Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość doradca terenovy

uwaga na lobby GMO teraz w Polsce za rzadami PO i Komoroskiego

Polecane posty

Gość doradca terenovy

wprowadza ustawe zezwalajaca na uprawianie zywnosci modyfikowanej genetycznie sztucze jedzenie jak dla zwierzat

Gość plastik fantastik
Dowiedziałam sie dzisiaj od zaangażowanej znajomej, a potem doczytałam na ten temat, ze niedawno sejm uchwalił ustawę o nasiennictwie otwierającej Polskę na uprawy GMO. A co zabawne to Francja, Niemcy, Austria, Węgry, Włochy, Luksemburg, Grecja, Bułgaria i Szwajcaria wprowadziły zakaz tych upraw. I wszystko wskazuje na to, ze my w przeciwieństwie do tych państw nie będziemy mogli siać naszej rodzimej, normalnej pszenicy, żyta, owsa i wielu innych. Zapomnimy o prawdziwym smaku pomidorów, ogórków itd itp bo obowiązywać będzie wyłącznie żywność "poprawiana" co nie znaczy, ze zdrowsza:( Rolnicy nie będą mogli produkować własnych nasion i zmuszeni będą do zaopatrywania się u dostawców (zagranicznych) posiadających na wyłączność handel materiałem siewnym, patent na ustalanie cen itp PO i PSL są za to odpowiedzialni. Wprowadzili też zapis do ustawy, ze tradycyjne, regionalne nasiona mogą być wysiewane jedynie na 10 procentach areału, to jakaś kpina i absurd. Ale oczywiście na nasiona modyfikowane limitu nie ma. To jakiś koszmar.

Gość biotechnolog
dowiedz się najpierw co to jest GMO, a nie powtarzasz to co w telewizji mówią, doczytaj trochę

Gość witamy lobbystow na forum
dla kasy zrobia wsztsko potwierdza nawet ze azbest jest zdrowy przy uzuwaniu mask

Gość ptasiek nastroszony
coraz więcej terenów rolniczych jest przekształcanych w tereny pod budowe mieszkan , kurczy się areał uprawny, a i tłuszcza chce mniejszy procent swych dochodów przeznaczać na żywność, więc trza ją produkować z większą kulturą i wydajnością, nie wszystkie GMO jest szkodliwe dla naszego zdrowia. gdyby nadal produkowano np. wedliny metodą tradycyjną to niewielu by było na nią stać.

Gość plastik fantastik
ile kosztuje kg mięsa u rolnika chociaż wiesz około 4 zł w masarni z jednego 1 kg szynki zrobią 2 kg szynki czytałem ze trzeba wiencej ziemi uprawnej by wychodowac bydło gdybysmy przezucili sie na wegetarianizm to nie było by głodu bo więcej idzie paszy na wyżywienie dla zwierząt

Gość rolnik farme miał
Kolego ja trzymam 50 - 80 byków to takie minimum ziemi według mnie to 40 ha żeby mieć wystarczająco ilość pasz treściwych