Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matematyczna.porazka.chodzaca

Da się nauczyć matmy w 10 dni???

Polecane posty

Mam poprawkę matury, z pierwszego terminu miałam 14%. Wiem, żałosne, ale ja jestem humanistka zdecydowanie raczej niż ścisły umysł, więc nie jest to tak, że jestem jakimś nie ukiem. Nic nie rozumiem z tej matmy, zero. Dam radę się 1 10 dni nauczyć?? Poprawka jest 23 sierpnia, zaczynam od jutra. Strasznie się boję że nie zdam i szanse na wymarzone studia przepadną.

Gość sssssstuuuuuuuuuul
Matmy tak szybko się nie nauczysz :O

Gość humanista nie pisze
nie uk:D

Gość fdenrgjhb
ja mam 23 z chemi i ucze sie juz od ponad mies. Mam wrazenie ze nic nie umie. za to z mamty rozumiem. pomoc ci cos na szybko ?:)

Gość kobietaaaaaaaaaa
sorry, ale co robilaś przez resztę wakacji? I przez trzy lata liceum? Sorry, ale nie wiem czy da się całego materiału z matmy nauczyć, ale próbuj, tylko szkoda, że tak póxno się za to wzięłaś.

Gość ja tez jestem humanistka
w liceum jechalam z maty glownie na 2 , ale zdalam na 44% ;/ glupie tlumaczenie '' a bo jestem humanistka...'' czemu sie wczesniej nie uczylas do poprawki?????

Gość kobietaaaaaaaaaa
czy ta cztery lata techników, nie wiem co kończyłaś

no np. nie wiem jak rozwiazać takie coś: ykwadrat-4y=-3 Nie umiem i już. Wiem, że y jest niewiadoma w tym równaniu i wiem ile ma wyjśc bo sprawdzalam w odpowiedziach styłu ksiązki, ale nie mam pojecia jak to rownanie sie rozwiazuje.

W liceum baba się na mnie uwzięła i przez nią miałam same pały i dwóje. Wogule ona była jakaś psychiczna, wyżywała się na mnie i gnębiła. Ledwo zdałam. Poza tym dla mnie ważniejsze były przedmioty humanistyczne, uczyłam się bardziej polskiego, historii i wosu niż tej głupiej matmy. Chcę iśc na dziennikarstwo albo na filologię, a tam mi matma nie jest do niczego potrzebna. W wakacje byłam chora, a potem wyjechałam i nie miałam się kiedy nauczyc.

Gość a tooo nie jest
piersza klasa liceum?

Jak by ktoś mi rozwiazal to równanie to bede wdzieczna

Gość styłu książki
ty ani nie umysł ścisły, ani nie humanistka - tylko zwykły tłumok

a tak WOGULE to jakie są twoje wymarzone studia??

Gość fdenrgjhb
ja ci juz rozwiazlam, zaraz dam ci:) tylko przepisze:)

Gość humanista nie pisze
ale zeby byc filologiem czy dziennikarzem potrzebna jest znajomosc gramatyki i ortografii:classic_cool:

a sorry nie doczytalam :) ja sie dostalalm na filolofie w pierwszej turze ;D btw angielska, polska czy jaka?

Pisałam już, że dziennikarstwo albo filologia angielska, bo znam dobrze angielski. Tylko, że po filologii bede nauczycielem, a mi się bardziej marzy dynamiczny zawód, w którym zawsze coś się dzieje. Tylko ta cholerna matma stoji mi na przeszkodzie, jak nie zdam poprawki to na wymarzone studia bede mogła pójśc dopiero za rok:(

Gość humanista nie pisze
autorko mniemam ze polska?:classic_cool:

A ile powinno wyjść to 'y'? Bo chyba zrobiłam, ale nie wiem czy dobrze :classic_cool:

Ja znam gramatykę, a co do ortografii to jestem dyslektyczką, mam stwierdzoną dysortografię. Wiem, ze robie błedy, ale teraz się śpiesze jak pisze i nie mam czasu sprawdzać. Przepraszam za błędy. fdenrgjhb będę wdzięczna za rozwiązanie.

Gość starażnik ortografii
"Stoi", kobieto.

Gość a tooo nie jest
słaba coś humanistka, takie byki robisz :P "nie ukiem", "stoji"

y ma wyjsc 1

Gość humanista nie pisze
teraz to kazdy zwala na dysortografie dyskalkulie dysgrafie adhd kiedys po prostu mowilo sie na to po imieniu- nieuk, debil

Pisałam, że mam dysleksje stwierdzoną, wiec już sie nie czepiajcie tak tych bledów, po za tym dużo ich nie robie. Od razu też uprzedzam, ze w pracy tez mi dysleksja nie bedzie przeszkadzac, bo dobrze pisze, a teksty bede pisac w wordzie i sprawdzac auto korektą.

humanista nie pisze, ja mam stwierdzoną w poradni, więc już się odczep jak nie masz nic sensownego do napisania. Jak taki jestes madry to mi rozwiaz równanie.

Jesteś humanistką, doprawdy? humanista (łc. humanus ludzki) 1. nauk. specjalista w dziedzinie nauk humanistycznych, zajmujący się zawodowo m.in. kulturą, językiem, literaturą. 2. znawca kultury i literatury antycznej. 3. nauk., hist. przedstawiciel humanizmu (1); uczony okresu Odrodzenia. 4. przen. osoba dbająca o wartości ludzkie, godne życie człowieka. To który z podpunktów tej definicji do ciebie pasuje... Poza tym jak można nie zaliczyć egzaminu do którego ma się wszystkie wzory - czyli odpowiedzi przed sobą... "Chcę iśc na dziennikarstwo albo na filologię, a tam mi matma nie jest do niczego potrzebna" Matma tam ci może nie będzie potrzebna. Ale logiczne myślenie już tak i to na każdym etapie życia...