Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

qwe1

Temperatura prosze o pilna odp

Polecane posty

Mam probelm z temperatura jestem po owulacji prawie tydzien o ile w ogole ona byla mam którkie cukle bo co 25 dni.. a moja temperatura skacze prawie codzien to jest inna dzien po owulacji byla 36,8 czy tam 36,9 czyli taka jaka mam zawsze po owulacji potem byla 36,5 czyli taka jak w dzien miesiaczki a teraz mam znowu 36,7 a do okresu został mi tydzien.. i od dni plodnych mam dziwny śluz biały gety grudkowaty dodam ze bolała mnie pochwa swedziała czasami szczypała czy to wszystko mzoe byc zwiazane z infekcja jakas czy z ciąza/?

Gość cyki cyki
Może to 36,5 to było zagnieżdżenie zarodka? Możesz mieć infekcję.

Nie no skoro mialam owulacje tydzien temu a podobno zarodek zagnieżdza sie po 7dniach od owulacji a ja ten spadek mialam 3-4 do po owulacji;/

Gość cyki cyki
Podobno :) Może owu się przesunęła? Jeden spadek temperatury w cyklu o niczym nie musi świadczyć. No chyba, że masz wykres jak góry i doliny.

zawsze po owulacji mialam 36,7 36,8 czasami 36,9 a w dzien miesiaczki mialam 36,5

Gość cyki cyki
No ale organizm to nie jest maszyna... Może masz jakieś zachwiania hormonalne, skąd te "inne" wartości temperatur. W każdym cyklu mialaś idealnie takie same temperatury?

no to nie bylo tak ze codziennie mialam 36,7 czasami mialam 36,9 czasami 36,8 różnie bywało a miesiac temubrałam tabletke escapelle czy tak to sie tam pisze

A chyba gdyby bylo to zagniezdzenie to teraz musialaby byc niska temperatura bo do zapłonienia dochodzi w owulacje czy tam po a ja mialam 3-4 dni po owulacji czy tam nawet nie

Gość cyki cyki
No i masz odpowiedź - najprawdopodobniej to od dawki hormonów. Nie wiem, jak długo prowadzisz obserwacje temperatury, ale jeśli regularnie, to powinnaś wyłapać, co i dlaczego ma wpływ na twój organizm. Jeśli jest skok temperatury wskazujący na owu, to jej wartość nie musi być w każdym miesiącu taka jak w poprzednim/poprzednich.

Gość cyki cyki
"bo do zapłonienia dochodzi w owulacje czy tam po" :O Hmm, a coś w ogóle wiesz konkretnego o cyklu miesiączkowym?

Gość cyki cyki
"A chyba gdyby bylo to zagniezdzenie to teraz musialaby byc niska temperatura " i ten twój wcześniejszy wpis jednak dają sporo do myślenia, że hmmm mało wiesz :D U mnie niska temperatura utrzymywała się 2 dni, a później znowu wzrosła.

Gość cyki cyki
Tak, była. Przy regularnym mierrzeniu temperatury i obserwacji organizmu.