Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama lobuza

posiew kalu i 6 mies dziecka prosze pomozcie

Polecane posty

Gość mama lobuza

dziewczyny mam wyniki z posiewu kalu ale nie wiem jak je odczytac lek widzial je ale sam nie bardzo wie... napisze dokladnie jak jest na wyniki staphylococcus aurerus + szczepow salmonelli i shigelli brak klebsiella oxytoca +++ po 1 dobie z hodowli bulionowej i jak to czytac? ze co ma gronkowca??a te plusy?prosze moze ktos wie

Gość zadzwoń do laboratorium
i Ci wyjaśnią, bo my Ci tu raczej nie pomożemy

Gość no w końcu się obudziłaś?
no to jeżeli lekarz nie wie to kto ma wiedzieć? Chyba tylko lab. które je robiło.

Gość zadzwoń do laboratorium
to ci powiedzą, możesz powiedzieć że lekarz nie wie jak to czytać

Gość mama lobuza
wlasnie dzwinlam ze gronkiwec jest na jeden plus a klebsiella na trzy, i tyle to znaczy !!!tak doslownie mi powiedzieli

Gość mama lobuza
a i pytam czyli co trzeba leczy? i slysze yyyyyyyyyyyy no nie

Gość zonamezaswojego
z ta druga bakteria Ci nie pomoge, natomiast z gronkowcem... Moje dzicko mialo i pewnie ma jeszcze...90%spoleczenstwa ma...jesli nie daje to zadnych skutkow ubocznych to sie tego nie leczy-moze kiedys przy jakieis okazji brania antybiotyku wytrujesz dziada...Jeden plus to nie tak duzo. My podawalismy naszej 2 mieisecznej corce probiotyki -akurat dicoflor-ktore mogly wyprzec te zle bakterie... Jesli nie ma zadnych skutkow ubocznych to od wszystkich lekarzy slyszalam, ze tego sie nie rusza. Ja jedynie przy jakis chorobach-zatrucie pokarmowe, 3dniowka itp. zawsze przypominlam pediatrze, ze w kale byl gronkowiec (tfu tfuuu zeby nie przeoczyc sepsy). A moje dziecko ma juz 2 latka i wsyztsko jest ok.

Gość klara i Kuba
Przepraszam,ale na pytanie nie odpowem ,bo nie wiem.Mam nadzieję,że tak czy inaczej będze wszystko dobrze z Twoim dzieckem.Powiedz mi co Cię skłonło ,że zrobiłaś dziecku badania na posiew z kału? Ja mojemu nie robłam jeszcze nigdy badania z kału-ma 3 latka

Gość mama lobuza
sklonilo mnie to ze maly mial biegunke po 5,6 razy dziennie z lekkim sluzem do tego dobe mi goraczkowal, to juz 3 tyg o tego czasu jak sie zaczelo teraz juz sie zdaza 1,2 kupy ale wciaz lekko zielonkawe i jeszcze nie takie jak powinny byc, wiec zrobilam posiew...skad to sie bierze wogole???

Gość zonamezaswojego
lekarz nie zalecil Ci probiotykow????? U mnie obajwy byly takie same + krew w kupce- nie wiem do konca czy to objaw alergii czy gronkowca w kazdym razie dicoflor pomogl

Gość mama lobuza
tak daje mu do picia hydronea baby i powtorzyc badanie za ok2,3 tyg wlasnie jestem po rozmowie z "normalnym" pediatra