Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość xyz765

Co ile odkurzacie, myjecie podłogi, robicie pranie?

Polecane posty

Gość gość xyz765

Jak w temacie.

Gość tylkotylko
jak jest brudne to wtedy

Gość anna karenina ;
odkurzam 2 x tydzień podłogi myję porządnie raz w tygodniu a tak to co wieczór przecieram mopem pranie robię na bieżąco

Gość ja mam panele
wiec odkurzam codziennie, raz na jakis czas zdarzy sie, ze nie mam czasu, ale następnego dnia juz musze. Podlogi 1-2 razy w tyg zalezy Pranie nastawiam tez codziennie, aby pod koniec tygodnia nie oswiecic na to calego dnia

pranie 2 razy w tygodniu podlogi myje co drugi dzien kurze 2-3 razy w tyg nie odkurzam ,bo nie mam dywanow reszta normalnie w razie potrzeby

Gość harmid
dokladne odkurzanie calego mieszkania to co tydzien, a bardziej pobieżnie to różnie, czasem codziennie, albo co dwa trzy dni, zależy, wtedy jak sie nabrudzi, przewaznie w kuchni, przedpkoju i łazience. Podloge myję w kuchni, przedpokoju i łazience tez jak sie nabrudzi, a cale mieszkanie to raz na dwa tygodnie, trzy, miesiąc, jak mi się chce. Pranie wtedy jak się uzbiera, czasem wychodzi 3-4 prania na tydzien, a czasem tylko raz.

Odkurzanie-codziennie Mycie podłóg: pokoje (parkiet drewniany) 2 x w tygodniu reszta , czyli przedpokój, kuchnia , łazienka , wc (kafle) co drugi dzień Pranie prawie codziennie -szczególnie latem

Kurze ścieram raz na tydzień, podłogi i odkurzacz także. Piorę 2-4 razy na tydzień. Podobnie jak koleżanka wyżej szafy odsuwam raz na m-c. Okno też co m-c bo mam mieszkanie od ulicy ruchliwej i się bardzo brudzi (okno ;)).

Gość harmid
arpad - ale od kiedy to odkurza się tylko dywany? Ja panele też odkurzam. Zbieranie smieci szmatą czy mopem jest wstrętne. No chyba, że używasz miotełki.

Gość sdsfddfsdfd
ale wy cześto sprzątacie :O ja odkurzam raz na 3 tygodnie albo i rzadziej, jak jest brudno. zmiatam jak się coś rozsypie, podłogi zmywam tylko w kuchni i łazienkach, okna raz na ruski rok. pranie dość często, kilka razy w tygodniu.

Gość heremmm
odkurzam codziennie - niestety musze :( pranie to w zależnosci od potrzeb - srednio raz na tydzien. podlogi myję raz na tydzien, albo raz na dwa. chyba, że się usyfi to od razu.

Gość harmid
kurde powaznie szafy odsuwacie raz na miesiac? Ja już cały rok nie odsuwałam, przecież to straszna mordęga. Co innego kanapa, ją mozna łatwo odsunąc ale szafy, meble?? bez przesady, ile tam znowu może być kurzy, chyba tyle co nic.

Gość heremmm
dlaczego często? ja mam psa z białą i długą sierscią, dlatego po prostu muszę codziennie heh :P mnie z kolei dziwi jak można prać po kilka razy w tygodniu. tak malo macie ubran? :o

odkurzam - 2 razy dziennie (czasem więcej) i nie tylko dywany ale wszędzie (zamiast zamiatania) myję podłogi - 2-3 razy w tygodniu kurze, i inne "większe porządki" - raz w tyg pranie - raz w tyg w sobotę (zle caly dzień pralka chodzi - tak ze 4 razy nastawiam) na wiecej nie mam czasu :)

Gość hkfhfshfsjh....
czy wy nie macie co robić? nie pracujecie?

Odkurzam codziennie, podłogi myję co drugi dzień, pranie jak sie nazbiera albo jak potrzebuję coś co jest brudne, ale średnio dwa razy w tygodniu, okna myję co dwa tygodnie, zmiana pościeli co tydzień :)

heremmm---- ja po prostu niecierpię jak mam pełny kosz na pranie :P a że zmieniam ręczniki dwa razy w tygodniu, pościel raz w tygodniu, ciuchy codziennie to pralka chodzi codziennie wieczorem, choc w sumie nigdy załadowana do pełna

harmid hehe ja to w zasadzie odsuwam kanapę (ciężka jak cholera), biurko, stolik pod tv :D mam szafę dwudrzwiową ale ją łatwo odsunąć i pozostałe szafy ale ich nie odsuwam wcale :P

Gość heremmm
kwestia organizacji czasu i tyle. przecież nastawić pranie i umyć podłogę to max 20 min :P

Gość harmid
dla mnie pranie jednego dnia po 4 razy to jest pranie robione 4 razy w tygodniu, nie raz,

harmid.. po roku nie odsuwania mebli wole sobie nie wyobrazac co sie tam dzieje:) Kochana raz na miesiac odsuwam , jest bardzo duzo brudu . z rzeczy jakie odsuwam jest lodowka , szafa , komoda stolik lozko , wszystko 2x gdyz mam dwa pokoje:)

harmid---->najpierw zamiatam, a potem wylewam wode na podloge i guma myje, i do kratki sciekowej w lazience,