Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezdecydowanie totalne

JAKI OBJĄĆ KIERUNEK, POMÓŻCIE!

Polecane posty

Mam licencjat z turystyki, źle wybrany kierunek, brak pracy i brak już zainteresowań w tym kierunku...Chciałam zapytać czy mogę zrobić magistra z logopedii po tym kierunku albo nauczanie przedszkolne i wczesnoszkolne?? myślę też o techniku dentystycznym, mam zdolności manualne...co chwilę choruję mniej lub bardziej na któryś z tych kierunków, co się bardziej opłaca i czy jest możliwość po tej głupiej turystyce zrobić któryś z tych kierunków? czy muszę zaczynać od nowa drugi licencjat? pomóżcie proszę...

halo halo podnoszę...

Gość cyki cyki
Chyba "jaki wybrać kierunek".

Słownik: objąć obejmować 2. podjąć się wykonywania jakichś obowiązków Już? to cała rada?

upppp

Gość mozliwosci intelektualne haha
każda uczelnia ma swoje zasady, jesli chodzi o liste kierunkow lic. po których mozna robic dany kierunek na magistrze. Wchodzisz na strone cuzelni ktora Cie interesuje, chwile buszujesz i patrzysz, że kierunek X na magisterskich mozna kontunowac po takich a takich studiach 1 stopnia. PS po co chcesz wybierac rownie badziewne kierunki co ten pierwszy? jakie masz przedmioty na maturze i na ile %?

i uwazam, ze z wszystkich ywmieniaonych kierunkow turystyka jest najmadrzejsza wlasnie............ np. moja znajoma pracowala w biurach turystycznych, teraz otworzyla własne i nieźle na tym wychdozi. Ma tez 2 firme, organizujaca jakies tam wycieczki...

Gość lini
możesz zrobić po lincencjacie jakikolwiek inny kierunek, w sensie np masz licencjat z turystyki, a magisterkę z pedagogiki. i jesteś mgr, tylko że dwóch różnych kierunków. co prawda nie jest to idealne rozwiązanie, bo będąc na II stopniu pedagogiki czy czegokolwiek innego, zaczynasz dopiero, i jesteś opóźniona w porównaniu do takich, co już byli na I stopniu tego kierunku. ale możesz tak zrobić. dowiaduj się, szukaj, znajdź coś, co cię interesuje.

Gość cyki cyki
tak, to cała rada. A słownik to z wikipedii? :D No w każdym razie podejmij trafną decyzję.

mozliwosci intelektualne ja zdawałam starą maturę więc nie mam % :) Na stronach uczelni nie znalazłam info po jakim licencjacie można, nie wiem może przeoczyłam :/ Myślę że te kierunki są bardzo interesujące i łatwiej znaleźć pracę po nich, do biura dostać się to tylko po znajomości:/ a poza tym taka praca nie da mi satysfakcji :/

Quis leget haec? to już za dużo lat znowu do robienia, ja już stara jestem:)

niezdecydowanie totalne Quis leget haec? to już za dużo lat znowu do robienia, ja już stara jestem bez przesady. ja mam 27 i skończyłam stud. podyplomowe z administracji :P tylko mi nie mow ze jestes starsza :P:)

jestem:) gdzie licencjat a gdzie podyplomowe kochana :)

Gość miau_miau88
nieźle jesteś niezdecydowana ;p też się wahałam jakiś czas, w końcu stwierdziłam że pójdę na tą turystykę zaocznie i do pracy tak będzie najrozsądniej. No i tak już 2 lata minęly, pracuje w eniro, na prace nie narzekam bo jest fajna i dobrze płatna a co będę dalej robić to czas pokaze, w każdym razie mam już jakieś doświadczenie wiec nie jest źle.

ja pracowałam w handlu:) Marzy mi się praca która da mi satysfakcję a nie tylko zarobek ech...

no co wy chrzanicie, nie po kazdym kierunku mozna isc na byle jaki inny mgr ja np. jestem na studiach inz 1 stopnia budownictwo i na mgr mozna isc tylko po budownictwie, nic innego nie moze byc. a jesli masz stara mature, to sie ciesz - przelcizniki sa korzystniejsze dla ciebie

jakie znowu przeliczniki? kurcze nie znam się na tym..właśnie wiem że nie na każdy można iść po turystyce ale na stronach nie znalazłam info po jakich można...