Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niepokój... :/

dwulatek i 16,5 kg

Polecane posty

Pogoda ładna, dużo jest na dworze w ciągu dnia :) Bardzo jest ruchliwy. Ale fakt, podjada. Nie pilnuję tego :o Muszę zacząć pilnować czasu, by za często nie jadł.

Gość monte verde
Oj wygladal jak kulka :) Teraz mam wrazenie ze wiecej sie rusza i poza tym sam z siebie chyba zaczal sie wyciagac. Moja siostra tez sie bardzo martwila...

Gość łola - łola
Lekarz nigdy nic nie mówił o nadwadze. Owszem, padały słowa o tym, że DUŻY z niego chłopak. Jak się urodził miał 3,9 kg i 62 cm. Dzisiaj jak mówię synowi coś w stylu "jak byłeś mały...", to on odpowiada : "przecież ja nigdy nie byłem mały, tylko młodziutki".

Gość 23lata dziecko mąż
moja ma szczególnie duzy brzuszek, taki cały czas jak balonik, ale jest zdrowa, jak lubi sie ruszać to nie masz się czym martwić, tylko niech niepodjada, a jak juz coś chce to daj mu jabłko czy marchewkę do ręki, ja tak robię, albo daje jej ogórka, mieszkam na wsi wiec mam do tego cały czas dostęp, ogórki lubi, marchew przynajmniej je witaminy, jabłko tak samo, jest dumna jak dostanie cos co jest dobre i moze sama to zjeść,bez żadnej pomocy, i mówi śama śama hehe ja tu z twoich wpisów nie przewiduję nadwagi dziecka, moja szwagierka wczoraj przywiozła córkę siostry, Olivka ma 3latka i waży 25kg, naprawdę ważylismy ja, a wyglada na bardzo szczupłą, tylko jest "ubita"

Moje dziecko wazy 17kg.... coraz czesciejj mowi sie o anoreksji u dzieci, wiec ja bym sie tak nie ciesyla, ze ktossie chwali, ze jego 7 latek wazy 18kg..... :\

Gość mamamia30
nie uważam żeby to było dużo. mój starszy syn ważył w tym wieku podobnie. Teraz ma 4 lata i 21 kg.Nie wygląda grubo, ale jest wysoki. Natomiast mam odwrotny problem z młodszym. Ma 15 m-cy i waży równe 9 kg. Mało je, jest wybredny i tygodniami waga stoi w miejscu.

wg mnie jest ok. moja w wieku dwóch lat miała 96 cm wzrostu i ważyła 15,5kg - więc podobnie. teraz ma 4 lata, 117 cm wzrostu i waży 24 kg. jest szczupłą, proporcjonalną dziewczynką :)

Gość moja córka ma 2 lata
i wazy niespełna 11 kg. Jej starszy brat ma 5 lat i waży 17 kg więc dla mnie to bardzo dużo.

Gość mamakubusiaa
mój synek wazyl tyle jak mial 2 latka i mial 92 cm teraz w lutym skonczy 4 latka i ma 116 cm i wazy 18kg m zaczelo go wyciagac i duzo ruchu wiec wyrosnie by;e duzo slodyczy nie jadl na bilansie dwulatka mial wpisane nadwaga , ale sie nie martwilam bo mial duzo ruchu a maz tak samo byl taki pulpecik do 3 roku zycia i wyrosl do tej pory nie ma nadwagi

Gość jjjjjjjjjjiiiiiiiiiiii
Mój syn ma 2lata i 4m-ce, waży 15-16kg :) ... ma lekko ponad 90cm wzrostu. Nie wygląda na grubego... ma duży brzuszek i tyle, Lubi jeść. Jakoś mnie to NIE NIEPOKOI. Mam jeszcze syna 4-letniego i jedzą tyle samo :) nakłądam im tyle samo obiadu itp...

Gość jeżyk z jabłuszkiem
Mój synek ma 10 mcy i waży 11 kg - więc dużo.. lubi jesc i jeszcze jest na piersi. Urodzil sie z waga 4 kg.

Gość mea nie walnęłaś się gdzieś w
wadze i wzroście u nadii? bo z wrażenia, aż sprawdziłam, no i jest dużo poza siatką centylową. moja trzylatka waży jakieś 13,5-14 kilo, je bardzo, bardzo dużo, ale non stop jest w ruchu. prawie 8-latka waży 27, ma 1,3 wzrostu, ale na dwa lata też była bardzo duża- wybiegała, więc ze spokojem :)

no i mała ma wzrostu 94 cm -więc chyba jest taka sobie mocno przeciętna :D

Gość adzia1982
mój syn za miesia c skończy3 ltaka i waży ok 20 kg..a wygląda za bidzonego wzrost ok 106 cm..jak miał 2 latka to 15-16 kg...pediatra mówił że ok..

mea nie walnęłaś się gdzieś w - nie walnęłam się :) naprawdę ma 117 cm (mierzona przy ścianie) i waży 24 kg. wygląda na szczupłą... 6-7 letnią dziewczynkę... nikt nie wierzy, ze ma 4 lata... zwykle to wyglada tak, ze jak ktos ją spyta: ile masz lat? ona mówi: cztery. ten ktoś: taaak? zaraz spytam rodziców... my potwierdzamy i są wtedy wielkie oczy... w swojej grupie góruje nad dziećmy ponad glowę... ale w sumie ma po kim. ja mam 178 cm a mąż 193 ;)

Gość kurka bez pazurka
Faktycznie duża ta Twoja córa. Mój czterolatek przy niej ginie:D Ma około 110 i niecałe 15 kg:O

heh, my też jesteśmy "duzi" oboje ponad 180 cm wzrostu,ale dzieci jakoś chyba (na razie) są średnie, zwłaszcza mała, ludzie mi nie wierzą,że ona ma 3 lata, bo "nie wygląda" :P ale jej kuzynka 2,5 roczku waży 8,5 kg i ma jakieś 80 cm, więc i tak nasza jest przy niej wielkoludem :D

no naprawdę duża dziewczynka :D moje chuchro chodzi w spodenkach, w których starsza urzędowała mając miesięcy 9 :o co prawda służą jej za pumpy do kozaków, ale w tyłku nadal za duże :o legginsy na 2 lata wiszą na niej jak na wieszaku :o ale ona je tyle, co mój mąż - ostatnio byłyśmy u mojej rodziny, która nie dowierzała,że mała je drugi kawałek mięsa, przegryzając go parówką :D

to jej zazdroszczę naprawdę :D będzie zawsze filigranowa :) ja tez chciałam być :P ale babę prawie 1,8m nie mozna nigdy nazwac filigranową chociazby była najszczuplejsza na swiecie ;) gdzies czytałam fajny tekst że faceci myślą, że kobiety marzą o rycerzu na białym koniu a prawda jest taka, że kobiety marzą o tym, zeby móc wpierdalać wszystko i nie tyć :P

Gość kurka bez pazurka
Mea- jakież to prawdziwe. Chyba się zaczernię i wstawię sobie to w stopkę;)

ten tekst idealnie opisuje moje życie, od półtorej dekady na diecie :P starsza niestety będzie raczej miała moją figurę, ale młoda poszła w tatę, który też może jeść, a nic na nim nie zostaje (choć on z kolei sporo ćwiczy) poza tym, wcale nie jest fajnie mieć taki drobiazg jak moja młodsza, bo nie dowierzają mi, gdy mówię,że ma 3 lata (np. na placu zabaw), dopiero jak zaczyna nadawać, to się ludziom włącza myślenie,że 2-latek raczej by tyle nie mówił :P jakiś czas temu jechałam coś załatwić do urzędu, stały przed nim dwie panie na fajeczce (mała miała 2,5 roku wtedy), wysadzam ją za auta, a panie: taki maluszek a jak ładnie chodzi, później mi powiedziały,że myślały,że ona ma rok :o no i jeszcze jedno- zwykle "większe" dzieci łatwiej znoszą choroby, bo organizm ma więcej sił, by się bronić.

ale większe dzieci też mają swoje problemy... jak np to, że nie raz brano ją za jakąś opóźnioną w rozwoju... jak miała 1,5 roku to dostałam opieprz od jednej baby, że moje dziecko jeszcze w wózku jeździ a juz takie duże. mówi, że ma 1,5 roku!! to niedowierzanie miała 2 lata a baba w windzie do niej zagaduje: a ty już chodzisz do przedszkola? a moje dziecko: yyy yyy - bo potrafiła wtedy składać zdania z 3-4 słów i niekoniecznie wiedziała co to w ogóle jest przedszkole :D i ta mina babki bezcenna :o wiele razy spotkałam się z tym, że traktowano ją jak starszą i wymagano od niej więcej niż ona była w stanie zrobić. teraz ok, ma 4 lata - rozmawia jak dorosły, bez zmiękczania, bez przerabiania, mówi bezbłędnie, do tego wygląda na 6-7 lat - ale w środku, w łepetynce to dalej jest taki głupiiutki 4 latek... albo np w zeszlym roku w przedszkolu. poszła do niego mając 2 lata 9 miesiecy a wyglądała wtedy na 5... raz pani się pochorowała i zajmowała sie nimi babka od starszaków. nie wiedziała chyba ile Nadia ma lat bo jak ta orzekła, że chce kupę to pani ją wysłała samą do toalety (będącej na korytarzu szkoły!) dziecko niespełna 3 letnie miało samo sobie tam pójść, zrobić kupę i się podetrzeć... miesiac walczylismy z traumą robienia kupy w przedszkolu...