Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pielgrzymka number 10.

POMOCY...Kto zna tytuły tych pieśni pielgrzymkowych ????????????????????????????

Polecane posty

Gość pielgrzymka number 10.

Byłam na pielgrzymce, właśnie wróciłam i odrazu siadam na net aby znaleźć 2 pieśni. Chcę ich posłuchać bo są cudowne. Oto co o nich podpowiem, postaram się :) 1. Wybijającym się tu słowem jest słowo "GLORIJA". Śpiewa się je dość wysoko i długo. Jest fragment że zaczyna się od ... Gloooorijaaaaaaaaaaaaa ... Inek seeeeensi zdeeeeoooo ... glorijaaaaaaaaaaa ... glorijaaaaaaaaaa .... GLORIJAAAAAAAA ( tutaj najwyżej ). No a teraz śpiewa się takim spokojnym głosem zwrotkę i coraz wyżej i wyżej i później na końcu JUż w miarę wysoko .... JEzuuu Chrysteeeee ( 3 razy coraz wyżej ) i znowu ... GLOrijaaaaaaaaa. Po ostatniej zwrotce zamiast "glorija" jest "amen" - tak samo śpiewane. 2. W refrenie jest coś takiego : ... Bóg abrahama , Izaaka i Jakuba ( Jakuba jest przeciągane ) ... Śpiewajmy Panu , Wykrzykujmy Jezusowi ...... ( to jest śpiewane szybko, rytmicznie , radosnie ) ... Póxniej jest coś takiego : On najwyższy , Najwyższy , jest królem naszej ziemi ...i chyba po tym jest ten refren wcześniej wspomniany. Ta pieśń jest szybka w miarę i nie jest ani wysoko ani nisko śpiewana. Ta pierwsza jest wolna , tak jakby romantyczna :D Wzruszająca no wiecie :) Pomożecie ? :) Szłam w grupie ze świdra w grupie żółtej i te pieśni były tam śpiewane dość często.

Gość te godziny sa psychiczne..
o ja pierdole idz stad katolu

Gość te godziny sa psychiczne..
nie podziekujesz nawet???? :O