Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamazajakisczas

becikowe = wizyty kontrolne u lekarza co miesiąc

Polecane posty

Gość mamazajakisczas

Dziewczyny pomóżcie. Odkad dowiedzialam sie, ze jestem w ciązy to chodze prywatnie do lekarza co miesiac. Na ostatniej wizycie lekarz nie wpisał mi nic do karty ciązy a połozna nawet nie zmierzyła mi cisnienia bo cisnieniomierz padł i tez nic nie odnotowała. Jutro mam kolejna wizyte i nie wiem czy mam sie upomniec o "zaległe potwierdzenie" odbytej wizyty. Nie chce by przez tą sytuacje miałabym miec problemy z otrzymaniem becikowego. Poradzi ktoś?

a języka w gębie nie masz zeby zapytac? matko swieta,odrobine samodzielnosci i asertywnosci-lekarz cie olewa,a ty nawet nie zapytasz???

Gość pięć miesięcy
no a lekarz nie wpisuje w karte ciazowa innych danych?? wagi, wynikow"?? i tak dopiero po porodzie bedziesz potrzebowala od niego zaswiadczenia do urzędu, wiec chyba nie zrobi problemu, zeby takie zaswiadczenie wystawic

Gość co do becikowego
to aż się uśmiałam bo urodziłam w kwietniu i też sie zastanawiałam jak to teraz się załatwia, no i w moim przypadku połozna która przyszła na wizyte po porodzie kazała podać tylko dwie daty wizyt lekarskich poczym wypisala jakiś świstek i tyle.....

Gość pięć miesięcy
mi polożna nie wystawila takiego zaswiadczenia. powiedziala ze nie ma uprawnien. wypisal mi lekarz prowadzący ciaze

z tego, co pamiętam trzeba mieć wpisaną jedną wizytę w trymestrze, a nie w miesiącu.

Gość mamazajakisczas
Poprzednia wizyta (ta na której nie dostałam wpisu) była bardzo pozno bo ok 23. Nie to, ze nie miałam jezyka w gebie poprostu sama o tym zapomniałam. Zorientowałam sie dopiero po pewnym czasie. W sumie jutro zapytam lekarza o te becikowe co i jak. Chociaz prawde mowiac liczyłam, ze któras mi tu najnormalniej w swiecie powie jak jest.