Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mati pati hati

cilest a yuzpe

Polecane posty

Gość mati pati hati

jade na wakacje mam zamiar zabezpiczac sie prezerwatywą ale co zrobic jak nie daj boże pękłaby gumka a ja bedę za granicą, coś czytałam o tej metodzie yuzpe, chyba tak to się pisze i że można przyjąć zwykłe tabletki antykoncepcyjne po ewentualnej wpadce, mam tylko 1 opakowanie ciles, czy mogę w razie draki wziąść ten cilest? Do lekarza mi sie nie chce isc po jakies postinory bo liczę że guma nie pęknie, musiałam odstawić cilest bo żle sie czułam po tych tabletkach a kochamy sie z chłopakiem żadko wiec na razie nam gumy wystarczą, jak razem zamieszkamy i bedziemy sie codziennie kochac to pomysle o czyms innym może plasrty czy wkładka, zobacze

Gość Yuzpe
Nie wszystkie tabletki nadaja sie do tej metody. Cilest na pewno nie. Mozesz zastosowac Microgynon, Rigevidon, Stediril.

Gość liiiiii
nie wczasie ten komentarz, ale gdyby ktoś szukał informacji na ten temat to podaję: ginekolog stwierdził, że jak najbardziej Cilest można zastosować do yuzpe tylko trzeba wyliczyć dawkę odpowiednią. Nie tylko lewonorgestrel jest odpowiedzilany za hamowanie owulacji, stosując tabletki o dużej dawce etynyloestradiolu efekt jest podobny, niestety może być więcej skutków ubocznych, stąd raczej odradza się zażycie w sumie 8 tabletek np. cilestu, no chyba że biegunka, wymioty i migreny są pacjentce nie straszne, ja osobiście wzięłam tabletkę 72h po, albo microgynon (mniejsze skutki uboczne, lepsze samopoczucie).