Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiakkkasia

podziękowania dla gości

Polecane posty

Gość kasiakkkasia

hej, wymyśliłam, że chcę podziękować gościom przybyłym na wesele dodatkowo po ślubie - kupiłam kartki z podziękowaniem i pomyślałam, że może dołącze do tego zdjęcia ślubne (tak po kilka, na których będzie dany gość). zastanawiam się czy wywoływać te zdjęcia, czy może zgrać na płytkę i dołączyć CD do kartki z podziękowaniami. ładniej byłoby wywołać zdjęcia, ale to może być duży wydatek chcąc każdej parze wywołać po kilka zdjęć. natomiast na CD może się ich zmieścić znacznie więcej + filkim, który ma przygotować dla nas fotograf. jak myślicie, które rozwiązanie wybrać ????

Gość LittleMe
Znajomi w ramach podziękowania każdemu dali swoje zdjęcie (takie nazwijmy to narzeczeńskie) i każdemu dodatkowo parę czekoladek z tym samym zdjęciem na papierku. Jeśli chodzi o Twoje pytanie, to wywołanie po kilka zdjęć może być za drogie, chyba, że np. każde małżeństwo potraktujesz jak jedną osobę, tzn. dasz im jeden komplet zdjęć a nie dwa. Ale kilka to i tak za dużo, możesz najwyżej 2 czy 3. A może pomyślisz o podziękowaniach na stronie internetowej? Ostatnio taki nowy trend. I do tego zamieścisz wszystkie zdjęcia z wesela w bardzo dobrej jakości, tak, że jeżeli komuś się coś spodoba, będzie mógł sobie to ściągnąć. Dla starszych (np. dziadków) płyta nie będzie nic warta, jeśli nie korzystają z komputera. A krótki film, który ma przygotować fotograf to założę się, że to pokaz slajdów, który sama mogłabyś zapewne zrobić...

Fajny pomysł z tą kartką a co do zdjęć to może lepiej jak goście dostaną płytkę i sami sobie wgrają które zdjęcia im się podobają.Jedynie starszym ludziom którzy nie mają komputera dałabym po 1 dobrym zdjęciu

Bardzo dobry pomysł i rzeczywiście dla Was byłby to ogromny koszt a z płyty każdy może sobie wywołać zdjęcia w punkcie fotograficznym i nie będzie to dla nikogo duży wydatek :) U nas zdjęcia były na stronie internetowej fotografa i każdy gość dostawał hasło i mógł tam sobie kupić takie zdjęcia jakie chciał :) I o ile wiem duża część gości skorzystała z tej oferty :)

Gość kasiakkkasia
dzięki za podpowiedzi. chyba faktycznie wybiorę CD. już właściwie byłam tego pewna, chciałam sprawdzić jak zareagujecie na forum ;) czy pomysł z płytką nie wyda się dziwny i nie na miejscu - bo nie chciałam by wyglądało to na zasadzie - masz płytkę, sam sobie wywołaj zdjęcia..... poza tym tak sobie pomyślałam, że pewnie duża część osób nie wywoła w ogóle żadnego zdjęcia. a mając płytkę przynajmniej sobie zobaczą zdjęcia, których pewnie bym nie wybrała nigdy w życiu do wywołania. do strony internetowej jakoś nie jestem przekonania. na prawdę nie wiem dlaczego. luci118 - też myślę, że z tymi kartkami to całkiem sympatyczny pomysł. kiedyś przeglądałam strony z akcesoriami ślubnymi. na jednej były akurat przeceny i za niecałe 0,80 gr za sztukę kupiłam bardzo ładne podziękowania dla gości :)

ja spotkałam się z czyms takim, że PM podczas tzw. zbierania na wózek wręczali gościom zdjęcie ślubne, a pod koniec imprezy kżdy dostał cukierka zawinietego w papierowe własnorecznie wykonane pudełeczko z ich imionami.

Gość Wyślij w kopercie
Koniecznie w tej samej, którą wcześniej dostałaś z załącznikiem. Aha! Najważniejsze, żeby każdy gość otrzymał od was co najmniej 200 złotych. Na sztukę, nie na parę. Nażarli się na twój koszt, wytańczyli, co niektórzy opili, a ty im chcesz jeszcze do tyłka wchodzić. Zastanów się dziewczyno, teraz to się o mężu myśli, a nie o gościach. Chcesz ich przeprosić, że było tak żałośnie?

Gość kasiakkkasia
"Wyślij w kopercie" - jak nie masz nic sensownego do powiedzenia, to po prostu się nie udzielaj. poza tym wyrażnie napisałam, że wysyłam podziękowania a nie przeprosiny. to powinno jakoś ukierunkować twój tok myślenia, co czasami bywa jak widać nie do końca możliwe. nie wszyscy mają takie podejście, żeby wyliczać ile dostali w kopercie, kto ile zeżarł albo wypił, albo że wesele musi się zwrócić i że po weselu mogę mieć już w dupie tych wszystkich ludzi aaa no i koniecznie do końca życia mieć ludzi w dupie, którzy dali poniżej 500 zł za parę. prawda???? jakie jeszcze inne mądrości tkwią w twojej główce? to jest dopiero żałosne.

Gość Wyślij w kopercie
kasiakkkasia tak naprawdę, to ty jesteś żałosna. Daj ludziom żyć, a nie przypominaj się co trochę. Miałaś swoje pięć minut, ale zespół się zwinął, obrusy wyprane, czego ty jeszcze chcesz. Wymyśliłaś, a nie wzięłaś pod uwagę, że ludzie żyją już innymi sprawami, a twoje wymysły potraktują jako normalne natręctwo. Wiem, do ciebie nie dotrze, zamiast myśleć nad tym, co istotne w małżeństwie, ty podświadomie tkwisz jeszcze w weselu. No cóż, niektóre z opóźnieniem reagują, w końcu i do ciebie dotrze, że rozdział zatytułowany "ślub i wesele" definitywnie się zakończył. Hehe, ty jesteś lepsza od Zia86 ;-)

Gość kasiakkkasia
mój ślub jest za 3 tygodnie... cała moja rodzina przyjezdza na drugi koniec Polski zeby wziaść udział w naszym ślubie. co w tym złego, że chce im podziękować? nie czuje się natrętnie, że ciotki czy babcie otrzymają podziękowania lub zdjęcia. sądze, że one tym wydarzeniem będą żyły jeszcze długo widząc jak się tym cieszą od dawna i to przeżywają. przecież nie będę wysyłać podziękowań koleżankom z pracy, które wpadną na ślub do kościoła, albo organiście, że ładnie zagra na organach :/ litości. nie mam problemów z wysłaniem kilku kartek z podziękowaniem a medytacją nad istotą małżeństwa. jeśli ty byś się w tym pogubiła - tylko współczuje. powiem Ci co jest żałosne - twoja złośliwość i przeświadczenie, że pozjadałaś wszystkie rozumy.

Gość kasiakkkasia
za 3 miesiące mój ślub.... tak mnie wkurzyła ta natretna mucha, że aż się pomyliłam..

nie przejmuj się kasiakkkasia,tymi głupotami co inni wypisują,mi napra\wdę Twój pomysł się spodobał i tez tak zrobię,komu będę mogła wręczyć osobiście a innym wyślę pocztą

Gość kasiakkkasia
dziękuję kochana :* bardzo potrzebowałam takiego pocieszenia. niby takich ludzi się olewa, nie powinno się przejmować tymi głupotami co wypisują. jednak czasami to co wypisują sprawia przykrość albo chociaż pozostawia niesmak. chyba że o to właśnie im chodzi.

Gość Wyślij w kopercie
ślub za trzy tygodnie, ślub za trzy miesiące, sama nie wiesz, co piszesz. Skupiasz się na pierdołach, głupotach, a tym czasem istotne rzeczy mogą ci gdzieś umknąć. Na każdy ślub goście przyjeżdżają z daleka. Zawsze młodzi wysyłali gościom jakieś zdjęcia. I nikt nie robił z tego problemu, to nie podziękowanie, a zwykły obowiązek. Tak, to trzeba traktować w kategorii obowiązku, wysłanie zdjęć, "na pamiątkę", choć coraz częściej (bo taniej) wysyła się płytę kompaktową ze zdjęciami. Z reguły każdy już ma odtwarzacz DVD, gdzie takie zdjęcia można obejrzeć, w ostateczności zawsze znajdzie się jakiś komputer. Tak robią wszyscy i dziwne, że to sobie wymyśliłaś. Nie trzeba wymyślać, odkąd tylko wymyślono aparaty, odtąd zdjęcia weselne rozsyłano "na pamiątkę". Dalej twierdzę, że żałosna jesteś.

Gość kasiakkkasia
coraz bardziej czuje się w obowiązku wysłać i tobie podziękowanie za rozsiewanie twoich mądrości życiowych. koniec tematu. dowiedzialam się czego chciałam, podagałam z tobą czego długo nie zapomnę i wystarczy. rzadko mam problemy z dogadaniem się z ludzmi, więc kontakt z tobą i twoje wywody będę wspominać jako dość osobliwe. papa wiem, że brzydka pogoda, ale uśmiechnij się. każda potwora....

a ja uważam innaczej,byłam na kilku weselach i o CD trzeba było się prosić,jakoś nikt nigdy nie wysłał mi ani płytki ani zdjęcia,uważam za super pomysł,gościom będzie bardzo miło

Gość harmid
wg mnie nie ma się po co kłopotać, bo większości gościom to zapewne kolo tyłka latają twoje zdjęcie. bez urazy oczywiście. bliskiej rodzinie ewentualnie można, rodzicom, rodzeństwu. Ale jakby mi np kuzynka dała takie coś to bym się szczerze mówiąc w ogole nie ucieszyła, bo na co mi to? zdjęcie sobie mogę obejrzeć, ale po co mi na stałe? glupio by było wywalić a z drugiej strony tylko by miejsce zajmowało.

Gość kjnjk
czy wy myślicie, że ludzie tylko żyją waszym ślubem i weselem i czekają na zdjęcie i jakieś podziękowania. dajcie spokój, nie róbcie z siebie aż takim centrum zainteresowania. po cholerę jakieś podziękowania i zdjęcia.

Bardzo dobry pomysł ze zdjęciem. Osobiście spotkaliśmy się jeszcze z czymś innym. W czasie wesela Para Młoda robiła sobie zdjęcia pamiątkowe z gośćmi a potem przy okazji jakiegoś spotkania wręczała im wydrukowane zdjęcie. Bardzo miłe i sympatyczne.

Gość Anginka 28
widziałam też magnesy na lodówkę ze zdjęciem młodych :)