Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pulchnaM

CZY JA NAPRAWDĘ NIGDY NIE SCHUDNĘ? grupa wsparcia dla ludzi słabej woli:)

Polecane posty

Witajcie. Mam 25 lat, 170 cm, 65 kg i dwie ciąże za sobą. Przed pierwszą z nich ważyłam 56 kg i wyglądałam bardzo dobrze. Zdaję sobie sprawy, że teraz jestem starsza i ciąże zrobiły swoje , więc o tamtej wadze nie ma co marzyć. Jednak chciałabym schudnąć choć 5 kg do 60...6 byłoby idealnie. Próbowałam wszystkiego - dieta kopenhaska, Dukana,głodówki...po każdej było tylko gorzej. Chudłam 3-4 kg, wracało 5-6. Straciłam nadzieję na szczupłą sylwetkę. Nie jestem gruba, ale mam fałdki na brzuchu, grube uda, masywne łydki, obwisły tyłek i boczki. Wiem, że mąż też tęskni za moją dawną figurą (choć nigdy mi tego nie powiedział). Chciałabym to zrobić dla niego i przede wszystkim dla siebie, bo nie mogą patrzeć na siebie w przymierzalni w lustrze. U mnie jest problem ze słabą wolą. Przez tydzień się trzymam - jem zdrowo, ok 5 posiłków dziennie, piję wodę mineralną, dużo się ruszam, a kiedy przychodzi weekend - jakaś rodzinna impreza, to stwierdzam, że przecież nie jestem taka gruba i jem,jem, jem...i tak w kółko. Czy jest dla mnie jeszcze jakaś nadzieja? czy z moim trybem życia i słabą wolą jestem skazana na ten tłuszczyk tu i ówdzie do końca życia...a może się ktoś przyłączy i pomoże zrzucić 5 kg?

może ktoś cię przyłączy. Ktoś kto tak jak ja ma problem ze słabą wolą lun na dowrót ma silną wolę i mi pomoże? Jeśli chodzi o moje jedzenie to przestrzegam stałych pór posiłków. Jem dużo warzyw, zup bez śmietany, nie jem smażonego, słodycze ograniczam jak mogę...

Hej:) Ja z miła chęcia sie przyłacze ale od jutra bo dzis juz nagrzeszyłam:). Tez brakuje mi silnej woli:(

Gość przecież nie jest tak źle
a jak twoi rodzice? Bardzo szczupli? Geny robią swoje i wtedy żadna dieta nie pomoże. Ponadto większość kobiet po 25 roku życia nieco przybiera na wadze. A jeśli nie, to grozi im osteoporoza w przyszłości. Więc coś za coś :)

Gość zbędny kilogram
Ja się chętnie przyłączę. Też słaba wola, uwielbienie do słodyczy i zaczynam zbierać kilogramy :O

Moi rodzice są szczupli jak na swój wiek. Mama przy wzroście 168 waży 68 kg , a ma 53 lata. tata koło 90 ale nie jest gruby, raczej dobrze zbudowany. Nie chcę się pogodzić z moimi wałkami...

Będę codziennie pisać tu to, co zjadłam, włącznie z grzechami. Może znajdzie się mądra osóbka, która coś zmodyfikuje, oceni.. Ja też dziś znów nagrzeszyłam. Rano zjadłam paczkę krakersów. ALe nie czekam z tego powodu z odchudzaniem do jutra. zaczynam tu i teraz.Zapraszam chętnych:)

Witaj pulchnaM :) Ja też mam 25 lat i 169 wzrostu.. Nie wiem ile ważę bo nie chcę się dołować :D na oko będzie z 58kg, jedyne co sprawdzam to obwody :) przyłączam się bo też mi brakuje silnej woli.. zwłaszcza jak mój facet sobie zre przy mnie a ja wtedy juz nie moge sie opanowac.. :/ Postanowiłam się wziąć ostro za siebie bo zaczęłam przypominać ocellulitowany wałek :/ trzymam dietę od 22.07 i codziennie ćwiczę cardio.. pierwsze efekty jako takie są.. :) walczę z wałkami przede wszystkim na brzuchu :/ fuj :/ to moja zmora :/

Wiesz.. waga wagą.. a wygląd wyglądem :) chodzi o to, że moje ciało nie jest jędrne noi ten brzuch ;/ nie przesadzam.. naprawdę jest duży ;/ ramiona też są spore ;/ jestem typowym jabłkiem ;/ dlatego się nie ważę tylko sprawdzam ile cm ubyło. Staram się jesc duzo białka i cwiczyć. Nigdy nie chodziłam w bikini co jest moim marzeniem, właśnie przez ten brzuch ;/

podejrzewam że słodycze doprowadziły mnie do tego stanu ;/ za dużo cukru w diecie, za mało białka i zero ruchu, jak się przeglądałam w lustrze wszystko mi się trzęsło jak galareta :( także biorę się i to ostro. Dziś już po śniadanku, teraz popijam lekką kawkę :)

PulchnaM, kiedyś ważyłam 75kg i powiem szczerze, że odradzam wszystkie diety cud typu dukan czy kopenhaska. Rujnują metabolizm, a co za tym idzie, efekt jojo murowany plus nadwyżka. Potem jeszcze ciężej jest schudnąć, sama to przechodziłam. I nie załamuj się! :) Wcale tak dużo nie ważysz :)

wiem, że dużo nie ważę, ale nie wyglądam dobrze. Tak, jak pisałaś - wszystko mi się trzęsie. Wiem, że do tego potrzebne są regularne ćwiczenia, ale ciężko ćwiczyć codziennie przy dwójce małych dzieci. Jeżdżę więc na rowerze 2-3 razy w tyg, od września chciałabym zacząć jeździć regularnie na basen, bo póki co to jeżdżę tak raz na tydzień, czasem na dwa. siłownia z moim programem dnia i przy mojej pracy odpADA. A Ty pracujesz?

Pracuje, studiuje.. Skonczylam jedne studia, teraz wzielam dwa kierunki. PulchnaM to i tak sporo ćwiczysz, pewnie z dzieciaczkami na nudę nie narzekasz to też się ruszasz i to sie liczy :) a jaki masz plan odchudzania?

Gość zbędny kilogram
No dobra - zważyłam się. 53,1 - czyli nadwyżka 4 kilogramy :O Wczoraj zaczęłam delikatnie ćwiczyć, ale jeśli chodzi o słodycze - pożarłam kawałek loda czekoladowego :O Więc wyszło tak nie do końca zgodnie z planem. Mąż - kusiciel mi kupił :) Zobaczymy, jak poradzę sobie dziś. Planuję flądrę, warzywa i mieszankę orzechów z nasionami. Do picia: kawa, zielona herbata i maślanka. Chcę zacząć A6W i ćwiczenia na pupę :)

zbędny kilogram, a ile masz wzrostu? też planuje zacząć A6W zobaczymy ile wytrwam ;) Wczoraj trochę pofolgowałam, za dużo suszonych fig pożarłam, a to przecież cukier ;( ale nic to! pobiegam dzisiaj trochę dłużej niż zwykle. Jakoś mały ruch na tym naszym topicu ;/

Gość zbędny kilogram
Haaa... figi to pół biedy. Przynajmniej zdrowe i wartościowe. Ja codziennie zjadam jedną figę, dwie morele i kilka śliwek (wszystko suszone). Nawet nie uwzględniłam tego w codziennym jadłospisie bo już je zjadam automatycznie, kompletnie nie rejestrując ;) Wzrost 168 cm. Wiem, że włażę w niedowagę, ale cóż począć - lubię być chuda, lubię chude i chude mnie pociąga ;) A tu mi wlazły cztery paskudne kilosy ;)

Gość Grrrrrrrr.........
Oj dziewczyny, wam nie diety tylko cwiczenia sa potrzebne. Wage macie w wiekszosci wypadkow dobra, jedyna co Wam potrzeba to wyrzezbic sylwetke a tego ZADNA dieta za Was nie zrobi. No ale to tylko taka mala uwaga ;) P

Gość zbędny kilogram
Moja jest całkiem nieźle wyrzeźbiona, ale sobie od miesiąca leniuchuję (jeśli chodzi o ćwiczenia) i ostatnio folguję (jeśli chodzi o słodycze). Nie wiem, co mnie dopadło. Jakaś pomroczność połączona z lenistwem, łakomstwo z olewactwem. Istna głupota. Pora się wziąć w garść, by nie obudzić się z większym nadbagażem ;)

Grrrr... - toż przecież ćwiczymy, nie? :) bez diety to i efektów ćwiczeń nie ma. Zbędny kilogram - to widzę, że mamy podobny wzrost :) Ja nie chcę być mocno chuda, wolałabym być wysportowana.. ehh.. ale kiedy to będzie... ;) mnie też lenistwo dopadło, brzuch się trzęsie.. No nic, idę biegać, zajrzę później.. ;)

witam witam:) Widzę, że nas więcej, super!! ja wczoraj zjadłam śn. owsianka z miodem II śn. jogurt obiad gotowane pulpety z pomidorem i ogórem kolacja gotowana kolba kukurydzy - wiem źle, ale to było jedyne w KFC co niekoniecznie tuczy a byłam na zakupach całe popołudnie. kupiłam sobie bluzkę (36 rozm.) i spódnicę 38:) niestety dziubłam też z 5 frytek i kawałeczek kurczaka z KFC ale maleńki:P mój plan napiszę jak znajdę chwilkę, bo teraz muszę dzieciaki ogarnąć:)

Gość zbędny kilogram
TabbyCat - Faktycznie - mamy podobne ;) Ja w sumie to jeszcze tak do końca nie zdziadziałam. Muskulaturka nieco zwiotczała, ale jeszcze widoczna. Nawet kaloryferek na brzuszku jeszcze nie zarósł tłuszczem, ale już widzę, że trzeba o niego zadbać ;) pulchnaM - uwielbiam owsiankę z miodem, albo z konfiturą, albo z bakaliami. Fajne śniadanko ;)

Gość looooooooo
po wpiersze jek chcecie schudnąć, to nie piszcie w kółko o jedzeniu. 2. omijać fastfoody - zjeść suchą grahamkę z jogurtem 3. jak najwięcej spacerować z dzidziami 4. codziennie zjeść min 3-4 jabłka, dużo ogórków kiszonych i kapusty, greifruty. do owsianki dodawać otręby.

Po śniadanku, po treningu, niestety w domu na orbitreku 60min, bo dres w praniu. Lece teraz na miasto, musze pare urzędowych spraw załatwić :) aa, z jedzenia to do tej pory było: jajecznica z 2 jajek z płatkami żytnimi, z pomidorem i cebulą, smażone bez tłuszczu.

PulchnaM omijaj fastfoody szerokim łukiem. Ja to w takich sytuacjach kupuje w sklepie jakies orzechy albo suszone owoce, zjem kilka i jest ok :) mój facet często ciągnie mnie do fastfoodów, czasami jestem strasznie głodna i już mam ochote coś skubnąć ale się wstrzymuję, jak wyjdziemy to kupie paczkę migdałów, zjem kilka i głód mija :) ważne żeby jeść wartościowo ;) ja lece :) wieczorem zajrzę :)

Gość KIasiulaG
Hej dziewczyny...ja tez mam 25 lat, 168cm i waze 59kg. Po ciazy wazylam 75 , pol roku po wazylam 65 samo spadlo...a od zimy meczylam sie z kolejnymi kilogramami. Naprawde bylo ciezko, ale nie stosowalam zadnych diet, poprostu mz, przez jakies 4 tygodnie tylko jogurciki naturalne, musli i hektolitry wody z cytryna, pomoglo bo teraz waze 59 i nadal sie tak trzyma mi mo iz juz jem normalnie, ale oczywiscie bez szalu...odmawiam sobie kalorycznych poisilkow po 18. Teraz chce zrzucic kolejne 4kg, bo wkurza mnie moj brzuch i uda... nie wiem jak to zrobic, bo jestem leniwa i wole nie zjesc niz cwiczyc;(

Witaj KlasiulaG :) mam podobny problem :) dlatego wzięłam się za ćwiczenia i mam nadzieje, że coś dadzą, bo teraz trudno mi zgubić nawet kg ;( ale obwody spadają więc coś tam ubywa i motywacja jest :) ale tu cicho.. wszystkich wcięło ;) Ja dzisiejszy dzień zaliczam do udanych. Oprócz śniadania na obiad zjadłam jakieś 150g chudego twarogu z dwoma jabłkami, na kolację kubek maślanki i 2 daktyle więc chyba jest ok :) KlasiulaG napisz co planujesz dokładnie ;)

Gość zbędny kilogram
TabbyCat - jak się robi jajecznicę z płatkami? Proszę, proszę, proszę :) KIasiulaG - no ja bym chciała mieć 25 lat ;). Ćwiczyć musisz. Chociaż troszeczkę. Jeśli to kilogramy pociążowe to istnieje spore ryzyko, że bez ćwiczeń schudniesz brzydko. A u mnie dzień byłby udany, gdyby nie lody czekoladowe. No wpadłam w jakąś obsesję. A ja przecież lodów nigdy nie lubiłam :O No i flądra mnie trochę rozczarowała. Chyba jednak wolę pstrąga. Dziś zamierzam wyżyć się buraczano - śledziowo ;) A ćwiczonka całkiem gładko poszły. Nie foruję się na początek. Wszystko pomalutku. Dziś bez zakwasów i bez zmęczonych mięśni :D Jak często się warzymy? Czy sprawdzamy obwody?