Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy ktoś tutaj wie

To normalne, że 3-latek od co najmniej 3 miesięcy NIE URÓSŁ WCALE?

Polecane posty

Gość czy ktoś tutaj wie

Trochę mnie to martwi, ale nie chciałabym siać paniki. Czy dla dziecka jest określony jakiś okres czasu, przez który może nie rosnąć i jest to całkowicie normalne?

Gość dyhdx
mój 2 latek ma takie skoki wzrostu, przez 3 miesiące rośnie, 6 cm, a przez następne 3 nic, i tak się powtarza cały czas

tak mamy skale patrze teraz na nią -> od czerwca do dziś a jest 17 sierpień nie urosł nic a nic ... w szerz poszło :P ale i tak jest wysoki ma 104 cm :) więc dobrze że nie rośnie bo potem spodnie co miesiąc za krótkie :P nie przejmuj sie różne są skoki wzrostu . Mój syn akurat rósł od urodzenia i wszyscy chwalili ... a teraz ''stoi'' w miejscu i nie przeszkadza to nikomu :) a co powiesz znajomej syn ma 6 lat i 100 cm ! ? co ona ma myśleć ? ale nieważne każde dziecko jest inne ;) jeszcze urośnie i Cie przerośnie ;)

Gość czy ktoś tutaj wie
eudaiomonia--------> Mój syn ma zaledwie 96 cm:O Według siatek centylowych jest średniakiem jednak w porównaniu z rówieśnikami jest po prostu niski:O Spora różnica między Twoim synem, a moim, a przecież są z tego samego miesiąca. Zapisywałam sobie w książeczce zdrowia 12 maja, że ma 96 cm, a z tego co sobie przypominam już wcześniej tyle miał więc na pewno od dobrych PONAD 3 miesięcy nic nie urósł:O Martwi mnie to:( Ale nie chcę siać paniki dlatego pytam;) W sumie to ciągle zastanawiam się dlaczego jest taki niski skoro oboje z mężem do niziołków nie należymy... a teraz ten brak przyrostu od dłuższego czasu...:(

Gość dyhdx
no to faktycznie niski Twój synek jest, mój ma 2 lata i 3 miesiące i ma 99 cm wzrostu

Gość do wypowiedzi wyżej
no to faktycznie wypowiedź na temat :classic_cool:

to juz taki wiek ze sie mneij rosnie :) moj tez rosnie skokami :) pzrez pol roku nic a potem nagle kilka cm poza tym jesli dziscko jest za malucha wysokei to potem wyrownuje do srednich, i to ze teraz jest niski nei znaczy ze pozneij eni ebdzie wysoki, ja jako dziecko bylam wysoka, poetm juz tylko srednia w liceum stanelam na 160cm wzrostu i tak ejstd o dzis keidy moje kolezanki z podstawowoki ktore byly ode mnei o glowe nizsze dzis maja po 175 :>

Gość czy ktoś tutaj wie
Czyli to normalne, że dziecko wzrostem stoi na przykład przez kilka miesięcy?

To normalne. Moja corka tez od 3-4 miesiecy nic nie urosla. Ma prawie 4 lata i 98cm. Ale ja juz wiem, ze jak co roku na przelomie jesieni i zimy bedzie miala skok wzrostu i czeka mnie wymiana garderoby i butow :)