Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakie ubezpieczenie ?

jakie ubezpieczenie dla niepracującej matki i dziecka?

Polecane posty

Gość jakie ubezpieczenie ?

Mam 19 lat, jestem w 14 tc. Ojciec dziecka ma 23 lata i pracuje w UK gdzie obecnie przebywamy. Oboje jesteśmy ubezpieczeni. Jednak chcę urodzić w Polsce. A tam nie mam żadnego ubezpieczenia. Wiecie może jakie ubezpieczenie mi przysługuje? Mi i dziecku? Na dzień dzisiejszy kwalifikuję się do samotnych matek ponieważ ślub bierzemy dopiero za rok.

z tego co mi wiadomo kobieta w ciąży jest tak jakby chroniona czyli jak pójdziesz do lekarza nie może odmówi Tobie wizyty mimo że nie jesteś ubezpieczona ,tak samo z porodem ,ale proponuje abyś po przyjeździe do kraju ,zarejestrowała się się w PUP to dostaniesz świstek .Może ktoś się jeszcze wypowie .....

Gość Pseudonim.....
dokladnie tak jest kobieta w ciazy moze isc do lekarza bez ubezpieczenia tak samo jak z porodem.

Moja rozmowa z lekarzem: - Poproszę książeczkę zdrowia - Ale ja nie muszę mieć - Jak to nie?! - Nawet jeśli bym nie miała to by musiał Pan mnie przyjąć - A nie ma Pani? - Mam - To co Pani zależy pokazać?! I tak oto właśnie. Chciałam sprawdzić jak się zachowa, a on z mordą :) Idź do Urzędu Pracy, zarejestruj się dla świętego spokoju.

Mhm, już nie wydają. Teraz wszystko leci na karteluszkach. Ale jak masz starą to tam wbijają pieczątkę. Chyba, że nie masz to nie wydadzą, tylko wypisują papierki.

jak masz jeszcze kartki w starej to wpisują ,ja byłam z 2 tyg w przychodni to nawet się nie spytali o książeczkę .

Gość a kuva dzis mi mtv nie działa!
Tak jest,ze opieka ci sie nalezy,ale oczywiscie prawo jedno,a praktyka drugie.Znajomej nie chcieli przyjac do porodu,bo nie ubezpieczona byla,wiec jak widac nic nie jest oczywiste.

Gość mdlewembe
ja tam bym sie na twoim miejscu się ubezoppieczyła. Należe do tych co raczej zapogiegają . Więc bezpieczenije jest się ubezpieczyć. Wyjdzie to z korzyscią dla ciebie i dzidziusia. porównaj sobie ceny ubezpieczeń na porównywarcie www.IZI.pl i wykup choćby najtańszą ofertę.

lapia mylisz się, musisz mieć ubezpieczenie w przychodni. Tylko w nagłych wypadkach na pogotowiu nie musisz, możesz dosłać potem.

Gość kasia zosia kasia
ja bym bez ubiezpieczenia nie wybierała się do porodu, bedziesz miała na głowie dodatkowy kłopot, dwa razy rodziłąm i dwa razy od razu na izbie pzryjęć żądali ubezpieczenia. zarejstruj się w PL jako bezrobotna

Gość fffffff
dlaczego wprowadzacie ludzi w błąd?!?! Kobieta w ciązy i po porodzie nie potrzebuje ubezpieczenia!!!!!!!!!!

Nie potrzebuje i dziecko do 18 roku też, ale kobieta jak urodzi to już musi się ubezpieczyć chociażby u męża lub w UP. ( bo tylko kilka tygodni po porodzie jest ubezpieczona)