Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość slawietta

6 letni synek zadal mi klopotliwe intymne pytanie ...

Polecane posty

Gość slawietta

dotykajac sie w okolicach intymnych .Mamo dlaczego siurek robi sie taki duzy ? i co mu odpowiedziec ?

Gość żółtek
Może tatuś by pomógł...:o

powedz ze to dlatego ze jego siusiak to mięsień któy czasami robi się większy :/ np.

Gość slawietta
no tatus nie bardzo sie do tego nadajeeee a druga odpowiedz taka troche 'medyczna " moze jeszcze ma ktos jakis pomysl , prosze !

Gość ksiądz natanek
powiedz mu prawdę. Po co masz ściemniać. Powiedz, że powiększa się jak jest przyjemnie i już.

Gość jhhjjf
Ja swojemu powiedzialam, ze siku sie tam zbiera zanim pojdzie do lazienki i na kilka lat byl spokoj :)

Gość slawietta
jak jest przyjemnie ...to znaczy ze jak sobie dotyka to sie powieksza ( i on wtedy sie zlosci , dlaczego tak sie dzieje ) to mam mu powiedziec zeby sobie nie dotykal ? to nie bedzie rosł

Gość jak mu powiesz
ze jak mu przyjemnie to sie penis powieksza, to dzieciak zacznie eksperymentowac, dotykac i onanizm dzieciecy gotowy :(

Gość żółtek
Nie mów mu "prawdy" księdza natanka, bo będzie sobie ciągle grzebał...:o

Gość przecież w tym wieku to
robi się większy wyłacznie z powodu nacisku przewodów moczowych jak chce mu się siku, więc powiedz mu prawdę. U 6 latków nie występuje jeszcze popęd płciowy..

Gość onanizm dzieciecy
Onanizm dziecięcy w wieku 3-5 lat (+/- rok) jest normą rozwojową. Najczęściej wynika z zainteresowania własnym ciałem. Często pojawia się w sytuacjach dla dziecko mało przyjemnych, a do tych może należeć również nuda. Onanizm pozwala rozładować napięcie. W takiej sytuacji nie należy za wszelką cenę obrażać dziecka ani go zawstydzać. Tym bardziej trzeba uważać na słowa, by te nie stały się powodem wpędzenia dziecka w poczucie winy. Najlepiej jest w momencie kiedy dziecko rozpoczyna tę czynność odwrócić jego uwagę czymś bardziej interesującym, co je zaciekawi. Należy jednak tak to zrobić, aby dziecko nie zorientowało się, że chodzi o zakaz masturbacji. Dobrym pomysłem będzie również kupno książeczek dotyczących budowy ciała i otwartego rozmawiania na ten temat z dzieckiem. Oczywiście w sposób zrozumiały dla Malucha i tylko na jego poziomie zainteresowań. Generalnie w większości przypadku onanizm znika ok. 5/6 roku życia (chyba, że dziecko się wciągnie w to). Jednak nadmierna ilość i częstotliwość takich zachowań powinna sprowokować do wizyty u psychologa i postawienia głębszej diagnozy.

Gość nie opowiadajcie
głupot, ze to mięsien, bo to nie mięsien , albo ze siku sie tam, zbiera powiedz, ze siurek tak jest zbudowany, ze czasami robi się duzy

Gość przecież w tym wieku to
no jak to się nie zbiera? To zobacz każdego faceta rano jak leci do wc

Gość niczka2011
powiedz, ze on rosnie tak jak synek rosnie

Gość tzn ,ze nie wiesz
ja swojemu powiedziałam,ze jak jest wypoczęty to siusiak tak reaguje

Gość przyszla mamamamak
Ale sie usmialam..:) przepraszam, moze to malo zabawne, ale jestem w 20 tygodniu ciazy, chlopiec:) jestem tym faktem przerazona, nie ukrywam ze wolalam dziewczynke.. Wiem na ich temat wszystko w koncu:) kompletnie nie wiem jak wychowac synka na dobrego i fajnego faceta..:( tatus jest super, aczkolwiek jesli syn sie "poda" na niektore jego cechy to obawiam sie ze z wychowaniem malego ojjj nie bedzie latwo..;/

mój 3letni non stop sie też dotyka ale jeszcze nie pyta ... ja mówie żeby sie nie dotykał bo to brzydko siusiak służy do sikania a nie dotykania ... ale co jak zapyta ?

Gość w necie nic nie ma o tym
leże i kwicze o tym facecie co rano wstaje z siurkiem pełnym moczu :D:D

Gość a mój mąż powiedziął tak
że siusiak czasami ma siłe, a jak poszedl zrobic siku to przyleciał do meza i pokazał siusiakla i powiedzial że jego sisiak z\stracił juz siłe:):)

Gość gieografija123
A może - skoro to już 6-latek - powiedz mu coś w stylu, że jak jest mu zimno, to na rączkach i nóżkach pojawia się gęsia skórka, tak reaguje skóra na chłód i trzeba się ubrać. I że siusiak też tak reaguje jak mu zimno:p przekątnie, ale może zniechęci do bawienia się na golaska. Mój syn ma 2,5 roku i też czasami się ciąga , reakcja wiadoma, ale wystarczy , że zabiorę mu rączkę i szybko nałożę majteczki i zapomina. Zauważyłam też, że dzieje się tak również, kiedy mały się przeciąga (rano po wstaniu jak go przebieram z pidżamek, to lubi sie powyciagać na leżąco).