Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolkowa mamcia

Jakie mleczko?

Polecane posty

Gość kolkowa mamcia

Dziewczyny jakie podajecie mleczko swoim dzieciom?Moj maluszek ostatnio ma problemy z kolką ma 2 miesiące i zasaanawiam sie nad zmiana mleka z NAN Pro 1 na NAN Pro Sensitive...ale nie jestem przekonana...macie jakies doswiadczenia?

Gość jhfdkjdkjf
Kolka raczek bierze się od nieodprowadzonego powietrza a nie z rodzaju mleka!! Od mleka to dziecak może mieć wzdęcia, zatwardzenia,nietolerancję , biegunkę ale nie kolki!!!

Gość młoda@mamusia
bebilon pepti ale to jest na recepte ale pomaga na kolki

Gość młoda@mamusia
kolki tez moze miec zapytaj lekarza :)moj synus je to mleczko

Gość kayalialeigh
dokładnie :D. Jeżeli twoje dziecko ma kolki to zastanów się czy nie pije abyt szybko mleka, czy dziurka w smoku jest odpowiednia i czy zawsze mu się odbije po jedzeniu. Ja radziłabym zastanowić się nad zmianą butelki na przykład na Dr. Browns (antykolkowa , najlepsza na świecie butelka - nam odrazu pomogła)

Gość kolkowa mamcia
no wlasnie tu jest problem.Bo maly czesto ma zatwardzenia , no ite straszne kolki malo co mu pomaga na kolki,wlasciwie nic, moze SAB SIMPLEX tylko troszke lagodzi, i zastanawiam sie poprostu czy to moze byc jakas nietolerancja laktozy,moze ona powoduje te kolki, bo maly ma problemy ze strawieniem bialek a w NAN Pro Sensitive czy Bebilon Comfort bialka sa zhydrolizowane

pani jhfdkjdkjf kolka Do najczęstszych przyczyn należą: 1. bolesne skurcze jelit spowodowane: a. uczuleniem na białko mleka krowiego b. uczuleniem na soję c. nietolerancją laktozy (główny składnik mleka) d. nadmierną ilością gazów jelitowych e. podwyższonym stężeniem motyliny 2. zaburzona relacja rodzice a. stany lękowe u matki b. brak wsparcia ze strony rodziny c. stres w rodzinie 3. niedojrzałość przewodu pokarmowego zacznij najpierw od karmienia w pozycji wysokiej, pozostaw dzieciaczka na dluzej zeby porzadnie odbil. pomysl tez o butelkach, moze za duzo łyka powietrza albo smoczki za duzy maja rozmiar

Gość kolkowa mamcia
Mam zamiar kupic butelke dr. browna narazie je z aventu. Je lapczywie to fakt,ale staram sie go odbijac co 50ml zeby czasem nie nalykal sie za duzo(porada jednego czasopisma dla rodzicow)

Gość kayalialeigh
Ależ ja z tym samym problemem poszłam do pediatry chcąc by doradził na jakie mleko zmienić a on powiedział żeby mleko zostawić w spokoju bo kolka fizycznie nie bierze się od mleka , nie ma takiej możliwosci. Mleko to pożywienie , płyn kóry wogóle z kolkami (powietrzem, skurczami jelit) nie ma nic wspólnego!!!

Gość kayalialeigh
Kup tą butelkę naprawde warto i zobaczysz że nawet jeżeli masz "kolkowe" dziecko to odczuje maluch dużą ulgę o ile nie całkowitą.

Gość kolkowa mamcia
niewiem czy dobrze ,ale maly je z 2 "dziurkowego smoczka" ten pojedynczy strasznie wsysal i mleczko prawie nie lecialo

oczywiście zgadzam sie z poprzedniczką o butelki dr browns. u nas przyczyna kolki byla prawdopodobnie alergia na białko ale po zmianie mleka na nutramigen i butelek na dr browns nic nie wraca

Gość kolkowa mamcia
Mam nadzieje,licze szczerze na ta butelke troszke, ma dosc dobre opinie.Bo niekiedy sa juz takie dni,ze mam ochote wyjsc i nie wracac, a czasami placzem razem z nim, bo niewiem jak mu pomoc