kształcić się ustawicznie i tyle. Wiecie - to się stało wszystko CHYBA przez to, ze mnie na studiach chcieli zabić, nikt nie poszedł siedzieć. Póżniej ograli mnie prawnikiem. I w sumie co w tej szkole jest wazniejsze to do dziś nie wiem. I tyle.

Gość Rokkkkksi
Moje dziecko wstaje każdego dnia o 6;( nawet w niedziele nie mogę sie wyspać

Bo wiecie ja sie nie dam nigdy - wszystko niszczę i koniec. Ten krowi łańcuch w pierwszej szkole se mieli założyć - ale to już 11 lat za póżno i tyle. I nie chodziło mi o nic tylko STAŁĄ PRACĘ. I mieli mi to wytłumaczyć, ze ja NIE MAM SZANS na stałą pracę jak z tej I szkoły pójdę. To co - praktycznie bez szans jestem na stałą pracę WG KODEKSU PRACY - bo czemu niby poszłam, nie? I tyle :( I ograno mnie wyłącznie L4 ale co to jest. WSZYSTKIE PALIŁY to po co im to L4 i w dupie wszystko. No bo co - tam przepadłam. A egzamin na mianowanie w urzędzie miasta? Z czego? To mieli mnie zapytać o stałą umowę o pracę jak się ją w szkole otrzymuje, wyśmiać i mianowania nie dać, nie? W końcu jakiś egzamin jest i tyle. I cos trzeba wiedzieć. Np. że nie ma prawa do tego egzaminu jesli nie ma stałej umowy o pracy. To się jest niedopuszczonym do tego egzaminu. No bo nie miałam stałej umowy o pracę. Bo wiecie jeżeli podstawowym dokumentem prawnym w szkole powszechnej jest KP to ja chcę dyplomowanie za to, ze nauczyciele to głąby są bo zdania o nich nie zmienię, ale wyglądam z tą KN, którą ja się kierowałam Z WIELU POWODÓW, a tak? No to wyglądam gorzej niż idiotka tym bardziej, że dzwonią sobie za mną za granicą i po prostu jakieś tam swoje racje przedstawiają, ja siedzę w tej szkole X lat bez sensu ... nie wiem. Co wy na to? Co was to obchodzi... no ale ... :(

Wiecie ja jestem z domu, że oni nienawidzą Anglii i to takie... angielskiego mogłam się uczyć bo to BEZ SENSU - coś z sensem - nie i tyle. I to sie tak wyczuwa. Jak dostanę kiedyś amerykański paszport NA WYCIECZKĘ to będę najszczęśliwsza na świecie. Naprawdę. Że już nie mam nic wspólnego z Polską bo przegrałam W POLSCE przez NIEMIECKĄ MATURĘ. Ja pierdolę wam powiem. Ja to miałam wiedzieć. Żeby przez prawo niemieckie - przez NIEMIECKĄ MATURĘ. No wam bije na łeb - chyba przez to jest granica otwarta, ale to nie moja sprawa. Bo wiecie - no to tym bardziej szkoła techniczna - w sensie technikum. Liceum i POLSKA MATURA. A po co to komu? A paszport? się dowiem. Jaki? - ja na to. BRYTYJSKI mi powie matka. Brytyjski? A po co? Zdechnąć z głodu? Bo widzicie gdzie mnie dali - bo oni coś znaczyli. Z rozkroku i tyle. Jak nogi rozłożyli, ale to na dzieci, a bez sensu to nic. Bo wiecie - jak coś osiągnąć z taką matką to ja pojęcia nie mam. Bo czemu wolę swoją? Bo moja mnie doprowadziła do RUINY i teraz już tutaj miałam mieć pracę stałą bo jak wyjadę to CAŁY ZACHÓD wam zajeżdżam. Chyba to rozumiecie. I tyle. I tu powinnam być i walić się z tą rodziną, na nich i tyle. Bo takie zera to są. No ja tego nie rozumiałam aż tak jak ważne jest płacenie na kościół w Polsce. A wiecie - Stanisław August Poniatowski to jest mój ulubiony król w Polsce i postać historyczna. Dlaczego nie? I tyle. A reszta? Ale wiecie co się stało za Augusta. I zawsze powie - to też było pokojowo i dlatego na Zachodzie mieli go szanować. Wałęsa takie osiągi, a on? I takie miał wykształcenie i w ogole, a tutaj. A że nie do Anglii jeździł to Elzbietą I nie był. I to tak wyszła ta Rosja - JEMU, a dalej? No i to był koniec. Zostawał Zachód, jak zwykle. Nie - Rosja do dziś. A wiecie czemu? Ja wiem czemu. Ale z tym się nie dało zrobić nic. Polska - państwo bez stosa i tyle :(

No i co ? NIemcy z jednej, Ruski z drugiej. Anglia i Francja zostawały. Hiszpania? To morze. A Anglia to nie morze. Francja zostwała i koniec. A Chiny? Kto wziął pod uwagę Chiny? Nikt. W Polsce nikt i taki koniec. No i tyle... niech was prowadzi święty Jan Sarkander. Wiecie czy ten nasz papież może być święty jesli KANONIZOWAŁ osobę , która nigdy nic nie znaczyła bo np. nie istniała. Bo to wiecie rok 1600 to tylko papiery do tego Rzymu. I ta Faustyna to istniała, ale ten święty Jan Sarkander. Czy to jest możliwe? I tyle.

Bo wiecie pojechalam do ogrodnictwa, chciałam stałą pracę i teraz był tam kościół polski WYBUDOWANY i tym kościołem na mnie i gdyby nie król Stanisław August Poniatowski to tego kościoła nie mogłoby tam W OGÓLE BYĆ. I tyle. A on się ich zapyta - a czemu nie w Rosji - tam by się przydała taka KATOLICKA budowla. Dlaczego w Niemczech się księże budujesz? Po co tam komu polski kościół. Bo wiecie - ten ksiądz ten kosciół wybudował. ALE PO CO? Jadąc na ostatnim królu Polski. I szybko wiecie nie dali mi rozgrzeszenia i uważali, że lesby mnie zabiją tak jak tę moją koleżanke. A ona mi pomogła. Oczywiście coś za cos i tyle. Może miała wrócić do Polski i załatwić sobie pass amerykański? Nie wiadomo. I tyle :(

Wiecie oni ze mną w tej szkole NIGDY nie wygrają. I to jest jedyna prawda o życiu bo kto miał płacić na studia to jest punkt B, ale SKIEROWANIE NA STUDIA Z ZAKRESU j. angielslkiego w pierwszej szkole miałam dostać. Że mam iść se na studia i tyle. nie? I tyle. Bo miałabym takie skierowanie i nie zlekceważyłabym go sobie, ale nie miałam i tyle. I tak mogłam sobie ze szkoły odejść już po roku I WYJECHAĆ Z POLSKI bo tyle mi zostawało, ze pracy dla anglistów jest POTĄD, ale stałej pracy bez znajomości to mi nie da nikt bo nie dostałam skierowania na studia i tyle. I tak sobie mogłam odejść i to się wyczuwa. A reszta to NIEMIECKA MATURA wasza w POLSCE i tyle. Bo byłabym po średniej ogrodniczej i bez prawa bym poszła bo przeciez ta dyra była chora psychicznie, a szkoła miała takiego patrona, że bym ją załatwiła. I patrzcie - bo wiedziałam, że patronem mnie ogrywają, ale wiecie - jeśli ta dyra DZIŚ chce mnie spławić bo idzie wprost na potępienie wieczne za to co mi zrobiła ONA TAM, że nie dostałam od niej skierowania na studia bo I TAK NIE DOSTANĘ bez tego stałej pracy. WŁAŚCIWIE - jedyny warunek i tyle. No to wiecie ograli mnie tylko Józefem Piłsudskim, a teraz mogą mi wskoczyć w tyłek albo się przemianować na szkołe im. KRÓLA Stanisława Augusta Poniatowskiego. Bo słowo KRÓL jest tam bardzo gdyż gdyby nie KRÓL, którego tam byłam świadoma to już po roku mnie nie ma w tej szkole. I tak juz byłam zniszczona, jedna palarnia, ale to już mnie nie ma i tyle. No to jak KRÓL to Stanisław August Poniatowski i co? Może nie? Dyra 3 miesiące w Niemczech. Ja się PO PROSTU wiecie miałam za tę szkołę WZIĄĆ i to wszystko. Ale tego Poniatowskiego bym nie wymyśliła i tyle. Także mogłam jedynie niszczyć dyrę Marią Konopnicką. Pasowało przecież też. KRÓLA AUGUSTA PONIATOWSKIEGO to bym nie wymyśliła, ale Marię Konopnicką i "Na jagody" to bym wymyśliła i tyle. Ale musiałabym coś Z SENSEM wiedzieć o tej dyrze, która do dziś dzieci dokarmia, ale czym? Bo bym im powiedziała, zeby tego nie jadły bo w ZYCIU PO NICH, niczego nie osiągną - dzieci państwowe bo w szkole dokarmiane, niczego ze szkoły nie będą mieć i tyle. Tylko rodzina im zostaje bo tak je spławiała to tym bardziej szkoła Marii Konopnickiej - co roku teatrzyk "NA JAGODY" i mogą być. Bo oni się dziećmi przejmowali. To OBIAD im się należał za darmo. Bo co to drożdżówka. I wiecie tak też mogłam odejść z tymi ksiązkami złymi, ale pózniej już nie. Dlatego dziekuję temu CHOREMU NA ŁEB jak dla mnie profesorowi że mnie przyjął. Ale po co? A wiecie czemu mi rady nie dał tym innym profesorem, którego mam w dupie tak jak i jego? Bo po prostu TAK MNIE BEZ SENSU PRZYJĄŁ. Wyłącznie na forsę. Nie - mi powie i pasuje bo bym ten tytuł. No nie - bo tak znalazłam tego innego profesora wiecie,że rady mi nie dał, to wszystko się kupy dupy do pracy trzymało i z całości NIE i koniec. Ale Zydzi liberum veto nie mają. Mają? Pierwsze slyszę. Chyba poszło o to, ze ONI MIELI MIEĆ to liberu m veto - to miało być ich. Bo o co poszło? :(

Bo wiecie CZEMU JA NIE MAM TEGO TYTUŁU? Bo nie - bo liberum veto i nie. Bo wiecie ten profesor miałby rację gdyby był posłem. A co oni mi zrobili? Tam był - ale nie na tej katedrze przyjęty biolog I PRAWNIK wiecie - i tak mnie ogrywali od studiów - tym prawnikiem , że w akademiku mnie chcieli zabić i żeby sie babom na recepcji nic nie stało to prawnika przyjęli Z POWROTEM na studia i kto wie skąd ma to prawo. Miał. I wiecie - ja sie nie dam nigdy i tyle. Z rodziny - też, ale czy tylko? I dzięki temu ma pracę. I czy taki prawnik musiał kończyć Uniwersytet Śląski? A skąd on był? Bo wiecie - ja mam studia i najlepiej żeby w Polsce rodzinie mojej biologicznej oddawali. ALE PO CO JA MAM TE STUDIA? Wiadomo, że z nimi do niczego bym nie doszła. Mnie wystarczyło średnie. A biologia po liceum w ogóle sensu nie ma. Jak już to po średniej ogrodniczej. Ale co tam jest za poziom sie dowiem. To poprawić poziom w technikach i tyle zostaje. Bo czym liceum się opłaca? W ogóle to powinno być ZAMKNIĘTE. Bo tak i tyle :( Bo to jest i tak na języki - brak łaciny i greki, wszystko bez sensu i tyle :( Prawo bez łaciny i greki. Lekarz? co z tej łaciny i greki? Wszystko bez sensu i tyle :(

I wiecie gdyby nie to, że liberum veto zawsze też miałam to ten prawnik ODE MNIE mógłby być nawet posłem teraz NA MNIE. I takie miałam towarzystwo na tych studiach. Na szczęście do niczego nie dojdzie choć BYĆ MOŻE bardzo na to zasłużył i niczego bym mu nie powiedziała, ale wiecie nie powinien był wracać na tę samą uczelnię i tak mu na tym nie zależało. Ja tego w ogóle nie rozumiałam. Prawnika kto mu wymyślił i wszystko grało też nie wiadomo. Zobaczcie jak wszyscy się mną poustawiali. Ale tym prawnikiem mógł być I KTO WIE czy nie chciał doktoratu z prawa. I chyba tak było, ze coś tam się ode mnie dało, ale kariery zrobić to nie i tyle. No i teraz ich wszystkich blokuję BO PODOBNO chcieli wyjechać do USA. Bo oni chcieli mieć USA - to mieli se iść po paszporty USA a nie mieć USA zabójstwem. A jak się ma USA sie dowiem? Paszportem - na wycieczkę. Tak akurat. Bo co - dorabiać się tam chcieli? Bo teraz wszyscy na mnie, że mu sie nic nie uda. No wystarczy że mnie się nie udało i tyle. Bo on ma 2 fakultety , rodzinę i tytuł doktor. I normalną rodzinę. A ja? Bo wszyscy sobie pojechali na sierocie. A karierę by zrobił ale prawem karnym bo za to co zrobili mojej matce to 25 lat w USA się należy i tyle. Dla wszystkich. Dlatego ja mam 35 lat. A wcześniej nic się nie dało wymyślić bo krowi łańcuch, pilnowali sobie tej mojej matki wiecie... no cóz... to jest wasz dobry zachód. Ja wiecie stawiam na Stanisława Augusta Poniatowskiego - on jest w Warszawie z rodowodem na nich i Polskę - ale jest. I tyle. A reszta?

:( :( :( Mam nadzieję, że interesuje was kariera Bachledy waszej. nakręćcie sobie film o królu Auguście Poniatowskim. Bardzo ten film do niej pasuje bo chyba rozumiecie, że jeśli nie to robią ją Katarzyną Figurą na Zachodzie bo co robić? Przecież to tylko się rozebrać, dziecko ma. I tyle. No bo jaka kariera inaczej? Żadna. Bo Figura była w szpitalu - możeby tak Niemcom szpital polski ograć, żeby byli NORMALNI. Przeciez tam może przyjechać byle kto - muszą akurat być Polaki? Z wojny powiedzą. Przecież wojna była wszędzie, obozy koncentracyjne też były wszędzie. Co oni wyprawiają? A w Chinach, Japoni nie było obozów koncentracyjnych? To jeszcze gorsze niż w tym piecu zginąć. Co oni wyprawiają? i będą ich poprawiać wiecie. Bachledą bo sie do tego nadaje. I ciekawe czy ja w końcu dla kasy rozbiorą żebyście se ją pooglądali po porodzie. Czemu nie? :( ps. a np. jak wam powiedzą, że miała 2 dziecko juz w międzyczasie to co? Nie mogła mieć? Takie kiecki, ciążę ukryć... czemu nie? :(

Wiecie ja się Polsce nigdy nie dam bo przez Polskę nie mam ani pracy ani niczego i tyle. I wiecie gdyby ten SYN RODZICÓW był tym posłem to po mnie w tej Polsce, ale nie będzie bo nie umiał nikt głupiego profesora spławić, ze z takimi racjami jak jego miał se być POSŁEM W PARLAMENCIE jak dla mnie - w Warszawie oczywiście i tam może liberum veto mieć, ale poza tym? I go nie ma. A tak? I tyle. Bo on ma znaczenie dla państwa sie dowiem i nic mu sie nie da zrobić. Ale do psychiatry wiecie to go można było wysłać nawet w PRL - takie ma znaczenie dla państwa do dziś. Jak dla mnie :(

Bo wiecie jakieś tam menele bez studiów zwłaszcza z Wawy na mnie - ale w razie co ja się odgryzam - Stanisławem Augustem Poniatowskim panowie nie byli i tyle. I manierki miał i wszystko bo widać. Taki Angliczek. I tyle z tego. Bo kto teraz ma angielskie manierki jeśli nie Gilbercik? On. I tyle. No pózniej oszalał już, ale to tam... mieli go wysłać do Anglii. Taki Angliczek. A wiecie czemu nie pojechał tam? Nie chciało mu się też. Ale o tym USA to sie miał dowiedzieć. Jedyny zarzut. Choć... bo ja wiem... i tak się skończyło i tyle :(

A gdyby patrzcie KRÓl Stanisław August Poniatowski żył za czasów Elzbiety Pierwszej. Bo jaki on był? NIe miałby szans w Anglii? Jak najbardziej słuchajcie. Ale jakoś nigdy się nią nie interesował. I czemu? Bo wiecie kosciół dalej najmądrzejszy? Tak? To mieli sie go zapytać CO SĄDZI O ELZBIECIE PIERWSZEJ. Bo czemu akurat on został tym królem. Jak uważacie? I taki mądry jest wasz kościółek, a ja to pieprzę bo Bóg nie wiem czym jest ale na pewno nie Elzbietą Pierwsza i tyle. I gdyby wiecie go pociągnęli - co to sądzi o tej Elzbiecie Pierwszej to musiałby się przejąć tą Elzbietą Pierwszą, a także magnacie WYKSZTAŁCENI musieliby DURNEMU kościołowi polskiemu powiedzieć o co tam poszło i tyle. I może tak by się za to rolnictwo mu rzeczywiście wzięli - no bo kto? Ale kto to miał zacząć? Czy król który nie rozumiał, ze w własnym państwie przegrywał z Elzbietą Pierwszą? A teraz słuchajcie samobójstwo pana Leppera. Wiecie - tyle miał wiedzieć i by sobie poszedł. Po prostu. A tak? Wziął i sie powiesił. :(

Wiecie on tych księży cenil. Chyba jedyny jego błąd był że się za klasztory sam nie wziął. Ale co by powiedziało społeczeństwo? KRÓL IM NISZCZY KOŚCIÓŁ, a przecież ich kościół a Europa. Nie mieli stosu! Byli państwem bez stosu! No ale słuchajcie kiedy to było? I ci nmagnaci to widzieli - nie wszyscy ale wielu. To było 200 lat wcześniej, a teraz to się rozleciało i tyle. Polska państwo bez stosa - i wiecie - bo król August nigdy nie da się Polsce bo go na koniec spalili żeby nie zostało z niego nic. I czemu było i jest do dziś tak trudno z jedzeniem wiecie. Bo Polska była panstwem bez stosa i tylko od Elzbiety I przez to był Rzym. Ale wiecie jak był papież to był Rzym od niego. I wiecie jak w sumie było -eee po co nam papież - i tak jest Rzym od Elzbiety I. i tyle :( No i tak jest do dziś i koniec. I przez to wszystko jest tu bez sensu w Polsce i jak to zmienić. To prawie że katolicyzm nie jest i tyle. Bo nie. I ja to rozumiem dzięki mojej matce bo w zasadzie to wy rozwaliliście zachód, a pózniej ogłosiliście się wielce państwem bez stosa i tyle. I wystarczyłoby zeby SŁUSZNIE splonął Mikołaj Kopernik i jeszcze nie po was na tym zachodzie, a tak? I tyle. Nie chcieliście umierać na stosach. Bo zawsze będzie - za jakie grzechy ten Auschwitz jest w Polsce. Za jakieś grzechy on w Polsce jest. Bo jaka ja jestem? Taka :(

I wiecie ta iwonka w tej Holandii dużo racji miała. Tu miał być sklep chemiczny - czemu nie? Ale załatwili mnie, ze prababcia sprzątaczka, a matka tu coś znaczyła. Jak się puściła na zamku. Moja PRABABCIA taka nie była zaś puszczalska i tyle. I wiecie sami sie wykończyli bo tej chemii rodzice nie umieli wymyślić bo dużo w tym racji. Ale wiecie ja się czułam czasem jakbym POWINNA się najeść jakiegoś środka czystości. Ja ciągle chodziłam i myślałam wiecie czy by tu nie spróbować tego. A ta babcia tu której NIENAWIDZĘ cały czas na mnie a co byś ty żarła gdyby nie my, twoja matka powiesiła się na krowim łancuchu, ciebie nikt tam nie chce. I tyle. Ty sieroto, co ty sobie nie myślisz. I zawsze się jej pytalam - boli to jak sie najesz proszka albo wypijesz taki płyn? Takie rzeczy. I to od niej, że na mnie tak leciała i tyle. A ten dziadek widzial - eee z tej Anglii nic nie będzie i mogłam być. Bo teraz będą mi wiecie mówić że chciał mnie zabic. Nie to oni bo mnie tu babcia wykonczyła obiadem czwartkowym. A dziadka mi matka ograła. Bo bym z niego w tej Anglii mogla być. To mi kazała grać się uczyć i mi go ograła. Ale patrzcie - co mogła to zrobiła żle. Tak bym miała paszport brytyjski - bez tej orkiestry, a tak nie i tyle. A i tak chciał wyjechać do Nowej Zelandii i tyle. Takie życie :(

Takze wiedzicie - oto jaka jest historia Polski - na rozbiory Polski nie zgodził się parlament - posłowie nie chcieli rozbiorów. NA rozbiory Polski zgodził sie wasz kochany kościółek bo myśleli że będą cos znaczyć na zachodzie z tą swoją MONACHOMACHIĄ. Ale mogły byc - to podpisywał i tyle. A parlament? Liberum vero ani tam nie chodził. I JEDYNY BŁĄD ktoś powie bo sie miał tam przejść. I tyle. I wiecie ten St. August też przez kościół dzieci nie miał i tyle. I chciał się ożenić z Angielką , może i tak gadał, ale kościół nie, nie, nie, nie. Czemu? Nie... tu mu znajdą jakąś. I nie znaleźli mu żadnej. Tam jakaś ichnia - nie tu. No to mieli powiedzieć czemu i ...po nich i tyle :( No wiecie co :( Po co on został tym królem? Tak byłby normalny a tak? I całe życie go oszukiwali i tyle :( I wiecie nad sobą też chce mi się płakać ale nad tym waszym królem też sobie popłacze bo wszystko na niego, a prawda? I tyle. Prawda była taka PO CO ON ZOSTAŁ tym królem. I tyle :( Urodzić się nim nie urodził - po co on nim został i tyle :(

Wiecie to ja miałam być prawniczką i bym była. Ale mi to ograli bo się pytali w Anglii czy mogę iść na prawo i powiedzieli, ze nie. Ale głupy. Po co oni się ich pytali. Żebym dostała pieniądze po matce. I wiecie - wystarczyłoby żeby byli dla mnie OK I MUSIELIBY mi dawać te pieniądze. NIe. Teraz to już musztarda po obiedzie choc tez wymuszam na nich, żeby mi tę kasę dawali. Np. paszportem USA, który miałam miec 25 lat temu i TO MIAŁOBY ZNACZENIE dla państwa, a reszta? Na plus - lepiej by było. A tak? Górą polska sprzątaczka? I ja pamiętam - tak se i może tę chemię tu u babci ograłam (tak zwanej ) bo chodziłam i się jej pytałam - a co się stanie jak zjem ten płyn? albo najem się tego proszku? A na przykład kremy? Czy ja się tym zatruję? I mnie zawsze wyrzucała i tyle. I wiecie bo ona widziała we mnie tylko ten krowi łancuch, a ja ją tak ogrywałam bo sie pytałam czy tego lub tamtego mam się najeść i tyle. I tak mijały lata i została ta niemiecka matura i moje KWĘKI - ale jakie nie powiem i tyle :(

I wiecie ja Z SIEBIE uczyłabym się matmy i zostałabym prawniczka. Ale jak miałam 9 lat to zaczęli mi kazać się uczyć grać wiecie. Muzy mnie zaczęli uczyć. I tak sobie całe życie ograłam. Bo JA to matka i kić. A oni mi zrobili muzę - czyli języki - a ja z siebie to nie miałam potrzeby wielkiej języka sie uczyć. A ludzie sie dowiem - bo wiecie oprócz tego, że ta matka leżała z tym Otto - przyszła ze szkoły i spała myśląc , że najwyżej jej wsadzi, to na dziecko ma to jej nic nie zarzucicie. Ale wiecie co on tam ogólnie robił? Chyba jesteście normalni i tyle. No i koniec pieśni. I dlatego ta moja matka nie przyznaje się do tej swojej rodzinie. BO DLATEGO mieli na pogrzeb przyjść. I jak wiadomo było, że nie przyjdzie nikt to szybko ja ubrali w ślubną kieckę i na pogrzebie zrobili jej ślub wiecie. I tyle. I za to sie obraziła, a także za zdjęcie na nagrobku i to nie jest jej rodzina i tyle. Za całośc 25 lat kicia czyli tyle ile za nią dzwonili i tyle. No tyle ile. 29 miała jak umarła. To 4 latka i wojna z wszystkimi. 4 latka to może ją wzięli? Eee nie wiem i tyle. I wiecie - to wszystko w liceum u mnie wiedzieli, po latach mnie wykończyli, ale...dadzą mi radę? Bo ja przez Auschwitz tam omal nie oszalałam już pomijając wszystko. I co? No to mieli ze mnie zrobić prawniczkę jak się tak rodziną interesowali. Nie - po co? No to po co i tyle, co nie? :(

Wiecie to wszystko co oni tu ze mna wyprawiali przejść by mogło gdyby było, ze rodzina zastepcza i wyroki sądowe. I kiedyś dostaną za głupotę a także WREDOTĘ i tyle. Zwłaszcza babcia. Ona mi się śniła jako potwór. I tak zawsze myslałam - to zera, a ta? I nawet pozwalali mi sie uczyć. Bo wiecie ta moja babcia powinna w kiciu siedzieć - chyba to rozumiecie. I tyle. Za ploty - że bez sensu i tyle. Ta jej matka a ona. I ta babcia gdzieś będzie na dworze - prababcia - ale tu to wątpię. Chyba żeby. Ona po prostu miała mieć pracę na dworze czy coś. Ale wiecie - jakby miała bez małzenstwa jak ja skończyć to woli mieć durnego męza jak jej bo teraz taka emancypacja, a kiedyś tego nie było i tyle. No a ja kiedy to za maż miałam wyjść? I wiecie - bo oni tu stałą prace mieli. No jakby ją mieli w Anglii to mają rację a tak? Zero i tyle. Dwa zera i tyle. I 35 i wszystko od początku. Ale kiedyś zrozumieją jak miało być i kto miał z torbami pójść. Na tym świecie nie ale w przyszłym zrozumieją kto miał mieć kase i tyle :(

Co by wam dziś zalecił król August Poniatowski? Pilunjcie sobie POZIOMU WYKSZTAŁCENIA w technikach. Te wszystkie licea to jest bez sensu. Technikum to jest to - tam musi byc poziom i coś trzeba umieć. Uczelnie wyższe... też ale nie o to chodzi. Coś co robię z tej szkoły trzeba wynieść. Albo tam nie łazić wcale. A co oni robią w tych klasztorach? Co oni robią? Nie wiadomo i tyle :(

A teraz zastnówicie się - czemu królem musiał aż być? A nie mógł być posłem i normalnie życ? Rodzinę by miał i tyle. A tak? Jak on wygląda?Bez rozwodu wszystkiego. I zawsze było, ze mu kogoś ten kosciół wynajdzie. No i kogo mu to wynaleźli. A resztę to wiecie - żeby nie mówili w Warszawie że on ich w Rosji pohańbił. On? I wiecie o co im poszło? Raz o stosy na zachodzie, o Elzbietę I a dwa poszło im o rok...1612. Bo przecież mieli tam sukces w tej Mokswie - omal ich nie rozlożyli na łopaty. ONi. I tyle. A on? Co on tam robi? Po nich w tej Rosji. I rzeczywisćie, ale co... bo do czego się Polska nadaje oczywiście bez Augusta Poniatowskiego. Żeby na Rosję ruszyc i tyle. no ale to nie musicie bo rzeczywiście on was tam zajechał. I tyle.

Ale wiecie gdyby nie byl taki wykształcony strasznie ten Poniatowski to by go ten kościół może i słuchał. NA PEWNO. Bo zawsze było, że poszło o wykształcenie i tyle :( A wiecie reszta to już moja sprawa, a całość mojego życia w Polsce i ogólnie to LUDZIE LUDZIOM ZGOTOWALI TEN LOS. I tyle :( A tam na tym Zachodzie też - te baraki - już Auschwitz lepiej wygląda do dziś. Bo co sądzę o tych osiedlach naszych na zachodzie. Już Auschwitz lepiej się prezentuje i tyle - a reszta to samo. i oni tam coś znaczą wiecie - co? 20 lat, uciekłam z domu i mam wielką kasę. Ani szkoły ani niczego, ani rodziców. Oni tam coś znaczą. To ja tam mogłam się znaleśźć bez matki, a reszta co tam robi I ZNACZY to pojęcia nie mam i tyle :( Ale może i coś znaczą... potępienie wieczne :(

Bo wiecie o co mi chodzi - Stanisłąw August Poniatowski jednak miał rodzinę a reszta? i tyle. I poszło jedynie o to jakby tu rządzić. No to mieli mu powiedzieć że parlament ma coś znaczyć. Z tym liberum veto? Bo wiecie po co to było? Żeby ograć króla. Bo rzeczywiście ta bez Polska bez niego by sie kulała no ale... tak to powinno być? Bo parlament był na wzór angielski. Ale tak sie nie zachowywali. A to i tak w państwie nie jest najważniejsze i tyle. Ale liberum veto było na króla żeby nie było, że król jest najważniejszy. No wiecie co - takie myślenie to skandal. Czy Poniatowski o tym wiedział to tego nie wiem, ale żle nie myślal i tyle.

Bo wiecie w Polsce Z TEGO pasuje silny prezydent. Gwiazda i tyle. W Polsce. Bo wszyscy na mnie i tyle. Bo czemu Lepper nie? Bo nie pasował ale nie rozumieli czemu. No nie pasował do TEGO UKŁADU, ale jest Unia. I wiecie on się powiesił - no to jest ta Unia czy jej nie ma bo dla niego była i koniec. A wiecie - czy Komorowscy są lepsi od jego i jego małzonki to on nie wie - do tego układu nie pasował, ale Unia. I tyle. To jest przecież inny układ i tyle. Bo czemu nie Jagiełło się dowiem. Bo się porównał do Hitlera i pewnie też sie kropnął bo myślał, że to za wypowiedzi o Hitlerze. Kto wie? Tam podziwiał Hitlera - bo czemu nie mógł być w Uni. Pewnie za to. Tam jest pełno Żydów - zaraz obraza majestatu. I tyle. No ale... i tyle :(

Co ten Poniatowski miał zrobić? Miał wysłać chyba swoich wiecie co sądzą o tym żeby klasztory wzięły się za rolnictwo? A ci ludzie? Nie mogli też z czymś wystapić. Bo tak by sie za cos i wziął, a tak? Jakie w zasadzie to społeczeństwo jest. Do piekła trafić też nie chciał i takie rzeczy... ???

Patrzcie o co w tym wszystkim poszło? Macie jakis pomysł bo ja mam. O co w tym wszystkim poszło...