Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jovanka Jovanke

Czy da się opanować niemiecki w miesiąc?

Polecane posty

Gość Jovanka Jovanke

Totalne, totalne podstawy...

Gość Jovanka Jovanke
A mnie się wydaje, że ciężko będzie. Zważywszy, że mogę poświęcić na naukę maks 2 godziny dziennie.

Gość Jovanka Jovanke
Napiszcie coś więcej - tzn. jaki to język, czy trudno się go uczy. Osobiście nie podoba mi się jego brzmienie, ale skoro na studiach ma znaczenie, muszę się uczyć.

cięzko w miesiac.. ja sie 10 lat uczylam , pojechalam do niemiec i ani be ani me.. ale jak sie pouczysz chociaz 2 godz dziennie to przynajmniej bedziesz umiala sie przedstawic , zapytac o wiek, policzyc troche no nie wiem.. zawsze coś. duzo gramatyki ma ten jezyk a na studiach i tak sie niczego nie nuaczysz te lektoraty z jezykow tylko o kant dupy otrzasł szczerze mówiąc..

Gość Ehhhh :/
Życzę powodzenia, szczerze. Wiele z pewnością zależy od chęci, ja musiałam się uczyć tego cholernego języka bo w szkole innego do wyboru nie było :O Mimo kilku lat nauki dalej nie umiem kompletnie nic oprócz podstaw maksymalnych, bo nienawidzę tego języka jak nie wiem :O

Gość godzina 19:22
"Totalne, totalne podstawy..." to sie tydzien nauczysz, nawet jesli poswiecisz na to intensywnie jedynie 2 h dziennie. Zalezy od Ciebie, Twojego samozaparcia. Wymowa jest prosta, czesc wyrazow podobne do polskiego, gramatyka nieco skomplikowana.

Gość godzina 19:22
no wlasnie,zalezy od podejscia. jak ktos nienawidzi, i traktuje jak ostatnie zlo, to sie nie nauczy nic.

Gość Jovanka Jovanke
mój dziadek nauczył się perfekt niemieckiego w pół roku, ale on był na kursie w Auschwitz

Gość gość
Zapisz się na cztery miesiące do https://zalewskitomasz.pl/. Małe grupy, wszystko na Skype, świetne materiały i skupienie na mówieniu. Na podstawy chyba obecnie najlepszy kurs dostępny. Później sobie czegoś innego najwyżej poszukasz.