Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Konewka777

Nie chcę mieć wesela.

Polecane posty

Gość Konewka777

Wszystkie gry i zabawy na polskich weselach to straszna wieś. Jakieś przebijanie baloników z wróżbami, latanie wokół krzesełek itd to dla mnie mega porażka. Ja rozumiem, że kiedyś dawno temu w Polsce była tradycja oczepin, czyli panna młoda po zaślubinach miała obcinane włosy a wianek zamieniało się na czepek, w którym owa pani śmigała resztę życia, ale do cholery jest XXI wiek. Czas już z tym skończyć. Sama mam wesele za rok i powiedziałam narzeczonemu, że wprowadzam zakaz i jeśli ktokolwiek wpadnie na taki pomysł, to go wyrzucę. Jak się nie zgodzi, to mam to gdzieś, wesela nie będzie. Nie będzie również kamerzysty zaglądającego ludziom w talerze, ani tandetnych kogutkowych zdjęć gdzie mamy się trzymać za ręce i z natchnionymi minami patrzeć sobie w oczy. Kiecy a la beza też nie włożę. Wszystkie panny zakładają identyczne kiecki: gorset bez ramiączek i wielka beza u dołu. Wszystkie wyglądają tak samo.

Gość mam chyba głupiego chłopaka
rozumiem tez chyba nie chce wesela, chociaż troche szkoda mi tradycji. Za to ślub kościelny bardzo mi się podoba, piękna ceremonia,

Popieram, ja sama wolałabym zrobić skromniejsze przyjęcie gdzie faktycznie zaprosiłabym tylko najbliższych, a nie jakieś ciotki których w ogóle na oczy nie widziałam i bawić się w te całe durne zabawy. Co do sukienki to też patrzeć nie moge na te gorsety z rozkloszowanymi kiecami i do tego wieśniackie szpilki. Wole skromniejsze kreacje.

Gość Konewka777
No właśnie, ślub jest ok, nie mam nic przeciwko. Ja bym chciała mieć małe wesele, gdzie goście dobrze zjedzą, wypiją co będą chcieli nie tylko wódkę i potańczą. A nie jakieś urządzanie szopek. Byłam na wielu weselach i żadne mi się nie podobało. Problem w tym, że narzeczony jest innego zdania

Gość mam chyba głupiego chłopaka
Ale z 2 str to taka nasza tradycja. Wiejska imprezka no ale przynajmniej widać że to nei urodziny czy imieniny...

Gość ja nie miałam wesela
zaprosiliśmy z mężem tylko 3 osoby na obiad (jego rodzice + jedna znajoma). I koniec. :-)

Kilka lat temu byłam na ślubie mojej ciotki, która też nie miała wesela. Jeno skromne, kameralne przyjęcie :classic_cool: i nie bylo wcale tak zle. Chociaż jak sobie teraz pomyśle, to żałuję troche, że nie było normalnego wesela :P

heh, witaj w klubie, ja też w przyszłym roku ślubuję i stoczyłam bój z rodzicami o brak wesela, nie będzie wesela i basta!!

Gość elka żona felka
ale przeciez wesele nie ozacza od razu głupich i żenujacych zabaw (czego sama nie znoszę brrrr). Moja siostra miała rok temu wesele, bez jakiś konkursów, przekłuwan baloników itp. Po prostu kapela grała, ludzie jedli, pili i sie bawili-ot impreza:) no i zapraszała tylko bliskich sobie ludzi-żadnych ciotek piata woda po kisielu itp.

W 100% popieram autorkę! Mam dokładnie takie samo zdanie na temat wesel i "kreacji" panien młodych i za żadne skarby świata nie chcę zamieniać najpiękniejszego dnia mojego życia w farsę. Moim marzeniem jest prosta sukienka w kolorze kości słoniowej, uroczysty ślub kościelny oraz obiad z najbliższą rodziną, po zakończeniu którego wsiądę z moim mężem do spakowanego wcześniej samochodu i wyjedziemy sobie na kilka dni w podróż poślubną :D

elka żona felka, to jest dobre wyjście z sytuacji, może nawet dobry kompromis dla autorki tematu?