Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tetinka

iśc na ten panieński, czy nie?

Polecane posty

Gość tetinka

poradźcie... 2 lata temu urwał się mój kontakt z pewną "przyjaciółką". Było to zaraz po moim weselu, na którym ona i jej nowy chłopak zachowali się trochę niestosownie. Dziś (po dwóch latach braku kontaktu - nie licząc kilku krótkich zdawkowych rozmów na gg) ja i mój mąż otrzymaliśmy zaproszenie na ślub i wesele Jej i "tamtego" chłopaka (teraz już narzeczonego). Podczas spotkania, na którym nas zapraszali bezwiednie zapytałam jak się udał wieczór panieński (ślub za 2 tygodnie, więc założyłam, że już po wieczorze) - okazało się, że jeszcze go nie było i ona oczywiście mnie zaprasza. Poczułam się nie fajnie, bo wyszło tak, jakbym sama się wprosiła. Będą na nim osoby, których nie znam (ani jednej), nie znam relacji jej i jej narzeczonego, właściwie ich jako pary w ogóle nie znam, bo są ze sobą niewiele ponad te dwa lata kiedy my się ze sobą nie kontaktowałyśmy. Czuję się dziwnie - nie wiem czy zaprosiła mnie na wesele i panieński z przyzwoitości - bo ona u mnie była i tak wypada, czy rzeczywiście jej zależy, żebym w tym uczestniczyła... Na ślub się wybieramy, na wesele nie. A z panieńskim nie mam pojęcia co robić... Jak sądzicie?

Gość ejbisi1986
Jak odmówiłaś pójścia na wesele to tym bardziej na panieński możesz odmówić. Trochę wręcz dziwne iść na panieński a na wesele nie iść. Myślę, że skoro się nie kontaktowałyście 2 lata to tej koleżance zwisa i powiewa czy będziesz na tym wieczorze czy nie. Zaprosiła Cię z przyzwoitości a ty tylko tam się będziesz męczyć, bo nikogo nie znasz. No chyba, że lubisz takie imprezy.

Ja bym odmówiła i nie poszła, ale nie z tego względu czy wypada czy nie ale źle bym się tam czuła. Jak mówisz już nie macie ze sobą praktycznie kontaktu, ona ma swoje znajome, trochę tak sztywno :/

Gość tetinka
no właśnie dokładnie o to chodzi - że będę się źle czuć. Właściwie jak obca osoba. Tylko myślę sobie, że może to ostatnia szansa na ogrzanie naszych kontaktów i może dlatego powinnam pójść, ale czy warto iść tylko dlatego?...

Tez pomyslalam ze chce odbudowac wasza znajomosc,nie wiem jakbym postapila to zalezy jaka byla osoba i ile was laczylo.

Gość alime82
hehe, jakbym czytala swoja wlasna wypowiedz... Mam identyczna sytuacje i ja zdecydowalam nie pojsc

a ja bym poszła,może kolezanka chce odświerzyć znajomość,napewno bedzie jej przykro jak przyjdziesz tylko na ślub a na wesele już nie.Jakby nie chciała zapraszać Ciebie na panieński to by powiedziała coś wykrętnego,np.ze kumpele jej organizują albo coś w tym stylu,powinnas iść na ten panieński,na pewno jej głupio za to jak zachowali się na Twoim weselu i tym zaproszeniem chcą Was przeprosić.Będzie głupio jak pójdziesz tylko do kościoła a na wesele już nie

Gość tetinka
ale ja nie pytałam o wesele, a o wieczór panieński :) Z weselem to już postanowione. I na wieczór też raczej nie pójdę. Postaram się jednak wyjaśnić koleżance dlaczego i mam nadzieję, że mnie zrozumie. Uważam, że wieczór panieński, czy wesele to nie jest dobry moment na przeprosiny czy odbudowywanie znajomości. To powinien być ICH czas i nie powinni sobie zawracać głowy wyrzutami sumienia. Bardzo Wam dziękuję za pomoc :)