Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no nie wiem już sama...

czy iść z noworodkiem na spacer jak ma katar ?

Polecane posty

witajci emoje dzieciątko ma ponad 2 tygodnie i jakiś czas ma katar byliśmy u pediatry dała witaminę c w kropelkach wodę morską i kropelki do noska nosivin czy jakoś tak. I teraz zastanawiam się czy mogę wyjść z nia na dwór ? na dworze jest 24 stopnie ciepła w cieniu Proszę o rady dodam że mała czasami mi kicha ale nie kaszle

Gość mama_pokfnfj
ja bym wyszła. moja córeczka co prawda była starsza bo miała miesiąc, ale też katar i w listopadzie wyszłam z nią. Mój pediatra mówił, że jeśli nie ma temperatury to można, bo nawet będzie się jej lepiej oddychało na zimniejszym powietrzu (bo tak jak wspomniałam wcześniej - był listopad). Ja na Twoim miejscu wyszłabym.

Gość mama_pokfnfj
tym bardziej, że ten katar już jakiś czas trwa więc to nie jest początek przeziębienia.

oczywiscie nawet jest wskazany spacerek.jesli dziecko nie ma temperatury ,to nawet zalecany jest spacer.w koncu w domu i na dworze jest prawie tyle samo stopni ciepla.

w domu jest 26 stopni ciepła. A powiedzcie mi kochane jeszcze jak powinnam ja ubrać ? w domu jest ubrana w kaftanik i leży sobie w łóżeczku w samej pieluszce i przykryta cienkim kocem do pieluszki albo przykrywam ją tetrą - czy dobrze jest ubrana ?

sprawdzam jest ciepły... ale nie spocony. A jak powinnam ja ubrać na dwór ?

ja bym ubrała kaftanik,spioszki jakies cieniutkie i czapeczke.Jesli chcesz mozesz przykryc albo b cienkim kocykiem,albo flanelowa pieluszka.

dziecko powinno miec jedna warstwe wiecej na sobie niz ty. wiec dlugi cieniutki rekawek jest ok.najgorsze tj przegrzewanie dziecka.moj teraz np spi sobie golutki pod kolderka w samej pieluszce.

Gość aaa no pewnie że idz
lepiej będzi emu się oddychać na świeżym powietrzu i koniecznie wywietrz pokój jak wyjdziesz na dwór. a ubierz tak jak ci radziła dorcia albo zamiast śpiochów ubierz pół śpiochy łatwiej założyć :)

jak to woli,moj polspiochow nie toleruje,bo kopie nozkami i mu zjezdzaja,wiec zal od dziecka.

ale czy nie będzie za gorąco w tych śpiochach ? no nic będę sprawdzać kark to wtedy się dowiem :)

i powiedz mi jeszcze dorcia czy ja przypadkiem nie przegrzewam mojego maleństwa ? bo w domu jest w tej chwili 26 stopni ciepła a ona tak jak mówiłam w kaftaniki i w pieluszce a no i jeszcze cienkie skarpetki nie powinnam nałożyć jej bodów z krótkim rekawkiem ? i jeszcze kurcze jak zmieniam jej pieluszkę to dostaje czkawki. nie wiem dlaczego ? przecież chyba zimno jej nie jest ? Zaczęłam na czas zmieniania pieluszki zamykać okno no ale niestety nadal tą czkawkę dostaje co prawda nie zawsze ale często

w takich cieniutkich to mysle,ze nie. chyba ,ze chcesz to mozna gole nozki i skarpetki