Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tara23

Tabletki a biegunka

Polecane posty

Gość tara23

Witam. Jestem 1 raz na forum, dlatego założylam zupełnie nowy temat, choć podejrzewam , że tak owe już były. Mam problem. I licze na Waszą pomoc. Wczoraj przyjęłam talbetkę (19 tabletka , mój 1 blister) o godz. 15.15, około godziny 16 musiałam biec do toalety (że tak to określe, był to wodnisty stolec), następnie wszystko było ok, i znów około godziny 17.30-18 sytuacja się powtórzyła. Nie wiedziałam czy wziąć to za ostrą biegunkę, o której mowa jest w ulotce. Stąd moje pytanie: czy ochorna przed ciążą została zachwiana? Czy mogłam ją wydalić? czy powinnam postępować tak jakbym pominęła talbetkę? W ulotce napisane jest, że czas wchłonięcia talbetki to 3-4 godziny.

Ostra biegunka miałaby większe nasilenie.Weź również pod uwagę,że zanim cokolwiek z żołądka zostanie wydalone spędza w naszym układzie trawiennym nawet 3dni. Jeśli jednak będziesz dzięki temu spokojniej spała przez kilka następnych nocy używajcie z partnerem dodatkowego zabezpieczenia (np.gumki).

Gość tara23
no tak, tak, ale mimo wszystko gdzieś stres jest.

Gość pyutajacaaaaaarty
Ja mialam ostatnio taka sytuacje, tabletki dodatkowej nie wzielam tylko bralam dalej, w ciazy nie jestem ale stres byl ogromny. To byla moja 17 tabletka. U ciebie jest 19 wiec spokojnie mozesz po prostu niee brac nastepnych tylko zrobic sobie wczesniej przerwe 7 dniowa. A dla pewnosci zachowaj dodatkowa antykoncepcje przez 7 dni i podczas krwawienia.

Gość dziewczyny, czytajcie ulotki
tam wszystko jest opisane... W przypadku wystapienia biegunki lub wymiotow w czasie krotszym niz 4 godz.od przyjecia pigulki, nalezy przyjac zaraz nastepna. Wtedy wciaz jestesmy zabezpieczone.

Gość tara23
"tam wszystko jest opisane... W przypadku wystapienia biegunki lub wymiotow w czasie krotszym niz 4 godz.od przyjecia pigulki, nalezy przyjac zaraz nastepna. Wtedy wciaz jestesmy zabezpieczone." procedura w dniach 15 wzwyż jest inna, niż "przyjąć następną". pozatym zadałam to pytanie, ponieważ to moje pierwsze opakowanie talbetek anty i mogę mieć wątpliwośći

Gość jaka inna procedura?
jakie bierzesz pigulki? Jednofazowe?

Gość umpa lumpa
tak czy inaczej zabezpieczaj sie gumkami az do okresu. Mnie mowiono, ze wymioty, biegunka oslabiaja dzialanie tabletek, wiec trzeba uzywac lacznie z gumkami. I tyle.