Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lalamido888888888888

co na Zaparcia u noworodka???

Polecane posty

nie mam już siły mój dzidzius się męczy a ja razem z nim. ma ponad 2 tygodnie i co parę dni cierpi na zaparcia- wtedy płacze pręży się pryka i jeżeli uda mu się zrobić kupkę to mało i są to twarde bobki.pediatra powiedziała że ma kolki ale z moich obserwacji wynika że jednak to zaparcia bo te sytuacje zdarzają się tylko wtedy jak robi te bobki. przegladam gazety neta książki i wszędzie pisze co innego: termometr czopki, woda ( i tak dostaje pare łyków na dzień) zwariować mozna. macie jakieś sprawdzone sposoby???? ( karmiony jest mm )

ale mały jest na tym mleku od początku a problemy z brzuszkiem są od niedawna

Gość daj mu
mleko bebilon komfort

tak bez lekarza??

Może jeszcze więcej wody? Nalej pełną buteleczkę i mu daj, niech pije ile chce. Tak bardziej to nie wiem, co Ci poradzić, moja też ma zaparcia, ale rzadko, stosuję czopki glicerynowe, przeważnie pomagają. Tylko nie wiem, czy tak codziennie to mu nie zaszkodzi...

Gość zmooooonaa
zmiana mleka dobrze mu zrobi zwłaszcza na bebilon comfort jak już ktoś wcześniej napisał a na rozluźnienie stolca podaj maluchowi 2-3 łyżeczki soku z jabłuszka u nas pomogło, ale nie powinno się stosować zbyt często u noworodka