Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam taki problem..

czy któraś z Was była na weselu z dzieckiem 2latka lub mniejszym? Jak było?

Polecane posty

Gość frankokolanko
syn 1,5 roku. W nocy z czw/pt droga z Holandii do Polski. A w sb wesele. Mały bawił się do 23:00, a potem spał w łózku pary młodej w pokoju nad salą. Na imprezie siedzieliśmy do 3:00. Tydzień później kolejne wesele, mały bawił się do 22:30, a potem spał w samochodzie zaparkowanym tuż przy drzwiach do sali. Do domu pojechaliśy 4:30. Co jakiś czas chodziłam z mężem i rodzicami sprawdzać czy wszystko ok. Jak się budził to włączałam silnik i po 5s. spał znowu. Tylko to latanie za nim do czasu jak zasnął nie było za fajne. No ale cóż, chce się mieć dzieci to trzeba się liczyć z konsekwencjami. ;)

Gość do frankolanko
można? można:) i jest git! zaraz Cię zjadą, że zostawiłaś dziecko w aucie hehe...pozdrawiam ps. sadzę, że autorka spokojnie da sobie radę z prawie 2letnim maluchem, a tym bardziej, że będzie tam kilka osób z jej rodziny, dzieci, więc każdy się zawsze po trochu zajmie, a dziecko będzie mialo frajdę- znam to z doświadczenia:)

Gość frankokolanko
bo wiesz jak to jest. Jak nie masz wyboru to robisz po prostu tak a nie inaczej. Ja jak syn miał 3 tyg to do babci z nim pojechałam (130km) co by się kobietka ucieszyła i ja trochę odpoczęłam, a znajoma do 6 m-cy nie jeździła autem z córką nigdzie poza szczepieniami...no bo może się coś stać... stać to może się nawet w domu. No a co do auta - na weselu też się wszyscy dziwili, że mały tam śpi. No ale co ja miałam zrobić? Nie wspomnę o tym, że to drugie wesele to mojej jedynej siostry było, więc nie wypada wyjść do domu o 23:00. Mój Franek ma teraz 19 m-cy, przejechał już w aucie 5600km i co? Żyje. Tak, i ma się bardzo dobrze (odpukać). Weź małą. Wyszaleje się dziewczyna i zaśnie nawet na sali przy zgiełku i hałasie. A za kilka lat będziesz jej opowiadała jaka to dzielna była jak miała 2 lata:) Pozdrawiam

Gość mam taki problem..
frankokolanko, nic dodac nic ujac, popieram Cie, jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma;) wezme ja i tyle, bo musze, bedzie ok;)

Gość mam taki problem..
ps. i też tak mam, że to siostra rodzona, jestem swiadkowa, wiec wypadaloby zostac jak najdluzej, nie uciekac ze wzgledu na 2letnie dziecko, ktore bedzie smacznie spalo;) krzywda jej sie nie stanie

Gość ja bym nie poszla z takim dzie
ja bym nie poszla z takim dzieckiem, odradzam brania ze soba dziecka na takie przyjecia jesli jest tak klopotliwa jak autorka pisze, jesli nie ma co z dzieckiem zrobic no to niestetyty wypada rezygnacja zimpry , jelsi dziecko by mialo do 3 przewyć jak syrena, meczarnia dziecka i gosci, no ale matki to egoitki i nie patrza na to ze komus glowa moze pekac od tylu godzinnego placzu, tylko najwazniejsze aby dzieciatku było ok :o

Impreza typu wesele, z alkoholem, z chetnie odstawianymi "zabawami" o podlozu erotycznym, jest dla doroslych- dzieci niezaleznie od wieku, nie maja na niej wlasciwie nic do szukania. W kosciele tak samo, jezeli nie sa w stanie spokojnie usiedziec tej godzinki. Ponizej 2- letnie tak czy inaczej nie.

Gość xccxxxxzzx
jesli dziewczynka jest tak absorbujaca i chumorzasta jak matka opisuje , wie ja bym nie chcial takiego dziecka na wlasnym prtzyjeciu weselnym, za duze ryzyko niemiłych emocji przy wrzasku dziecka , a tym bardziej jak jest spiace

Gość xxxxxxyyy
Zwarzywszy na to, ze panna mloda jest rodzona siostra autorki to mysle, ze liczy sie z tym , ze mala siostrzenica moze plakac, i pomimo to zaprosila ja wraz z dzieckiem - nie kazdy jest az tak przewrazliwiony i musi miec wszysto idealnie. My rok temu mielismy niemal identyczna sytuacje - slub mojego brata - z pompa , wystawny , dla calej rodziny a my z 14 miesiecznym dzieckiem. Szczerze to ja nawet chcialam zrezygonawac z iscia na slub, wlasnie ze wzgledu na dziecko i jego ewentualne placze - ale brat nawet nie chcial o tym slyszec. I okazalo sie , ze mial racje:) - mala byla super - w drodze na slub zdrzemnela sie, w kosciele byla w sumie grzeczna - jak juz sie za bardzo znudzila maz z nia wyszedl i chodzila sobie pod kosciolem. Na weselu bawila sie swietnie - tanczyla na przemian z nami, z dziadkiem, babcia , z innymi nieco straszymi dziecmi - bez problemu wytrzymala do 1 . W sumie to pewnie by jeszcze dluzej sie bawila, ale z mezem uznalismy, ze 1 to i tak bardzo dlugo jak na takiego malucha i poszla spac do pokoi dla gosci.

Gość do gapiszona
o ja pyerdole, ale masz zryty beren, zabawy o podlozu erotycznym, bo padne hehehehe, a jakie na weselu masz zabawy erotyczne? chodzi ci o spiewanie przez gosci gorzko,gorzko? mama z tata tez sie caluja, a jesli chodzi o jakies konkursy typu lapanie za kolano i szukanie kolana żony to niespelna 2letnie dziecko nie bedzie wiedzialo o co chodzi, idz sie leczy moherze:) a co do tej osoby co napisala, ze nie poszlaby na wesele z dzieckiem to gratuluje glupoty lub nieumiejetnosci czytania ze zrozumieniem. jak mozna nie isc na wesele rodzonej siostry, u ktorej sie jest swiadkiem? a dziecko nie ma miesiaca tylko prawie 2latka, wiec ja nie widze zadnego problemu, a takze w tym, ze prześpi sie 3-4h w wozku i pojedzie do domu, wielka mi tragedia:o dzieci na spacerach tez w wozkach spią, ale jak juz pośpi na weselu to matka jest egoistka, a dziecko kaleką zostanie? idzcie sie leczyc idiotki

Gość do gapiszona
bereT * mialo byc

Gość do gapiszona
rzeczywiscie przy 160 gosciach na pewno bedzie slychac, ze dziecko przed snem sobie pomarudzi:o przeciez autorka wyraznie napisala, ze juz byla z jeszcze mniejsza corka na uroczystosciach i ta nie darla sie i nie robila akcji. jedyne co, to jak jest zmeczona moze pomarudzic i trudno bedzie ja uspic, ale mi problem, o cholera, tragedia rodzinna bedzie:) to nie swiadczy o egoizmie, ale wy tylko myslicie o swojej wygodzie i o tym, co kto o was pomysli chyba. tutaj widac, ze dla tej rodziny (skoro zaprosila tez dziecko) problemu nie stanowi marudny maluszek:o

Gość mozawer
my bylismy z 2 miesiecznym szkrabem. całe wesele przespał. mimo głosne muzyki. tylko 2 pobudki na jedzenie były. spał w wózku. bylismy do 4 rano