Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alaaakalaaa

mam w szafkach kuchennych jakies robaczki :(

Polecane posty

Gość alaaakalaaa

mają moze 2-3 mm. Przypominaja podłużne żuczki. Sa ciemnobrązowe. Szukam na necie i nic! Zagnieździły się w szafce z mąką, platkami... wszystkie produkty wywaliłam, nowe umieściłam w szczelnych pojemnikach... a te gady dalej są. Ktoś coś doradzi? Co to za zwierz? :)

Gość alaaakalaaa
nie to. Moze fotkę zrobię :(

Gość rghbhehh
powyciagac wszystko z szafek, wywalic cala make kasze itp, wyszorowac szafki i zapryskac sprayem na insekty. No i wyjsc z domu na jakis czas ;)

Gość alaaakalaaa
P160811_22.36.jpg P160811_22.41.jpg to takie cóś

Gość alaaakalaaa
wywaliłam wszystko, reszta w szczelnych pojemnikach. Mam małe dziecko i psa, więc z pryskania raczej nici

Gość rghbhehh
musiala Ci sie maka w szafce wysypac...

Gość alaaakalaaa
mnie to zastanawia co to za zwierz. Na necie nie znalazłam fotki tego okazu :) Po blacie mi to cos teraz łazi

Gość rghbhehh
wiesz, mam wrazenie ze my z exem mielismy identyczne i wlasnie rpzez make

Gość alaaakalaaa
paskudztwo. nawet w proszku do pieczenia były :( bleeee Cholera go wie co to za gad.

Gość alaaakalaaa
nie wołek. :( Moze zdjęcie mało wyraźne, ale wygląda inaczej niż na zdjęciach na necie... no chyba ze są różne odmiany

Gość alaaakalaaa
moje robale nie mają tej trąbki z przodu... a za to posaidają czułka ;)

Gość alaaakalaaa
znalazłam na forum entomologicznym - to spichrzel (?) Wszystko się zgadza. W cukrze i soli go nie było, w mace, kaszy płatkach, ryżu - a owszem. Ale recepty na nie nie podają :(

Gość alaaakalaaa
dziękuje. Ale nazwy hehe Żywiak chlebowiec, Ukrytek mauretański, Pustosz kradnik. Bankowo moje to spichrzele bleeeee

Gość takajednaa, która
Nie miałam robaków, ale ostatnio z czymś ze sklepu przyszły do domu mole spożywcze. Ogółem jak ze wszystkimi tymi paskudami walka wygląda identycznie wg mnie: wywalasz wszystko co masz, mi się mole potrafiły znaleźć w zamkniętych jeszcze opakowaniach po tym jak poleżały w szafce. Wszystkie mąki, ryże itp. poszły do śmieci, szafki gruntownie poczyszczone, ja nawet proponuję wodę z mocnym detergentem, zawsze zwilżoną ściereczką potem przetrzesz i wywietrzysz. Ktoś tu pisał o spryskaniu czymś na robaki, sądzę, ze to świetny pomysł. Za szafkami, pod szafkami itd. Ogółem trzeba zrobić niezłą czystkę, bo inaczej to wszystko wraca. Robaki, mole, mrówki - żeby wytępić trzeba zacisnąć zęby i być wytrwałym.

Gość gość
Jeżeli problem nie ustanie i robactwo się rozejdzie po kuchni i domu, polecam www.bigers.pl . Firma prowadzi usługi tępienia szkodników domowych w tym też insektów. Bezproblemowo poradzili sobie u mnie z karaluchami i innym robactwem jakie się zagnieździło po latach nieużytkowania lokum. Polecam

Gość gość
Również polecam firmę www.bigers.pl , niezwykle sprawnie zajęła się karaluchami w naszym nowym mieszkaniu:) Niestety to była pozostałość po wcześniejszych lokatorach…